donderdag 1 december 2011

De Gouden Regels voor een superleven! (deel 3)

  1. Denk goed na over welke doelen je wilt bereiken en schrijf ze op. 
  2. Onderneem actie en visualiseer om je doelen te bewerkstelligen.

Gouden Regel 3:  

Luister naar je gevoel!

We zijn nu zover dat je weet wat je wilt en je probeert zo vaak als je kunt een mentaal plaatje van je droomleven binnen in je hoofd te projecteren. Maar hoe weet je nou of je de goede kant op gaat als je nog steeds geen resultaten ziet in je dagelijks leven?

Hier is een simpele oplossing voor. Je moet namelijk weer gaan luisteren naar je gevoel van binnen en de emoties die je daarbij ervaart. Deze geven namelijk exact aan of je de juiste kant op wandelt tijdens de tocht op je levenspad. Het is echt supersimpel, zelfs een kind kan de was doen want als je de goede kant op loopt dan voel je je prima en ga je de verkeerde richting uit dan zal je onderbewustzijn een minder prettig gevoel afgeven.

Klinkt logisch, zou Cruijff zeggen en dat is het ook, alleen waarom maken er dan zo ongelofelijk weinig mensen gebruik van? Waarom is iedereen deze, zo oud als de weg naar Kralingen zijnde, ingebouwde routeplanner dan vergeten? Dit komt omdat we bijna allemaal geleefd worden door de externe impulsen die we dagelijks op ons afgevuurd krijgen vanuit talloze richtingen in onze omgeving.

Mobieltjes, televisie, radio en internet bombarderen je 24/7 met een kakofonie van informatie, geluiden en beelden. Om knettergek van te worden soms. Daardoor worden we dagelijks teveel afgeleid en op een verkeerd spoor gezet en vergeten we simpelweg naar onze oerinstincten te luisteren.

Het is dus vanaf nu af aan zaak om je radio weer af te stemmen op de uitzendingen die vanuit je innerlijke zender naar je toe gezonden worden. Want je gevoel bedriegt je nooit en het geeft doodeenvoudig altijd de waarheid weer qua richting die je uit moet gaan.

Dus sta je voor een bepaalde beslissing in het leven en weet je niet wat te doen, dan hoef je simpelweg alleen maar je ontvanger af te stemmen op je innerlijke radio en door goed te luisteren naar je gevoel dat je op dat moment ervaart, kun je het juiste oordeel te vellen over een bepaalde kwestie.

Je hebt natuurlijk verschillende gradaties in gevoelens. Je kan euforisch zijn over een bepaalde situatie dus dan weet je dat je in sneltreinvaart de goeie kant op gaat in je leven. Je zal dan merken dat de gewenste resultaten zich snel zullen manifesteren in je leven. Voel je je echter neerslachtig of verdrietig dan weet je dat je je koers zal moeten bijstellen.

Niet altijd even makkelijk natuurlijk als bijvoorbeeld net je verkering uit is maar je zal toch moeten proberen zo snel mogelijk op zoek gaan naar gevoelens die net iets beter aanvoelen. Hoe moeilijk het ook is. Ga bijvoorbeeld in dit geval op zoek naar een gevoel van troost. Je bent dan niet direct superblij maar wel weer gelijk op het goeie pad.

Dus zodra je je minder goed voelt dan goed dan is het zaak te denken van: Hé, ik ga niet de goeie kant op. Ga dan bewust op zoek naar beter aanvoelende gedachten die je gevoel weer een duwtje in de juiste richting kunnen geven. Want als je gevoel okay is dan komt ALLES wat er op jouw verlanglijstje staat vroeg of laat tevoorschijn!

Enne...laat je niet gek maken. Je kunt ALLES bereiken wat je maar bedenken kan want: "The only limitation is your imagination!"
Geen opmerkingen: