donderdag 25 april 2013

Uw hart is een kompas. Volg verdomme dan toch ook die naald!

Loopt je leven nog niet helemaal lekker? Nee?

Ja, logisch als je voor geen ene meter let op die kompasnaald die ingebouwd zit in je hart! Dat is de meest simpele klok die er is want die heeft maar een wijzer. En die wijst altijd de goeie kant op. Die geeft altijd de juiste tijd aan. Dus vergissen kan niet. Die wijst altijd naar het Noorden. Simpeler kan niet.

En zelfs een kind kan de was doen.

En kinderen doen ook de was want die nemen altijd de kortste weg naar de meest plezier gevende activiteiten. Niet gehinderd door enige misplaatste denkbeelden over wat ze nou wel of niet kunnen en of iets nou wel of niet hoort, gek of gepast is.

Schaamteloos zijn ze op zoek naar het hoogste geluk. Die kleine rakkers. En dat elke dag weer opnieuw! Goed voor ze. Petje af.

Totdat ze groot worden en dat iemand ze verteld dat ze zich 'normaal' en 'volwassen' moeten gaan gedragen.

Nou, hadden we dat maar nooit geleerd!

 

Dat Noorden dat uw innerlijke kompasnaald aangeeft staat natuurlijk voor de gelukkigste weg. Want alleen zij die daadwerkelijk naar hun innerlijke koersadvies luisteren die zijn gelukkig.

En denk nu niet dat die naald wijst naar de plek waar het geluk uiteindelijk op u ligt te wachten. Want dat is een misvatting. Nee, ik schreef dat ie naar de gelukkigste weg wees! En niet naar het punt waar het geluk uiteindelijk op u ligt te wachten.

Want dat punt is net het einde van de regenboog. Als je er denkt te zijn is ie weer verplaatst naar een andere plek. En zo mobiel is het geluk ook. Net zo ongrijpbaar als een wortel aan een touw voor de neus van een ezel.

Nee, de reis zélf is het geluk. Dit is een lastig te begrijpen concept voor velen want die denken dat als ze die X hoeveelheid geld hebben dat dán het geluk op hun wacht. Of als ze die mooie baan hebben, dat ze dan gelukkig zijn. Of als die bepaalde 'perfecte' partner er is.

Het probleem is echter dat naarmate je onderweg bent naar je droom dat er zich aan de horizon steeds weer nieuwe dromen zich zullen onthullen. De ene naar de ander. Wat de weg van A naar B loopt niet via een vastomlijnd pad. Na elke bocht wacht weer een verrassing.

En het is een lang pad dat nooit op zal houden zich te blijven ontvouwen. Dat nooit op zal ophouden met slingeren.

En dit pad loopt door zelfs tot ná wat u de dood noemt. Want de dood is slechts een gordijn. Het is slechts het uitdoen van een jas waarna u een ander kledingstuk weer aandoet. In een andere dimensie. Maar zolang u nog deze jas draagt en u op dit pad loopt, valt het wel aan te raden om van alles wat er op uw huidige pad terecht komt zo optimaal mogelijk te genieten.

Want als je nu afwijst van wat je dagelijks meemaakt dan ontken je in feite jezelf. Dan wijs je jezelf af en wordt je doodongelukkig. Want geluk is er alleen in het heden. Dat ligt vlak voor je neus op dat pad waar je op loopt. In dat altijd en eeuwig durende moment dat wij in stukken hebben gehakt en afgezet hebben met piketpaaltjes die seconden, uren, dagen en maanden aangeven.

Maar het is allemaal illusie. Zoals alles hier op aarde een illusoire dimensie is waarin u zelf u eigen 'Alice in Wonderland' sprookje kunt schrijven. Met uzelf in de hoofdrol. Maar je moet er wel in geloven!

U zult nooit aankomen bij uw droom. Want uw droom is nu. Dit moment. Deze dag. En u wordt elke ochtend weer wakker in uw droom. Die uzelf kunt scheppen naar uw eigen beeld. Want u bent een goddelijk wezen met scheppende krachten.

Lekker toch? Een beetje voor God spelen?

Wat let je? Niks toch zeker? Dus aan de slag!

En nogmaals, die kompasnaald in uw hart die zegt niet dáár ligt uw geluk. Nee, die zegt déze weg is het geluk. En helemaal niks anders. En u dient er nu mee aan te vangen.

"Wij varen allen anders op de onmetelijke oceaan van het leven; de rede dient ons tot kompas, maar de hartstochten zijn er de winden."
Alexander Pope - Engels dichter 1688-1744

Als het je droom is om danseres te worden begin dan morgen nog met danslessen. Want het gaat er niet om of je nou wel of niet danseres wordt, het gaat erom dat je dat juiste pad gaat bewandelen. Nu. Now!

Of in ieder geval uiterlijk morgen maar zeker niet in de toekomst want dat moment komt nooit. Het juiste moment is nu. Da's nu juist wat je passievolle hart aangeeft en je duidelijk probeert te maken.

Follow your passions and do it now!

Het is niet anders dan houden van jezelf en van de keuzes die je diep in je hart graag wilt. En helemaal niks anders. De rest is bullshit. Tijdverspilling. Geneuzel. Zinloos oponthoud want vroeg of laat krijg jij je ware intenties toch onder je neus gewreven. Of je nou wil of niet. Je was er voor geschapen om ze te volgen.

Daarvoor ben je hier op aarde.

En kom niet aan met flutexcuses waarom je ze niet gevolgd hebt. Nee joh, vooral lekker blijven doorgaan met allerlei saaie activiteiten waaraan je geen ene ruk hebt. Waar je geen greintje plezier aan beleeft maar ze alleen maar doet omdat de schoorsteen moet roken.

Dat zijn foute keuzes op basis van angst! De allerslechtste raadgever op aarde: Angst...

Gooi het roer om en doe het NU! Met alles wat je in je donder hebt!

'Feel the fear and do it anyway!'

Geen opmerkingen: