donderdag 30 juni 2011

Wil je succes? Er zijn geen grenzen…. alleen in je hoofd!

“Als mensen niet slagen dan is dat niet
hun lot maar hun keuze”

Kun je het je nog herinneren dat je de hele wereld aankon toen je nog kind was?

Alles was mogelijk en je kon later worden wie je maar wilde zijn als je eenmaal groot was: brandweerman, ballerina, voetballer of astronaut…je enige belemmering was de grootte van je fantasie!

Later als ik groot ben zei je….en die woorden echoën misschien nog na in je oren….

Je groeide als maar groter maar je ging steeds meer geloof hechten aan wat volwassenen je te vertellen hadden in plaats van te luisteren naar je eigen intuïtie…

Uiteindelijk kwam je van school met een mooi diploma op zak en je trok vol goede moed de wijde wereld in op zoek naar een leuke baan. Maar misschien na drie of vier keer van baas te hebben gewisseld bleek het leven toch niet helemaal te zijn wat je er van verwacht had….

…je trouwde en kreeg kinderen met alle verantwoordelijkheden  die daar bij hoorden en van al je zo grote dromen was nog slechts een vage herinnering in een ver verleden over….

En dan wordt je op een dag ’s ochtends om zes uur badend in het zweet wakker en denk je: “Mijn God,  ik ben al bijna 40 en het leven heeft me aan alle kanten gepasseerd!”.  

Herkent u dit? Misschien bent u veel jonger of veel ouder maar dat maakt allemaal niet zo veel uit. Het gaat er om dat u op elk moment in uw leven een beslissing kunt nemen om het roer 180 graden om te gooien.

Of u nou 22 of 72 bent!

U kunt altijd van koers veranderen. Vanuit elke situatie en vanaf elke plek. Maar je moet het wel zelf doen!

En niemand anders kan het ook doen voor u. Het is UW leven en uw verantwoordelijkheid.

Stop met het zoeken naar excuses. Het ligt niet aan uw baas, uw man, uw ouders of weet ik veel wat, u moet ZELF de knop omzetten en weer leren te gaan dromen en fantaseren… iets wat u al veels te lang niet meer heeft gedaan.

Kortom, het wordt tijd dat u zichzelf een enorme schop onder de kont gaat geven! Kom uit uw 'comfort zone’ en ga aan de slag!

“Hou je doel voor ogen, jaag je dromen na en laat
je nooit door iemand vertellen dat je dat toch niet lukt.
Het doet er niet toe waar je vandaan komt,
het wat enige telt is waar je heen gaat”

(Zaterdag Deel 2,...)


....zwem met de stroom mee op uw levensweg....!