dinsdag 17 februari 2015

Breng je leven weer in balans!

Stel je eens een weegschaal voor. Zo'n ouderwetse met van die schalen aan weerszijden.

In de ene schaal gooi je al je positieve zaken: je wensen, vurige verlangens, passies, hobby's. Maar ook al je positieve emoties zoals blij zijn, tevredenheid, lachen, verliefd zijn, enzovoorts.

Daarbovenop leg je alle dingen die je al bereikt hebt en waar je trots op kan zijn: je opleiding, je goede baan, je gezondheid maar ook: je warme douche in de ochtend, het dak boven je hoofd en de fijne relatie met je partner.

Al met al een respectabel portie positiviteit.

Nu de ga je de andere schaal vullen. Met alle negatieve zooi. Het gezeik op je werk. Je continue gebrek aan geld. Je herrieschoppende buurman waar jij je steeds meer aan ergert. De kids die de hele dag achter de smartphone hangen, enzovoorts.

Maar ook de zaken uit het verleden die niet zo prettig zijn verlopen: je moeilijke jeugd met je dominante vader. Die vervelende ex die je nog steeds lastig valt. Je kwakkelende gezondheid. Je schoonmoeder. Je huis dat onder water staat. Je overgewicht. Je angsten. De soms slapeloze nachten.

Ja, dit rijtje met negatieve zaken kan best wel eng lang worden...Welnu, het universum werkt precies zoals de balans van deze weegschaal.

Elk ding, elke gedachte, elke gebeurtenis en elke emotie hebben een golflengte die een bepaald gewicht in de schaal leggen. En je hoeft maar een klein beetje te veel gewicht aan de verkeerde kant van de schaal te leggen waardoor de balans kan doorslaan naar het negatieve.

Dit is de oorzaak dat veel mensen niet de gewenste zaken in hun leven gemanifesteerd kunnen krijgen. Ze zijn bijvoorbeeld wel bezig met een aantal positieve aspecten maar omdat ze ongemerkt toch te vaak de focus richten op de dingen die niet goed zijn gegaan slaat de balans telkens weer de verkeerde kant op.

En omdat men de oorzaak niet weet raakt men ontmoedigd over positief zijn en het belang ervan onder het mom van: "Ja, ik denk wel positief maar er veranderd toch geen ene malle moer in mijn leven". "Het is nog steeds een tranendal, hoe hard ik ook probeer te veranderen".

Je hoeft maar een paar kleine gewichtjes te veel in de negatieve schaal te leggen om die balans elke keer weer de verkeerde kant te doen uitslaan waardoor fijne dingen juist niet bij je kunnen komen. Want je fijn voelen is een geweldige lekkere vibe die alleen meeresoneert met zijn gelijksgestemde maatjes zoals blij zijn, optimisme uitstralen en vrolijk de dag door zien te komen.

En niet op gemopper, geklaag en zinloos getuur in de achteruitkijkspiegel. 

Het is niet dat het universum jou iets misgunt. Het is gewoon een natuurwettelijke reactie op jouw meest dominante frequentie. Jouw golflengte waar het heelal mee resoneert.

En het heeft niks te maken met hocus pocus, fout karma of Saturnus die toevallig retrograde loopt.

Een lekker leven is gewoon fokking simpel kwantum fysica: het resoneren van subatomaire energiedeeltjes in een harmonieuze universele tango waar de passie vanaf spat!

Dus aan de andere kant is het gelukkig ook zo dat je maar een paar kleine extra gewichtjes in de juiste schaal hoeft te leggen om de balans weer de goede kant uit te laten slaan.

Hier wat motiverende tips om jouw leven weer die kolkende stroom van overvloed, gezondheid en kick-ass happiness te laten zijn:

Laat gisteren rusten. Wat er vorige week, vorige maand of 20 jaar geleden allemaal gebeurt is aan negatieve shit kunnen we toch niet meer veranderen. Today is all you have. Boek dicht en in de open haard ermee.

Heeft bijvoorbeeld je vorige zakenpartner je ooit belazerd of ben je ooit bedonderd door een vriend? Niet mee blijven lopen. Vergeef ze en move on. Vergeving is het snelst werkende medicijn om het verleden achter je te laten waardoor jij verder kan en je haalt mooi flink wat gewicht uit de schaal met negativiteit.

Focus je op leukere zaken.

Wat dacht je hiervan? Warme appeltaart met slagroom. En dan niet dat chemische spul uit een spuitbus maar zelfgeklopte room. Zalig!. Grote bak cappuccino er bij.

Of keihard meebleren met je favoriete plaat in de auto. Er is toch geen hond die je kan horen terwijl jij schaamteloos vals de longen uit je lijf schreeuwt. Lekker toch?

Ga eens een boek lezen. Eentje per maand is 12 boeken per jaar! Niet slecht toch? En doe die tv eens uit. Moet jij eens kijken hoe lekker lang je avond wordt zonder tv. Kun je nuttige en leukere dingen doen.

Heb jij ook altijd als je de tv uitzet om half 12 het gevoel van: "Waar heb ik nou eigenlijk naar zitten kijken? De avond is weer voorbij gevlogen zonder dat ik iets nuttigs gedaan heb...

Pas op...! De beeldbuis steelt je tijd en geeft het nooit meer terug!

Denk daar maar eens goed over na...want je staart eigenlijk uren naar een lamp.

Volg een cursus. Ik ben net begonnen met Frans want ik sprak nog geen woord. Voor het eind van het jaar wil ik het vloeiend kunnen. Het gaat als een speer is is ook nog eens een hele leuke cursus. Daarna Spaans en Italiaans.

Je raakt nooit uitgeleerd en opgedane kennis raak je nooit meer kwijt. Ook niet na je dood.

Of ga piano leren spelen. Ik heb er een staan. Moet alleen gestemd worden en dan ga ik weer beginnen. Is echt reuze leuk om te doen. Of natuurlijk een ander instrument. Drummen of zo. Kun je lekker je frustraties van je af rammen.

Beweeg! Minstens 30 minuten per dag. Ik ga lopend naar de buurtsuper en terug met boodschappen. Toch weer een half uurtje bewogen en frisse lucht. Of ga gewoon een stuk wandelen. Klinkt saai maar is leuk en supergezond.

Kijk naar kinderen die lekker spelen. Die weten wat genieten is. Zonder te denken aan gisteren of morgen. Of naar dieren. Die weten niet eens wat gisteren en morgen voor concepten zijn. Leven volledig in het nu. Mindfullness in optima forma. Neem er een voorbeeld aan.

Kijk motiverende filmpjes op youtube. Er staat zoveel nuttigs. Het is natuurlijk wel weer een beeldscherm... Maar je kunt heel gericht zoeken en kijken naar een inspirerend onderwerp.

Ga eens per week naar de bios. Ben je er ook ff helemaal uit. Of eens lekker uit eten. Of kook zelfs iets gezond en lekkers. Allemaal frequentieverhogende zaken.

Tot slot: Blijf beuken en rammen!

Elke dag probeer je weer hoog vibrationeel positief gewicht aan de goede kant van de schaal er in te gooien. En laat je niet misleiden door dingen die wel eens misgaan. Dat is allemaal negatief residu van vroeger. Gezever van voorbijgaande aard.

Blijf niet kijken naar de dag van vandaag met een blik van 'Mijn God wat is het allemaal klote...'

"Vandaag is het resultaat van gisteren en omdat we vanaf vandaag een andere koers gaan varen moet en zal de dag van morgen anders worden!"

Capice? Begrijp je dit? Nee? Lees het nog een keer. Knoop het in je oren en vergeet het nooit meer.

Denk erom: als jij maar lang genoeg positieve aspecten blijft stapelen zul je op een dag (die echt niet ver weg meer is) je plots realiseren van hé, dit is echt een geweldige dag! Wow!

En alles zal weer in balans zijn.Geen opmerkingen: