dinsdag 7 mei 2013

Opfrisspoedcursus gelukkig worden! (Deel 1)

Hoe zat dat ook al weer? Gelukkig zijn? Weet u het antwoord niet meer? Nou, dan gaan we daar gauw wat aan doen! Hier is een kleine opfriscursus indien u de weg een klein beetje kwijt mocht zijn.

Gelukkig zijn is niets anders dan je zo optimaal mogelijk goed voelen. Geluk ervaar je als je iets doet dat je leuk vindt. Bijvoorbeeld dat je de vrouw van je dromen mag kussen, of een wandeling door een prachtig ontluikend lentebos maakt (zoals ik vanmiddag), genieten kan van een met liefde klaar gemaakte maaltijd door je partner, you name it, een miljoen antwoorden zijn mogelijk.

U moet het blanco canvas zelf maar beschilderen want ik weet natuurlijk niet waar u van kunt genieten. Maar een ding is zeker, gelukkig zijn is een gevoel dat past bij een situatie die je als meer dan wenselijk ervaart.

Hieronder wat vuistregels die uw wensen omtrent een meer gelukkig bestaan vast en zeker dichterbij brengen:

Ga op zoek naar situaties, gedachten en dingen waardoor jij je goed voelt.

Ongehinderd door allerlei afleidende beperkende overtuigingen die je hebt over jezelf of over je leven. Want alles wat mooi, lekker, gezellig, smakelijk, prachtig, knap is en heerlijk ruikt dat vibreert vaak op een hogere frequentie dan de plek waarnaar overdag vaak je gedachten afdwalen omdat jij je in beslag laat nemen door wellicht allerlei meer sombere beslommeringen.

Focus je op waar je wilt zijn en dan wordt je automatisch de meest krachtige geluksmagneet die jij je maar kunt voorstellen!

Je kunt nog zoveel fysieke actie ondernemen om je dromen te verwezenlijken maar als jij je gedachten niet op orde hebt dan zul je je dromen nooit kunnen bereiken.

Punt. Een hele dikke punt. Denk aan de dingen die je wilt en niet aan de dingen die je niet wilt! Het Universum geeft je namelijk beide. Het zal de kosmos werkelijk worst wezen waar jij de hele dag aan zit te denken. Het heeft wel wat beters te doen zeg!

Bijvoorbeeld waanzinnig sensationele gelukservaringen uitdelen aan anderen bij wie het kwartje wel gevallen is.

Capice?

Denk: Dit wil ik. Hier gaan we naar toe!

En we gaan godverdomme nergens anders heen! De rest kan me gestolen worden! Ik accepteer geen middelmatig leven. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor mij. Waarom zou ik voor minder gaan? Nee, natuurlijk niet! Je bent het waard. Je bent geen cent minder dan de knapste, beroemdste en rijkste filmster die jij je maar kan bedenken. Go for it!

Zo werkt het nou eenmaal. Sorry voor het taalgebruik maar je moet wat harder voor jezelf worden. Je kunt wel duizend keer meer dan je denkt.

Je hebt geen ene reet met een ander mens te maken.

Als zijn ze nog zo ziek of nog zo rijk. Als jij je niet optimaal voelt dan kun je de zieken niet helpen zich beter te laten voelen en die stinkend rijke buurman van je die moet jij je alleen maar je duim laten zien en niet je middelvinger.

Afgunstige of jaloerse gevoelens zijn blokkades voor je eigen overvloed dus pas daar mee op. Dit zijn emoties voor trieste figuren waar wij niet bijhoren. Toch? Begrepen?

Het universum heeft geen flauw idee of de vibraties die jij afgeeft zijn gebaseerd op jouw 'realiteit' of dat ze zijn veroorzaakt door fantasieën over het meest geweldige leven waar je over droomt.

Het universum zal antwoorden met die zaken welke perfect passen bij het radiosignaal dat jij de kosmos inslingert. Het zal een perfecte match zijn. Anders is niet mogelijk want dit zijn eonen oude natuurwetten die ik niet heb verzonnen.

Dus droom maar lekker zoveel mogelijk over fijne dingen en probeer vooral dat prettige gevoel er bij te krijgen. Goed aanvoelende emoties die jij zaait zullen de meest gelukzalige toestanden oogsten.

Je emoties vertellen je waar jij naar toe gaat. Klote voelen is kloteleven. Goed voelen is wow! Yess!

Da's alles. Simpel toch? Waarom dan zo moeilijk doen?

Vanaf nu zal ik weer wat frequenter berichten schrijven. Door omstandigheden kwam er weinig van dus tot gauw en doe je best!

Hieronder wat foto's uit de bossen van Valkenswaard waar ik vanmiddag was. Stuur jezelf ook eens het bos in! Zal je goed doen. De prachtige vegetatie brengt jouw vibratie razendsnel in de juiste stemming om je méér dan goed te voelen.

Op de voorgrond van foto 1 de gevallen oude bladeren van vorig jaar. Die staan symbolisch voor de ouwe jij en ik die we niet meer willen zien. Op de achtergrond het frisse groene groen van onze ontluikende super you in het nieuwe nu!                     
                                                                         (opklikken voor groot).  1 opmerking:

Marco Moens zei

Je heb gelijk, zat zelf weer in een neerwaartse spiraal maar moet echt gaan omdenken, dank je voor de nieuwsbrief om het juiste moment. Marco