dinsdag 11 maart 2014

Op weg met en naar je ideale zelf!

Alles om je heen is je realiteit. En die realiteit is een perfecte match met alles wat je denkt en voelt. Er is geen andere uitkomst mogelijk. En als alles wat je dagelijks ervaart je niet bevalt, verander dan simpelweg je frequentie.

Hoe?

Door op zoek te gaan naar je ideale zelf. Door te luisteren naar je ideale zelf. De jij die je werkelijk bent. De jij die niet op de loop is gegaan voor je angsten.

De jij die dagelijks dat doet wat hem of haar het grootste genoegen en plezier verschaft en ongehinderd door wat of wie dan ook zijn allergrootste passies tot uitdrukking brengt want dat is waarvoor je op aarde bent gekomen.

Voor niks minder. Om simpelweg de ware jij te zijn die je werkelijk bent.

Maak je niet druk om dingen van vroeger. Of zelfs over vorig levens. Of over toekomstige levens. Al wat je nu hebt is dit leven en daar moet je het beste van maken. Elke dag weer. Elke dag weer een babystapje. Elke dag metsel je een steen. En op een dag staat er plots een muur, of een huis, of een kasteel!

Het leven houdt nooit op. Het leven zal ook nooit af zijn. Alle andere afwijkende ideeën en gedachten daaromtrent zijn illusies. Het enige wat je hebt is de route waarvan jij zelf mag bepalen waar die heen leidt. Waar je zelf aan mag bouwen. Steen voor steen. En probeer met net zoveel plezier en fantasie als een kind die met zijn lego steentjes zit te spelen, te bouwen aan je droomleven.

Het gaat niet om het eindresultaat. Het gaat om het bouwproces. Als dat goed is, lekker aanvoelt en je met grenzeloos bouwplezier aan het knutselen bent, dan zal het eindresultaat altijd bevredigend zijn.

Simpelweg omdat het twee dingen zijn die matchen. Omgekeerd bestaat niet.

Als je met de pest in je lijf rond loopt, werk doet zonder plezier, of andersoortige avonturen onderneemt waar je eigenlijk niks van moet hebben omdat je denkt dat je met die acties later een prettiger leven zult krijgen dan vergis je je lelijk.

Er bestaat geen enkele actie in je leven die, als hij niet goed aanvoelt, je dát in je leven zal brengen dat je daadwerkelijk gelukkig zal maken als je gevoel en je gedachten niet matchen met de ondernomen stappen.Je ideale zelf. Dat is je doel. En je gevoel, je intuïte, je emoties, je fantasie, je 'gut' feeling, je grenzeloze fantasie, je verbeelding, al die dingen brengen je waar je wilt zijn. Naar die zaken, gebeurtenissen en mensen die je het groots mogelijk plezier en genoegen verschaffen.

Visualiseer en creeër. Fantaseer en presteer. That's all there is to it. En als je beseft dat het Universum altijd antwoord op de vibratie die je aanbiedt dan weet je dat je geen slachtoffer bent van andermans acties. Wat jou overkomt is altijd een antwoord op je frequentie. Een match met je golflengte.

Dus ontspan je en geniet van de reis. Snuif elke geur en kleur op die bij je zintuigen voorbijkomt. Er kan niks fout gaan. Er bestaan hoogstens leermomenten waardoor je weer verder kan groeien. Die hebben jij en ik nodig. Want zonder ervaringen komt niemand verder.

Geniet van de reis. Er kan niks fout gaan. Vertrouw op je intuïtie. Je ideale zelf vertelt je wel waar je het moet zoeken. Je weet zelf donders goed wat je wilt. Al het andere is geneuzel. Gezeur van je kleine ik om je klein te houden. Daar luisteren we niet naar. Dat kleine bekrompen figuur dat zogenaamd je 'gezonde verstand' heet. Die heeft ons nog geen steek verder geholpen.

Je bent je verstand niet. Je bent een hoog ontwikkeld wezen met superpowers! Laat je niks wijsmaken. Door jezelf niet, door de buitenwereld niet, door de krant niet en door je collega's niet.

Jij kunt alles zijn en worden wat je eigenlijk het allerliefste, allergraagst, allerhartstochtelijk met de grootst mogelijk passie in je donder voor je ogen gemanifesteerd wilt zien.

Go for it! Aan de slag. En nu opzouten en ga plezier maken!

Ciao, ciao!

   

1 opmerking:

Brigitte zei

Ik zat stiekem al lang weer op een berichtje te wachten haha -> I love it, as always, so thank you! And indeed; You can't get it wrong and you will never get it done... ;-)