dinsdag 16 juli 2013

Hartje zomer, heerlijk weer, we blijven genieten en nog meer!

Niets is wat het lijkt in het leven en alles waar je altijd van dacht op aan te kunnen blijkt plots op losse schroeven te staan. We zitten midden in 2013 en de wereld om ons heen is in een razend tempo aan het veranderen.

Dit vraagt ook aanpassingvermogen van ons want als je vast blijft houden aan je oude gewoontes en denkpatronen dan kom je gewoon in de problemen. Het zit zo: de aarde gaat langzaam maar zeker naar een hogere frequentie of trillingswaarde. Aangezien jij ook een wezen van vibratie bent zul je vroeg of laat mee gaan resoneren met die trilling.

Maar als je blijft hangen in je lagere vibratiegewoontes en gedachtekronkels dan zul je steeds meer in de problemen komen. Je zult je moeten aanpassen om ten volle te kunnen genieten van hogere bewustzijns- en de daarmee gepaard gaande geluksniveaus. Als je eens wist hoeveel nog mooiers en fijns verderop allemaal nog op je ligt te wachten...dan zou je nu direct aan de slag gaan om nóg beter in je vel te komen te zitten.

Hier wat praktische vuistregels om jouw 'vibe' omhoog te krikken  zodat je mee kan resoneren met al het prachtige dat voor je in het verschiet ligt:

Ga de natuur in. Wanneer heb je voor het laatst eens lekker door een verlaten bos heen gewandeld? Je batterij laadt dan razendsnel op. Of ga 's-avonds eens in een tuinstoel liggen en kijk eens naar de sterren. Het is nu prachtig weer. Elke avond is het helder en je kunt miljoenenjaren oud licht zien van de prachtige sterrenhemel.

Hang niet te veel aan de bezittingen die je hebt. Of het nou om een auto gaat, een huis of zelfs personen, alles is van voorbijgaande aard. Je hebt het allemaal maar tijdelijk. Wel eens blij geweest met een nieuwe auto? Natuurlijk wel. Maar na drie weken is het weer gewoon een vervoermiddel waar de lege McDonalds milkshakebekers in de rondte liggen te slingeren.

Dingen buiten jezelf geven maar tijdelijk een geluksgevoel. Vroeg of laat ebt het weg. Weet dat het ware geluk alleen van binnen in je zit. Da's met geen geld van de wereld te koop. Geluk is een gevoel dat je kunt opwekken wanneer jij dat wilt. Andere personen of dingen hebben daar geen invloed op. Tenzij jij denkt van wel. Dat Pietje of Jantje verantwoordelijk is voor jouw 'geluk' of 'ongeluk'.

In werkelijkheid zijn dit alleen maar waanideeën. Complete onzin en nonsens. Sorry, maar zo zit het leven nou eenmaal in elkaar. Gelukkig maar zeg!

Dus ook personen in je omgeving geven tijdelijk geluk. Hoeveel je ook van ze houdt, vroeg of laat zijn ze weer vertrokken uit je leven. Dus je bezit niemand en ook niemand bezit jou. Alles is vergankelijk. Ja, ook jij. Geniet daarom van elke dag. Da's alles wat er is.

Bezit je een huis? Of bezit het huis jou? Moet je elke maand krom liggen om 'jouw' huis te kunnen betalen? Dan klopt er iets niet denk ik... Maar dat weet je zelf ook wel. Zolang er in je leven niet elke dag ruimte is om lol te maken en leuke dingen te doen ben je op het verkeerde pad. Gooi het roer om. Whatever it takes! Als je leven niet elke dag leuk is dan is er iets mis.

Heb je continue prikkels nodig om je goed te voelen? TV, radio, cd of moet je ergens naar toe? Streef er naar om geluk te kunnen ervaren in je eentje op een bankje in het park. Da's alles wat je nodig hebt. De rest is bijzaak of illusie.

Weet dat als jij je emotioneel of lichamelijk niet goed voelt je onderbewustzijn je wat probeert te vertellen: Je hebt een bepaalde wens of verlangen maar er is een bepaald misplaatst geloof in mij dat weerstand creëert waardoor ik niet kan zijn wie ik zou willen zijn.

Traceer dat waanidee, spoor het op en vernietig het. Als ben je er nog zo van overtuigd dat een bepaalde perceptie de waarheid is voor je, dan is het toch niet zo. Er is maar een waarheid en dat is je gevoel. Als dat spreekt, luister dan.

Je bent niet wat je denkt. Je verstand is maar een stuk gereedschap. Gebruik het wanneer nodig maar leg het eens wat vaker weg. Je bent niet je verstand. Het is een smartphone waarmee je alles kunt doen. Maar je telefoon bepaalt toch niet jouw leven? Of wel soms?

Het probleem is dat je verstand altijd onderweg is naar morgen waar alles beter is en hij als 'benchmark' het verleden gebruikt. Het belangrijkste slaat hij echter over: het heden. Da's voor het verstand maar een hinderlijke onderbreking naar de dag van morgen.

In werkelijkheid zetelt het ware geluk in het enige moment dat je werkelijk continue bewust bent en dat is dit moment. Het nu. Meer is er niet.

Probeer je verstand eens van een afstandje te bekijken. Als waarnemer. Het is maar een brij van gedachten. De werkelijke jij is een rustig, lekker in zijn vel zittend figuur dat morgen helemaal niet nodig heeft.

Die jij die zit prinsheerlijk op een bankje in het park. Rustig om zich heen kijkend naar wat er allemaal om hem heen plaats vindt. Volmaakt gelukkig in het zijn van zichzelf. Niks moet, alles mag en alles is goed. En niets komt ooit af.

Ik was vorige week op een toilet in een Belgische antiekwinkel en daar hing onderstaande mooie tekst in een lijstje. Ik heb er een foto van genomen. Doe er je voordeel mee.

 
 
Fijne dagen!

1 opmerking:

Martine zei

Waauw prachtig geschreven stuk! Het doet me echt wat!
Ook ik ben de laatste steeds veel meer bewust bezig met genieten van de momenten, genieten van de natuur en van alles dat de wereld te bieden heeft.
Hardlopen doe ik niet langer met muziek. De auto verruil ik liever voor mijn fiets of wandelschoenen. Ik geniet steeds meer van tijd voor mezelf, even alleen met mezelf. Heerlijk!

Ga zo door je schrijft echt heerlijke artikelen ;)

Liefs