zondag 17 februari 2013

Nog gezonder? Drink meer water, water en nóg meer water!

Wist u dat er een middel bestaat om uw gezondheidstoestand dramatisch te verbeteren? En dat dit middel zó voor de hand liggend is dat u er waarschijnlijk geen seconde stil bij staat dat u dit probate goedje veel en veels te weinig inneemt? 

En wist u dat het ook nog eens zo goed als gratis beschikbaar is?

Wat wil een mens nog meer?!

Ik heb het hier natuurlijk over water. Dat had u al begrepen. Maar ik zal voor u nu eens een aantal redenen opsommen waarom méér water drinken zo ontzettend goed is voor je gezondheid.

De meeste mensen beginnen pas meer water te drinken als men dorst heeft. Maar wat men niet in de gaten heeft is dat dorst ten alle tijde zoveel mogelijk vermeden moet worden. Begin eerder te drinken zodat je vochtpeil op niveau blijft. Je energielevel dropt namelijk enorm indien je niet op tijd drinkt. Probeer dit dus te voorkomen door regelmatig wat te drinken.

Wat nog veel meer mensen niet weten is dit: naarmate je op leeftijd raakt wordt je dorst signaal steeds zwakker waardoor veel ouderen een chronisch vochttekort hebben!

Best wel schrikbarend. En wist u dat er een waslijst aan lichamelijke klachten verholpen zou kunnen worden als mensen meer water gingen drinken? Pijn is in vele gevallen een vochttekort maar dit weten slechts weinigen.


U heeft vast wel eens op een koude winterdag naar uw adem staan te kijken die als een witte wasem in de koude lucht zichtbaar is als u uitademt.

Maar waarschijnlijk stond u er niet bij stil dat die damp voornamelijk uit kleine waterdruppeltjes bestaat. U verliest dus bij elke ademhaling vocht. En dat gaat dag en nacht door. 24/7. Seven days a week. 365 dagen per jaar.

Daarnaast transpireert u ook nog eens. Dus u ben eigenlijk continue vocht aan het verliezen.

Veel jongeren maar ook ouderen lessen dan hun dorst met frisdranken. Dit is echter de grootste bagger die er maar verkrijgbaar is.

Eén grote bom suiker. Weet u vast wel. Niet doen dus. Maar lightproducten zijn ook gif. Stoppen er mee!

Sorry, leuker kan ik het niet maken....!

Drink gewoon water of thee maar puur water is gewoon het beste. Alcohol is natuurlijk helemaal uit den boze. Dit drijft alleen maar nog meer vocht af. De hoofdoorzaak voor een flinke kater. Zorgt voor puur vochttekort. Alhoewel een enkel glaasje bij het eten weer gezond is. Mits u er maar ook water bij drinkt.

Trouwens, wist u dat uw hersenen een enorme energieboost krijgen als u meer water drinkt? U heeft waarschijnlijk geen flauw idee voor hoeveel lichaamsprocessen flink veel vocht benodigd is. Net als de olie in uw motor zorgt water ervoor dat alles in uw lijf soepel draait. Alleen verliest u het vocht veel sneller dan de olie in uw motor. Het moet continue aangezuiverd worden.

Ik zou hier nog een waslijst aan redenen kunnen neerpennen waarom u meer water zou moeten drinken maar dat zou teveel tekst en tijd vergen. Die heeft u waarschijnlijk niet. In plaats daarvan ga ik u een praktische waterkuur voorschijven.

En wees niet bang voor een overdosis. Je piest het teveel aan vocht gewoon weer uit!

Okay, aan de slag!

Nu kunt u natuurlijk de kraan leegdrinken maar dit is niet aan te bevelen. Als u dit gelezen heeft dan bent u gelijk genezen. U drinkt dan geen druppel leidingwater meer. Doe ik trouwens al jaren niet meer.

Want al sinds jaar en dag heb ik zo'n kan met koolstoffilter waar ik kraanwater mee zuiver voor thee, koffie en natuurlijk de vele glazen water die ik zo de hele dag door opdrink. Dus mijn eerste tip is om zo'n kan te kopen. Voor een euro of twintig overal verkrijgbaar. Googelt u maar even. Dan heeft u zo een verkoopadres.

Hoe beginnen we de dag?

Welnu, voor dat u aan het ontbijt aanschuift neemt u eerst twee flinke glazen gezuiverd water. Doe ik sinds het begin van dit jaar ook. En voor die tijd nam ik een enkel glas want het is wel even aanpassen. En zeker 's-winters is het water behoorlijk koud op de maag. Is dus even wennen. Maar bijzonder heilzaam.

Waarom?

Gedurende de nacht heeft u veel vocht verloren. U zweet onder de dekens en ademt natuurlijk ook continue door. Daarom is uw ochtendurine donkergeel. Dit is het bewijs dat uw lichaam een fors vochttekort heeft opgelopen!

Verder heeft u vocht nodig om speeksel aan te maken voor het kauwen van het voedsel van iedere maaltijd, het afbreken ervan, en om het voedsel om te zetten in kleinere deeltjes voor de stofwisseling.

Water drinken voor bijvoorbeeld het ontbijt is dus bijzonder raadzaam.

Verder drink ik twee glazen water voor het avondeten. En meestal ook nog een aantal glazen gedurende de dag plus de nodige thee en koffie. Koffie is wel weer een lastige want cafeïne drijft weer vocht af maar er zitten ook weer gezonde stoffen in. Ik drink in ieder geval geen sloten koffie.

Dus al met al krijg ik een behoorlijke hoeveelheid water binnen per dag. Genoeg om het vochtpeil in mijn lijf optimaal te houden.

In het begin is het wel een beetje wennen. Waarschijnlijk loopt u af en aan naar de wc maar dit zal verbeteren naarmate uw lijf het vocht beter opslaat. Vergeet ook niet voor het slapengaan een glas te drinken want 's-nachts verliest men veel vocht. Nadeel zijn weer nachtelijke toiletbezoeken. Daar heeft niemand trek in. Dus u moet voor uzelf maar kijken of drinken voor het slapen gaan wenselijk is.

Drink in totaal minimaal vier tot acht flinke glazen water per dag. Begin rustig en bouw het op.

Resultaat: 

Ik ben nu al een jaar niet ziek of verkouden geweest. De laatste keer was begin februari 2012. Dat kunt u hier lezen. En ik heb bakken meer energie.

Nog niet overtuigd? Lees dan dit boek: Water, het goedkoopste medicijn! Dit is geschreven onder het motto:

"Je bent niet ziek. Je hebt dorst!" 

Leest u vooral even de vele reviews welke op de link hierboven bij Bol.com te lezen zijn. Louter positeve reacties.

Oh ja, uw urine moet bijna helder zijn of zeer lichtgeel. Dan is uw vochtpeil op de goede weg. Geel of donkergeel en sterker ruikend wijst op een acuut vochttekort.

Binnenkort meer tips voor een betere gezondheid!

Gogogo!

...hieronder nog wat adviezen van een razendenthousiaste dame...
                     
                 (ps: een ounce uit het filmpje is iets van 30 ml.)


8 opmerkingen:

Brigitte zei

Hi Luuk, inspirerend weer hoor Moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk weinig water drink... Wel thee. Heb het natuurlijk wel vaker gehoord en gelezen dat het goed is maar ik vond 8 glazen al veel op een dag. Wel weer jammer te lezen dat kraanwater dan weer niet gezond blijkt te zijn volgens dat stuk. Ik heb weer altijd gelezen dat bronwater onzin is en kraanwater weer heel gezond. Tsss
Lightproducten hebben wij ook nooit evenmin als kauwgom omdat daar weer overal aspertaam inzit.
Nou, ik schenk me dan maar weer eens een glaasje (kraan)water in dan, en af en toe dit stukkie lezen ter motivatie ;-)

Fijne week!
Warme groet,
Brigitte

Luuk Nijssen zei

Hoi Brigitte! Begin met 4 glazen. Die kan doet wonderen. Mij kraanwater gaat in de planten! Ja, kauwgom moet ik ook nog van af...;-) Groetjes! Luuk

Brigitte zei

Ok, Ik ga het doen! Deze week 4 glazen water per dag! Mijn planten doen het goed dus nog maar ff kraanwater voor mij dan hahaha Heb er serieus op gegoogled en idd, aantal sites schrijven hoe slecht het is dat kraanwater maar daar staat overal wel een linkje hoe je je eigen water kunt zuiveren... Beste ding is dan volgens hen weer die door nasa ontworpen is en tussen 400 en 500 euries! Maar ook veel sites zeggen hoe gezond kraanwater is... Ken je deze bijvoorbeeld? http://www.krnwtr-drinkkraanwater.nl/
Dit soort dingen vind ik dus moeilijk, wat moet je geloven? Net als aspertaam, toen ik daar eenmaal mee bezig was, bleef er bijna niets over waar het niet in zat, zelfs het heerlijk rosebier en vitaminesappen met een "kiesbewust" logo...

Mocht ik positieve veranderingen merken na een tijdje 4 glazen dan laat ik het weten ;-)

Thanks weer ;-)

Luuk Nijssen zei

Goed zo Brigitte! Die kan kost 20 euro. Die heb ik al jaren. Vitaminesap klinkt leuk maar is één bonk troep. Plus een bak calorieen. Pers dan liever lekker sinasappels uit. Is ook goed. Biologische groene thee is ook prima. Een biertje op zijn tijd moet kunnen! Blijf genieten! Gr. Luuk. PS. zal ff die site checken

Brigitte zei

Leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt!

Vitaminesap één bonk troep? Nu ben ik helemaal gedesillusioneerd :-p

Luuk Nijssen zei

Ik bedoel vitaminesap uit een fles. Of bedoel je versgeperst vruchtensap? Da's wel goed. Met mate...

Anoniem zei

Weer helemaal waar.Ik heb het boek;Water het beste medicijn(een aanrader voor iedereen)Sinds ik weer(was er mee gestopt)meer water drink voel ik me ook fitter en dus beter.Zoooo logisch!En zeezout is ook goed.3 gram per dag.Is een kwart theelepel.Heb ik niet van mijzelf komt uit het boek.

Hartelijke groeten Wilma.

Anoniem zei

P.S.Waarom geen kauwgom???

Wilma