maandag 27 januari 2014

Wel of niet doen als je je leven drastisch wilt veranderen?

Ik zeg: Doen!

Met alles wat je in je donder hebt.

Hoe kun je tenslotte anders ooit te weten komen of je het wel had moeten doen?

Want als je je afvraagt of je wel of niet door dat open raam naar buiten zou moeten klimmen om de wijde wereld in te trekken met al die enge boze dieren die op de loer kunnen liggen en je zou het niet doen dan blijf je de rest van je leven jezelf afvragen hoe je leven er dan nu uit zou hebben gezien als je die stap wél gezet zou hebben.

En die gekmakende gedachte is tien keer erger dan wel die stap nemen en fout terecht komen want vroeg of laat komt je toch weer op het juiste padje.


Alle goeie en slechte beslissingen samen opgeteld met alle fouten die je gemaakt hebt zorgen ervoor dat je uiteindelijk toch prima terecht zal komen en waardoor je terug kan kijken op een rijk leven.

Niets is erger dan stil blijven zitten en je niet te verroeren. In je comfort zone blijven hangen staat gelijk aan een klein beetje langzaam dood gaan.

Je kunt alleen maar groeien door alle ervaringen die je meemaakt. Daar leer je van. Met alle mistakes die daar bij horen. Daar kom je door vooruit. That's life! and nothing else.

Nog wat adviezen die je vandaag en voortaan elke dag voor de rest van je leven zou kunnen, nee moeten doen:

Maak het vandaag jezelf naar de zin. Ik weet niet hoe maar dat weet je zelf vast het beste. Plezier jezelf, hou van jezelf, vermaak jezelf, maak verbinding met je echte zelf.

Mensen die dit egoïsme noemen zijn onwetenden. Je hebt mijn zegen! Je hebt Gods zegen of van weet ik veel wie. Ga direct aan de slag om het NU naar de zin te hebben. De rest doet er niet toe. Denk je dat het anders moet dan ga je niet langs START en ontvang je geen 20.000 euro!

Het leven is een spelletje. Monopoly of Mens Erger Je Niet. Het maakt niet uit. Spelletjes zijn er toch om jezelf te entertainen? Nou dan. Zo is het leven ook. En als jij het naar je zin hebt dan volgt de rest vanzelf.

Ga het spel spelen dat JOUW LEVEN heet en waarin jij altijd als winnaar uit de bus zal komen. Ten koste van niemand want er is genoeg voor iedereen.

Als jij je goed voelt dan zend je de hoogste frequentie het Universum in. En die hoge frequentie zal als een dirigent het Universele orkest laten spelen waardoor jouw leven een symfonie in harmonie zal worden in plaats van een Josti Band uitvoering met valse noten. Maak er gebruik van. De orkestleden zitten klaar en soms werkloos toe te kijken omdat jij tegenstrijdige boodschappen doorgeeft.

Je kunt in 10 dagen een bepaalde gewoonte veranderen. Maar het kan ook in tien uur of in tien minuten. Focus je 100% voor tien minuten op een gewenste situatie en het Universele orkest gaat aan de slag voor je. Focus, focus, focus. Da's alles wat er toe doe.

Je zou de hele dag in de hangmat kunnen blijven liggen zolang je maar je focus gericht houdt op de gewenste zaken. Maar je moet wel mentale actie ondernemen anders blijf je hangen in dezelfde situaties.

Fysieke actie ondernemen is niet belangrijk. Wel de focus op wat je wilt. Houdt de focus gericht op wat je wilt en houdt vertrouwen in het proces. Dan komt alles goed.

Je bent niets anders dan een gepassioneerd wezen met verlangens. Dat is je ware aard. Voor ieder mens op aarde. Dat is waarom jij en ik hier op aarde zijn. Onderdruk je stoutste wensen niet. Onderdruk en het gevolg is ongeluk. Dat wil je toch niet?

Nog een tip voor je carrière: als je een baan zoekt, zoek er dan een met werk dat je leuk vindt. Als je een carrière nastreeft om veel geld te verdienen om met het verdiende geld dán pas leuke dingen te gaan doen dan zou ik dat ten stelligste afraden. Elke dag moet weer een leuke dag zijn dus je kunt het jezelf simpelweg niet veroorloven tijd te verliezen met dingen te doen die niet echt leuk zijn.


Vandaag is uiteindelijk alles wat er is! Vandaag is de enige dag die je nog rest voor de rest van je leven. Vandaag is de enige dag die er toe doet. Zorg dus dat vandaag leuk is. En denk erom: morgen is het ook weer gewoon vandaag! Dus als vandaag niet echt leuk is dan heb je een megaprobleem. En dat je hele leven lang. Da's lang hoor!  

Capice? Valt het kwartje? Nee? Lees het dan nog maar een keer dan.

Compromissen zijn valse overtuigingen waarmee je je zelf voor de gek houdt. Een leven vol uitzichtloze waardeloze compromissen zijn slappe excuses voor mensen die de 'guts' niet hebben om het leven bij de ballen te pakken. Een dag zonder dat jij je grootste passie gevolgd hebt is een verloren dag. Het is het verloochenen van je ware zelf dat zich uitbetaald door je de hele dag niet 100% happy te voelen.

Wil je dat? Nee natuurlijk niet.

Klim door dat raam met dat geweldige uitzicht. Met alles wat je in je donder hebt. En zorg dat vandaag een leuke, geweldige, fantastische dag wordt waar je 's-avonds heerlijk uitgeput van in je nest kruipt en met een gevoel van wow! op terug kunt kijken. 'Wat een superdag zeg! Ik kan niet wachten tot morgen! "Die dag wordt vast ook weer geweldig!"

Aan de slag! De wijde wereld lonkt.

Ciao, ciao!


...enne...een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! ;-P...en nog eentje om het af te leren....


1 opmerking:

herman visscher zei

erg mooie woorden
ik ga gelijk aan de slag ermee