donderdag 20 juni 2013

Woorden die je niet moet gebruiken....

Wat klopt er niet aan de zin boven dit stuk? Nou, dat zal ik u vertellen... Er staat het woord MOETEN in en da's nou precies een van die woorden die u uit uw vocabulaire dient te schrappen.

Nu om precies te zijn. Voorgoed en voor eeuwig.

Overal waar moeten voor staat dat gaat niet werken. Want als je aangeeft dat je iets 'moet' doen dan zeg je in feite dat je iets moet gaat doen met tegenzin. En waarschijnlijk weet u ook wel dat alles wat je met tegenzin gaat doen niet kan werken.

Vervang in noodgevallen het woord 'moeten' voor 'mogen' en je taken worden steeds lichter. Je MAG boodschappen doen klinkt al stukken leuker.

We moeten terug naar ons gevoel. Luisteren naar wat je leuk vindt om te doen. Da's alles wat moet mag.

Wat kan er nog meer weg? Volgens levenskunstenaar Willem de Ridder kan het woord 'gelukkig' ook weg.  Want er is volgens De Ridder hoogstens sprake van een toestand van 'zijn' die het beste met je voor heeft.
Waarin contrasten zitten met uitdagingen die je weer de goeie kant opsturen.

Dus dat 'ongeluk' is in feite niets anders dan een toestand die je moet verwelkomen want die hebben ook het beste met je voor. Sterker nog. De Ridder heeft een Nationaal Comité te Verwelkoming van Rampen opgericht. Wat als je rampen verwelkomt zijn het geen rampen meer.

Verder kan het woord 'hopen' ook nog weg. "Hopen is een ander woord voor zeiken" volgens De Ridder. Je kunt beter iets zeker weten. Zeker weten dat er een parkeerplek voor je is op de plaats waar je wilt zijn bijvoorbeeld. Daar heb je meer aan.

Ik hou het kort vandaag. Het is niet te harden van de hitte op mijn zolderkamer waar ik dit nu zit te tikken. Als troost heb ik een schitterend 28 minuten durend interview met Willem de Ridder van het internet geplukt boordevol inspirerende wetenswaardigheden.

Veel plezier en tot de volgende keer!

(Het lukt me helaas niet de 28 min clip te uploaden, wel een veel langere ook goeie!)
 

4 opmerkingen:

Erwin de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Erwin de Beer zei

Opes, typefoutjes in mijn reactie. Even opnieuw:

Een paar jaar geleden waren we op vakantie is Turkije. Daar was een ober met de naam Magmoed. Die naam konden mijn kinderen heel gemakkelijk onthouden met een zelf(!) verzonnen ezelsbruggetje: "alles mag, niets moet".

Er is veel hoop voor de toekomst met zulke kinderen ;-)

Luuk Nijssen zei

Okay Erwin! haha! idd...gr. Luuk

Brigitte zei

Dan is het maar goed dat het nu niet meer zo heet is, kun jij weer fijne verhalen typen ;-)

Willem kan heel mooi vertellen vind ik, heb paar maanden geleden nog zijn handboek spiegelogie gelezen, heb jij dat al eens gelezen? Veel van wat er in staat is mij heel bekend maar een aantal dingen kan ik mij niet helemaal in vinden, zou dan wel eens willen weten hoe een ander (bekend met LOA) dat dan ziet...

Warme groet,
Brigitte