maandag 7 januari 2013

U bent echt de allerbelangrijkste persoon op aarde!!

Zo, eindelijk...

...een nieuwe dag, een nieuwe week, een nieuw jaar, een nieuw tijdperk...

'A New Age!'

Nu snap ik eindelijk waar dat voor staat. Ik dacht altijd dat 'New Age' stond voor geitewollensokkenmalloten maar het staat simpelweg voor een nieuw tijdperk:

Het Aquariustijdperk!
Van Vissen naar Waterman. Van jij en ik naar veel meer van... WIJ!

Genoeg zweverig gezever. We gaan direct aan de slag om het optimale te halen uit alle kansen en uitdagingen die er voor ons liggen.

'Everything is up for grabs'
...maar je moet het wel zelf pakken!

Het leven is een feessie maar je moet wel zélf de slingers ophangen.

Tegeltjeswijsheid, maar wel zo waar als 'n koe!

Dus aan de slag. Er is geen tijd te verliezen! We moeten aan ons zelf werken. En wel nu.

Waarom?

'Simpelweg omdat u de belangrijkste persoon op aarde bent!'

Nee, dit heeft niets te maken met misplaatste arrogantie of egoïsme. Ja, natuurlijk is uw moeder en zijn de kinderen ook belangrijk en houden we zielsveel van ze maar u bent toch net ff ietsie pietsie belangrijker...

Hoezo? 

Hoe dacht u iets te kunnen betekenen voor anderen als u niet zelf helemaal lekker in uw vel steekt? Hoe dacht je energie te kunnen steken in een betere samenleving als jezelf niet alles op een rijtje hebt?

Aan de slag dus nu met wat hints om aan je nieuwe zelf te werken voor het nieuwe jaar:

Oude 2012 techniek: Kijken naar het probleem, je klote voelen en denken daardoor een uitweg te vinden.

Nieuwe 2013 methode: Focus je op de oplossing, voel de opluchting en hoppa, je problemen verdwijnen net zo snel als sneeuw voor de zon!

Dit is ook zó 2012: Wijzen naar andermans zwakte en je daardoor sterker denken te voelen. In werkelijkheid is dit een lagere energiekeuze die meer zegt over jezelf dan over die ander.

Daarom nu in 2013: Niet oordelen over anderen. Nobody's perfect! Jij ook niet. Probeer mensen te nemen zoals ze zijn met alle 'flaws' die daar bij horen. Je frequentie stijgt hierdoor met sprongen en andere mensen zullen zich graag aan 'De Nieuwe Jij' en je nieuwe uitstraling willen spiegelen!

Nog meer 'oud geleuter' a la 2012: Continue anderen de schuld geven van het mislukken van bepaalde situaties in je eigen leven. Jezelf de hele dag door maar bombarderen als zijnde 'slachtoffer' van de omstandigheden. (Gaaap..)

2013: Neem het heft in eigen handen! Verantwoordelijkheid nemen voor je acties. Grijp het leven bij de ballen! En Gogogo!

2012: Kijken naar omstandigheden buiten jezelf en daarop reageren...is achter de wagen aan hollen.
2013: Luister naar je innerlijk, je intuïtie en manifesteer je eigen geweldige wereld met alles er op en er aan!

2012: Verhalen rondbazuinen over wat er allemaal wel niet aan je leventje mankeert: gebrek, ziekte en armoe. (Ook bijzonder boeiend voor anderen om naar te luisteren......NOT!)
2013: Vertel het verhaal dat je wilt zijn en wordt het dan vanzelf: overvloedig, weldadig en rijk in geest en geld!

2012: Anderen proberen te overtuigen van 'jouw gelijk'.
2013: Er bestaat geen 'gelijk hebben'. Ieder doet zijn of haar 'ding'. Ieder heeft zijn eigen perceptie van 'De Waarheid'. Respecteer dat. Laat het touw los waaraan je zo hard zit te trekken en je 'tegenstanders' zullen omvallen als ware het dominostenen.

2012: De zin van het leven niet snappen.
2013: Er achter komen dat het leven absolute vrijheid voorstelt, het je doel is om het grootst mogelijke genoegen en je passies na te streven, en dat elke dag weer, en weer, en weer, en weer, en weer, en dan na het vervullen van zo'n geweldige ervaring je direct weer te focussen, en op zoek gaan naar het vólgende dat je supergraag wilt doen! Zo hoor je te leven, en niet anders!

2012: Gedachten hebben waardoor je neerslachtig wordt.
2013: Denken: "Wacht ff...ik denk aan iets dat ik niet wil...da's levensgevaarlijk...wat wil ik dan wel?" En hupsakee, direct op weg gaan naar beter aanvoelende hersenactiviteiten die zich vroeg of laat in je leven zullen gaan manifesteren!

2012: Een teleurstellende ervaring hebben en je daardoor boos, verdrietig of machteloos voelen.
2013: Denken: "Deze situatie is anders dan ik me voorstelde. Wat kan ik hier van leren? Welke kansen liggen er wel nog voor me in het verschiet? Ik verheug me op de nu nog verhulde mogelijkheden die zich straks als vanzelf zich aan mij gaan ontvouwen." 'It can only get better!'

2012: Denken aan alle onrechtvaardige dingen die elders gebeuren in de wereld.
2013: Er is geen bron van slechtheid. Slechts een tijdelijk blokkeren van de altijd stromende rivier van Wel-Zijn door bepaalde tijdelijke omstandigheden. Denk positief! Er is geen sterker middel dat kan doordringen tot in de diepste uithoeken van de kosmos. Want hoe gitzwart de donkerste spelonken van onze aarde ook mogen zijn. Er is geen duister opgewassen tegen 'licht'. Je zult geen knop vinden aan de muur met 'duister' er op. Wel een schakelaar met 'licht aan' er op. Tegen deze altijd stromende Universele energie is geen enkel negativisme opgewassen!

Happy 2013! Gogogo!

...enne...denk aan overvloed....dan komt overvloed als vanzelf op je pad in 2013!


3 opmerkingen:

Brigitte zei

Hi Luuk! Ik volg je blog nog maar kort maar heb nu wel alle blogjes erop gelezen en wat een herkenning allemaal! Eigenlijk weet ik alles al, (ben er zelf ook al zo ongeveer 10 jaar mee bezig) soms denk ik zelfs dat we dezelfde inspiratiebronnen hebben gehad ;-) maar jij verwoordt het allemaal zo leuk dat het toch altijd weer fijn is om te lezen! En er valt natuurlijk altijd nog genoeg te leren...
Dank je wel!!!

Een ander dingetje; ik heb hier toch twee keer een blog gelezen over de aanslagen van 9/11... niet dat het mij zo héél veel interesseert en ik dacht nog; waarom plaatst hij dat op zo'n positief gericht blog? Maar toch.. ik wou het aan mijn zoon laten lezen die dat soort dingen vaak interessant vindt en beide keren toen ik dat wou doen -> weg blog! hahaha
Nu ben ik maar gaan denken; oké, dan is het blijkbaar niet de bedoeling dat ik hem dat laat lezen maar ben eigenlijk ook wel nieuwsgierig; heb je dat bewust weggehaald? En why?

Heel verhaal maar wou toch keertje reageren en laten weten dat ik je blogs waardeer!
Hoop er nog veel te lezen ;-)

Warme groet,
Brigitte

Luuk Nijssen zei

Dank je!!! XXxx! Luuk

Anoniem zei

Wat heerlijk dat je zo mag leven.Na de dood van mijn zoon,probeer ik zeker zo te leven.Voor mijzelf is het goed.Mijn alles reageerd goed.Ik sta toe wie ik ben en wat ik voel.
Maarrrr de mensen om mij heen........PPPFFFF

Groeten Wilma.