zaterdag 3 december 2011

De Gouden Regels voor een superleven! (deel 4)

  1. Denk goed na over welke doelen je wilt bereiken en schrijf ze op. 
  2. Onderneem actie en visualiseer om je doelen te bewerkstelligen.
  3. Luister naar je gevoel.
Gouden Regel 4:   Neem de verantwoording voor je huidige leven! 

Een van de allerbelangrijkste sleutels die leiden tot de toegangspoort naar een veel gelukkiger en succesvoller bestaan is de volgende stap: neem de totale verantwoording voor de situatie waarin jouw leven zich op dit moment bevindt!

Dit zal helaas voor veel mensen niet gemakkelijk zijn aangezien zij denken dat hun minder prettige huidige levenssituatie, volledig of voor een groot deel, te wijten is aan in het verleden vertoond gedrag of acties van andere mensen uit je omgeving.  

Het spijt me, maar zolang jij nog steeds denkt dat er een ander persoon verantwoordelijk is of was voor jouw dagelijkse portie 'misfortune' en ellende dan heb je helaas een enorme barrière gecreëerd op het pad dat leidt naar jouw superleven.

Want jij had natuurlijk niet zo'n miserabel en armoedig bestaan gehad als je ex niet zo'n ellendige klaploper was geweest toch? En je was natuurlijk allang 'on top of the world' geweest als die lamstraal van je vader niet zoveel gezopen had en hij je wat meer liefde en aandacht had gegeven...

En je was vast al veel meer vermogend geweest als die rottige collega's van je niet altijd alle promoties voor je neus wegkaapten waardoor jij al tien jaar lang op de zelfde tree staat van je carrièreladder zonder enige financiële vooruitgang...

O ja, en dan is er nog die poets die je allerbeste vriendin je ooit bakte toen ze er met jouw vriend vandoor ging waardoor je zelfvertrouwen tot het absolute nulpunt zakte... als ik daar nog aan denk....wat een afgang...

Enzovoorts... Enzovoorts...Enzovoorts.... Dit zijn slechts een paar voorbeelden maar iedereen kan zijn eigen lijstje invullen met herkenbare 'onfortuinlijke' of 'onrechtvaardige' situaties die jou ten deel zijn gevallen.

Wat nu te doen?

Het probleem is namelijk dat als jij een ander de schuld blijft geven voor iets vervelends dat in jouw leven gebeurd is, dat dit dan zal betekenen dat deze andere persoon het ook op een of andere manier weer goed met je zal moeten maken.

En da's best wel lastig als bijvoorbeeld je vader niet meer leeft. Je kunt je hele leven lang wel boos blijven op die man maar zo kom je er natuurlijk nooit overheen.

Maar wat nog veel erger is, is dat je bovendien de regie over je eigen leven uit handen geeft. Niet jij hebt je leven onder controle maar een ander die in jouw ogen fouten heeft begaan moet je leven weer helen. En dat is een van de allergrootste fouten die we kunnen maken. Want alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven en verder is dat helemaal niemand anders!

Zo lang jij dit niet kunt onderkennen of zolang je niet onder ogen wilt zien dat je zelf de teugels voor je leven in handen moet houden, zul je blijven 'struggelen' of beter gezegd, blijven aanmodderen in je dagelijkse vicieuze cirkel.

Ja, alleen JIJ kunt je leven ten goede veranderen en niet je zus die je zo onheus bejegend heeft of je moeder die je broer altijd voortrok.

Vergeef ze alsjeblieft zo snel mogelijk en ga door met leven...    

...en laat het verleden rusten!

Hoe moeilijk het ook te accepteren zal zijn voor sommigen onder ons, maar jouw leven is niet andermans verantwoording en dat zal het gelukkig ook nooit worden. 
  
Maar de wereld draait gewoon door zonder jou, ook al blijf jij hangen in het verleden...

Wat nu te doen?

Richt vanaf nu af aan je focus op het punt waar je wilt zijn in je
leven in plaats van op wat is of wat is geweest... 

Want als je focus gericht blijft op iets onprettigs dat ooit is gebeurd, dan blijf je onplezierige zaken aantrekken die op dezelfde golflengte vibreren. En dat willen we natuurlijk niet. Zorg daarom dat je focuspunt de dingen weerspiegelt die jij graag wel wilt zien in je leven.

Dit zal misschien wat moeite kosten in het begin, zeker als je nog wat onverwerkte stress vanuit het verleden op je netvlies hebt zitten maar train jezelf elke dag weer om je te focussen op de weg naar je doelen. Dwing jezelf daartoe.

Snap je het? Ja? Mooi. Lees het anders nog een paar keer door en laat deze instructies goed tot je doordringen want ze zijn belangrijk...!

Het leven is in feite heel simpel en probeer dat dan ook zo te houden...

...maak er geen 'As The World Turns' van met jezelf in de hoofdrol als drama queen!    

     

Geen opmerkingen: