zondag 28 april 2013

De unieke eigenschappen van geld en hoe meer te krijgen. (1)

Er is veel over de eigenschappen van geld te vertellen. Maar misschien nog wel meer over alle misverstanden die er rondom munten en biljetten heersen. Een ding is echter zeker: velen willen er meer van en het liefst zo veel mogelijk! 

Hieronder ga ik u een aantal wetenswaardigheden omtrent geld vertellen die u kunnen helpen er meer van te krijgen. Maar dan moet u ze wel toepassen in uw dagelijks leven. Het is daarom aan te raden om deze regels of kenmerken goed in je oren te knopen.

1. Geld is niet goed of slecht. Geld is slechts een vorm van gemanifesteerde energie. Geld is een stuk gereedschap. Net als een schroevendraaier. Maar niks meer en niks minder. Tenzij jij anders denkt. Tenzij jij denkt dat geld de enige manier is om iets te bewerkstelligen.

Het gevaar van deze denkwijze is echter dat dan ook al je gewenste veranderingen alleen tot je kunnen komen door middel van het verkrijgen van meer geld. Met deze overtuiging beperk je echter je welzijn enorm. Want het universum kan op vele manieren de dingen regelen en brengen die jij graag wilt. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te komen door meer geld te bezitten.

Je kunt bijvoorbeeld ook dingen krijgen omdat je mensen tegenkomt die je helpen bepaalde wensen laten manifesteren. Zonder dat je ene cent op zakt hebt. Beperk je gedachten dus niet alleen tot geld. De kosmos heeft wel duizend wegen om gewenste situaties en overvloed bij je thuis te brengen.


2. Bij velen heerst de opvatting dat de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Dat klopt ook want armere mensen worden vaak grootgebracht met ideeën rondom gebrek die ze voor waar aannemen, en rijkere mensen groeien op met overtuigingen omtrent overvloed. Je kunt nu eenmaal niet meer geld krijgen als je een denkbeeld van armoede over jezelf hebt. Het is onmogelijk dat dan meer geld tot je kan komen. Gebrekkige gedachten trekken alleen maar meer gebrek aan en overvloedige ideeën juist meer overvloed. Zo werkt de kosmos nou eenmaal.

Sorry, maar ik heb de regels niet gemaakt.

Je zult dus een manier moeten vinden om vibrationeel gedachten en gevoelens te vinden die passen bij welzijn. Je gelooft het misschien niet maar het is net zo makkelijk om een miljoen euro te manifesteren als een muntje van vijftig eurocent. Het zijn slechts je overtuigingen die het verschil maken.


3. Er zijn mensen die er opvattingen over na houden die hun diep van binnen zo vurig gewenste geldstroom dramatisch limiteren. Geld zou bijvoorbeeld materialistisch zijn en niet spiritueel. Niets is minder waar. Alles op aarde is gematerialiseerde energie dus geld ook. Er is helemaal niks mis mee. Je kan er bloemen mee kopen en handgranaten maar daar staat het geld zelf buiten.

Meer geld stelt je in staat om anderen te helpen. Minder geld maakt dat moeilijker. Je helpt een zwerver niet om er ook arm naast te gaan liggen. Wel door met je geld hem van onderdak te voorzien. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Redenen genoeg om veel geld te willen verdienen dus maar niet noodzakelijk.

Nogmaals, je kunt je niet arm voelen en rijker worden. Je zult een manier moeten vinden om je gevoel omtrent geld en je financiële situatie omhoog te krikken.

4. Ga manieren zoeken omtrent je beeld over geld ten positieve te veranderen. Focus je niet meer op de financiële gaten welke je misschien hebt maar richt je focus op het genoeg hebben van geld om alle dingen te kunnen doen die je zou willen.

Hier is een eenvoudig trucje om je overtuigingen en onbewuste ideeën omtrent rijkdom en armoede een flinke boost te geven. Stop bijvoorbeeld eens 300 euro in je zak en ga naar een winkelcentrum. Ga alle winkels af die je belangstelling hebben en kijk naar die dingen die binnen dat budget zouden passen en die je zou kunnen kopen. Zeg dan tegen jezelf bij elk artikel dat je belangstelling heeft: "Dit zou ik kunnen kopen."

Dat klopt ook want je hebt het geld in je zak. Je koopt het alleen niet want we gaan weer naar de volgende winkel. En daar zie je misschien weer iets dat je zou kunnen kopen je herhaalt weer dat je het zou kunnen kopen. Als je deze oefening nu bij een winkel of 10 herhaalt dan heb je aan het eind van de middag misschien wel 2 tot 3 duizend euro virtueel uitgegeven. Geestelijk dan in ieder geval.

Je kon in feite elk artikel kopen dat je wilde. Dat klopt ook. Je deed het alleen niet maar je hebt wel je onderbewustzijn een flinke impuls aan vertrouwen gegeven omtrent je financiële welzijn. Zo train jij je gevoel over het hebben van meer geld hebben en als je deze oefening vaker doet dan zul je merken dat er plots op een soort magische manier meer financiële voorspoed in je leven zal komen. Want het universum past zich aan aan jouw verbeterde gevoel over geld.

5. Focus je op waardering voor de dingen die je al wel hebt. Dankbaarheid is een supergoeie staat van zijn die al je wensen nog sneller zal doen manifesteren. Incluis meer geld en al die andere dingen die je nog zou willen bezitten. Voel jij je daarentegen gebrekkig dan geef je weer een vibratie af die allesbehalve resoneert met juist het meer overvloedige leven dat je wilt leiden.

6. Nogmaals, geld is slechts een stuk gereedschap om bepaalde dingen te kunnen doen of bezitten. Maar die kunnen op vele manieren tot je komen. Beperk je mogelijkheden niet door als een waanzinnige alleen maar te focussen op het hebben van meer geld om de dingen te kunnen kopen die je wilt. Geld is uiteindelijk niks meer dan een steeksleutel of een schaar of een nietmachine. Het zijn gereedschappen waarmee je iets kunt doen. Niks meer en niks minder. Het universum heeft een scala van wegen om jou alles te bezorgen wat je hartje begeert. Die lieve vrouw, die mooiere auto, een leukere baan of dat mooiere huis, het kan allemaal gemanifesteerd worden in je leven maar leg jezelf geen beperkingen op. De enige beperking is je fantasie!

7. Visualiseer wat je wilt hebben bezitten of meemaken. Stel dat je een nieuw huis wilt. Ga ontspannen ergens zitten en sluit je ogen. Probeer je voor te stellen hoe het voelt om door de voordeur van je nieuwe woning heen te lopen. Hoor hoe de karakteristieke houten vloer met visgraatparket zachtjes kraakt onder elke stap die je voeten nemen. Loop de keuken in en ruik de lucht van versgebakken brood welke net uit je Aga fornuis gehaald wordt. Hoor het snorren van de poes die languit op je loungebank ligt welke in je grote L-vormige woonkamer staat. Neem een sprong en duik in je superzachte bed met donzen matras in de slaapkamer en loop je walk-in closet in waar al je kleding netjes op kleur naast elkaar hangt.

Je onderbewustzijn weet niet of dit wel of niet echt is. Het zal simpelweg zo snel mogelijk op zoek gaan om die dingen mogelijk te maken waar jij je aandacht volledig op gefocust hebt. En of je dat huis nou wel of niet bezit. Het maakt je diepe innerlijk geen ene reet uit. Het denkt alleen maar: "Your wish is my command!".

Binnenkort meer financiële tips en trucs!


Geen opmerkingen: