maandag 14 januari 2013

Hoe we het nieuwe jaar gaan overleven? Nou, zó doe je dat!

Ook al zit je nog zo onprettig in je vel, je kunt ten alle tijde beslissen om een andere kant op te gaan. En het mooie is: Jij zit in de 'driver's seat!' Niemand anders heeft de touwtjes in handen. Only you! 

Is het niet geweldig om te weten dat je voor de volle honderd procent de controle hebt over je eigen leven? Je moet er toch niet aan denken dat een ander bepaalt wat voor dingen jij moet gaan doen voor de rest van de week, de maand, het jaar of je hele leven? Vreselijk...

Kun je je niet helemaal vinden in deze stelling dan wordt het echt eens tijd om actie te ondernemen. Een gevoel van machteloosheid is niets anders dan het gevolg van bepaalde vastgeroeste ouderwetse denkpatronen die in strijd zijn met je geboorterecht om in volledige vrijheid te leven, te denken en te gaan of staan waar je maar wilt.

Als je nu niet gelukkig bent dan is dat een signaal dat je onderbewustzijn afgeeft dat je niet de juiste richting uitgaat. Net als de TomTom in je auto die zegt:

 "U gaat de verkeerde kant op. Indien mogelijk omkeren!"  

Je onderbewustzijn is namelijk je ingebouwde routeplanner die door middel van emoties exáct aangeeft of je wel de juiste weg volgt.

Je goed voelen is de juiste richting, je minder goed voelen vraagt om een ruk aan het stuur. Zo simpel is het. Moeilijker kan ik het niet maken. Wel makkelijker dus.  

"Elk mens is blij met iets anders. Ik ben gelukkig als mijn innerlijke kompas goed functioneert en zich niet afwendt van de mensen en hun lotgevallen, maar alles welwillend bekijkt en elk ding aanvaardt en gebruikt in overeenstemming met zijn waarde."
Marcus Aurelius - Romeins keizer 121-180

En laat je niet weerhouden door angst. Angst is simpelweg een emotie die aangeeft dat jij dingen zit te bedenken die in strijd zijn met je ware zelf. Dus waarom zou je dan die onzalige gedachten dan denken? Het is volstrekte waanzin als je weet dat angstige gedachten in strijd zijn met wat je echt werkelijk wilt.

Als je angsten ervaart dan zit je simpelweg te speculeren over wat er allemaal wel niet fout kan gaan in je leven.

Er is geen enkele reden om bang of angstig te zijn over dingen die mis kunnen gaan. Er gaan nou eenmaal wel eens dingen fout. So what? Big deal! Dat hoort bij het leven. Je loopt heus niet gelijk onder een bus dus zorg dat je de vrees uit je leven bant. Het is de grootste vijand van de mens.

"Angst verandert niets aan het verdriet van gisteren en lost de problemen van morgen niet op. Het enige dat angst doet is je vandaag verlammen."
C. ten Boom

Gaat er toch iets mis denk dan: 'Okay, dit is niet helemaal wat ik wil.' 'Wat wil ik dan wel?' En hoppa, ga dan direct op weg naar de dingen of situaties die jij wél verlangt. Ingewikkelder is het leven niet! Sorry!

Drijf lekker liggend mee op je luchtbed in die kabbelende beek die je leven is. Ga niet tegen de stroom inroeien. Da's doodvermoeiend. Haal je schouders op over tegenslag. Dit zijn slechts leermomentjes. Fietsen leer je door af en toe flink op je bek te gaan. Pleister op je knie en verder.

En vergeet niet het vertaal te vertellen over waar je naar toe wilt fietsen. Wie je wilt zijn. Wat je passies zijn en je dromen. Dáár gaan we naartoe en nergens anders heen! Niet achterom kijken. Gisteren is 'Schnee von Gestern' zoals de Duitsers zo mooi zeggen. Oud nieuws. Wat moet je er mee? Niks. Wat kun je er mee? Niets. Je kunt het verleden toch niet veranderen. Ik moet de eerste nog tegenkomen die het wel kan.

Het leven is een boek met nog maagdelijk witte pagina's. Elke dag is weer een schone nieuwe pagina en jij bent helemaal vrij om op te schijven wat je wilt. Wordt het een saaie Chinese plattelandsroman of wordt het 50 tinten geluk in dertien delen? It's up to you. Jij houdt de pen vast. En jij dicteert het verhaal.

Ben je ongeduldig omdat jouw gewenste droomleven nog niet is gemanifesteerd? Vertraging van geluk wordt alleen maar veroorzaakt door je eigen gedachtenpatronen die niet in lijn zijn met het gewenste.

Ongeduld is een signaal dat je dingen doet die in strijd zijn met je ware ik. Ga een dialoog aan met jezelf en vraag je af wat werkelijk wilt en ga vervolgens direct op het goede doel af. En al moet je door muren, dit gaan we doen! Niets kan je afstoppen! Alleen jijzelf.

"Niet God, Buddha, Allah of een van de andere 2738 goden in het Universum zijn verantwoordelijk voor jouw leven. Nee, jij bent zélf de schepper van je eigen superleven. Je bent zélf een God!"

Zodra jij je positief begint te focussen op de dingen die je wilt (en vervolgens daarna weer en weer, en nóg een keer), dan ga jij je zo óngelofelijk goed voelen dat dezelfde energie die sterrenstelsels doet ontstaan continue door je lijf heen zal stromen in één groot extatisch moment van geluk!

Wow! Wie wil dat nu niet?

Kijk nu om je heen en doe onmiddellijk datgene waardoor jij je beter kan gaan voelen. Ga voor elk moment zoeken naar het best mogelijk gevoel. Want als je NU, je heden, je dit moment goed aanvoeld, dan wordt de dag van morgen nóg beter! En het maakt niet uit wat je doet. Als jij je maar kiplekker voelt. Da's het enige dat telt.

Je toekomst zal dan alleen maar beter worden, en beter en beter, en nóg beter!

Want voor minder doen we het niet!

Gogogo!

...en mocht u zich nog afvragen hoe succesvolle mensen hun doelen bereiken dan moet u onderstaande video maar even zeer aandachtig bekijken...


Geen opmerkingen: