maandag 29 juli 2013

Zó komen we de zomer door...en de herfst...und so weiter..!

De werkzaamheden aan het fundament van uw droomleven gaan onverminderd door ondanks dat de mussen momenteel dood van het dak vallen!

Elke stap die we zetten, hoe klein ook, draagt er aan bij dat u steeds beter in uw vel komt te zitten en dat uw leven moeitelozer en nog plezieriger zich zal ontvouwen zodat u bij het ochtendgloren al weer staat te trappelen om aan de nieuwe dag te beginnen.

Hier nog wat handige spijkers waarmee u verder aan de weg kunt timmeren en al klussend van alles en nog wat aan op kan hangen:

JE BESTAAT! Is dat niet geweldig? Je staat er misschien geen seconde bij stil maar het feit dat jij je bewust bent van het feit dát je bestaat en dat jij je bewust bent van het feit dat je het verschil kan maken in de wereld en je eigen zijnswereld door positief te denken en je goed te voelen is echt supergaaf!

Jij kunt elk moment van de dag besluiten je beter te voelen. Er is niemand die je daarvan kan weerhouden. Zelfs een miljoen mensen hebben geen enkele toegang tot wat er omgaat in je koppie. Dat is een onneembare vesting. Geen vijand kan die muur kunnen slechten. No way!

Alleen als jij die mensen de toegang verleent. Anders gaat het niet. Geen individu zou de code kunnen kraken die op het cijferslot zit van de kluisdeur die voor jouw denkwereld zit gemetseld.

En al zou je geen mond hebben om mee te praten, door je alleen maar goed te voelen kun je alles bereiken wat je hebben wilt. Al zou je wonen op een vuilnisbelt in Sri Lanka of in een Braziliaanse favela, de wereld ligt altijd wagenwijd voor je open. Want de kracht van positief creërend denken is een wapen waar geen verdediging tegen opgewassen is.

Als jij eens wist wat je allemaal zou kunnen...!

Zijn er nog dingen en situaties in je huidige leven waardoor jij je minder goed voel? Weet dan dat dit echo's zijn uit een soms ver verleden. Alle mindere dingen zijn resultaten van het verleden. Kijk er niet naar. Negeer ze en focus je op die zaken die je vrolijker doen stemmen. De mammoettanker die jij bent draait dan langzaam maar zeker in de richting van waar je heen wilt varen.

Je merkt het misschien niet direct maar een tanker die bij Rotterdam de haven wil binnenvaren begint voor de kust van Frankrijk al aan het stuur te draaien. Dus het kan soms even duren maar resultaten komen. Als je maar in de goede richting blijft kijken. Net als de TomTom in de auto. Als er ergens een file staat of als jij toch een verkeerde afslag neemt dan gaat je routeplanner razendsnel rekenen om zo snel mogelijk tóch weer de juiste weg te vinden naar je eindbestemming.

Er zijn dus vele wegen die naar Rome leiden. Ook al rij je soms een cul-de-sac in. Omdraaien moet je met je wagen en twee keer links later zit je weer op de juiste route.

Wat praktische prettige praktijktips nog:

Je bent zelf een mega grote magneet die alles kan aantrekken wat je nodig hebt. Daar heb je geen ander mens voor nodig. Nonsens.

Je creeërt je eigen realiteit dus spendeer geen onnodige energie om anderen te doen veranderen of om soms te denken dat je medemensen bepaalde dingen moeten doen voor jou alvorens jij daadwerkelijk de gewenste veranderingen tot stand kan krijgen in je leventje.

Rete vermoeiend allemaal zeg... Deze denkwijze is zó 1981. Zo ongelofelijk onnozel. Alleen al voor mij om het te formuleren hier vreet al energie...

Het zijn zinloze excercities. Jij hebt zélf alle touwtjes in handen die over het besturingssysteem van je leven gaan. JIJ bent de nerd die alles kan programmeren. Alleen jij en niet God, niet de Paus en zeker niet Rutte, Samson of de baas op je werk.

Gelukkig maar zeg.. Je moet er toch niet aan denken dat een ander over jouw lot zou kunnen beslissen? Vreselijk...

Heb jij daarentegen desalniettemin in tegenstelling tot wat ik beweer tóch nog wel het idee dat jouw baas de enige is die jouw route met geluk kan laten plaveien, weet dan dat dit ronduit absurde en baarlijke nonsens zijn.

JIJ maakt het waar en helemaal niemand anders! Al die rare roestige ideeën van je zijn uit de lucht gegrepen aannames die op geen enkele wijze onderbouwd kunnen worden.

You are in control! And nobody else!

Begrepen? Mooi. Kunnen we meteen weer verder.

Accepteer je leven niet als het niet goed aanvoelt.

Onder geen enkele voorwaarde! Je leven kan pas acceptabel zijn als het is zoals jij wil dat het moet zijn. Want we nemen geen genoegen met minder. Waarom zou je ook? Jij hebt het aangeboren recht om een overvloedig leven te leiden dus waarom zou je minder willen? Alle gedachten en ideeën die jij hebt die een gebrekkig bestaan verklaren, verantwoorden en rechtvaardigen zijn wederom klinkklare nonsens die jij jezelf hebt aangepraat.

Haal dat haperende cassettebandje maar gauw uit je recorder en smijt het in de open haard!

Als jij denkt dat je niet genoeg liefde krijgt omdat je het niet waard bent (gaap) of dat je niet genoeg mazzel hebt omdat je vrijdag de 13e geboren bent (hoe krijg je het verzonnen..?) of omdat je altijd arm zal blijven omdat je niet genoeg IQ hebt of omdat je vader zoveel zoop (proost) dan moet je maar even langskomen bij me.

Dan krijgen de heren een flinke trap voor hun ballen en de dames zal ik even aan hun haren door de straat heen slepen net zolang tot het tot je doorgedrongen is dat al die lachwekkende aannames negatief geneuzel is dat geen enkel bestaansrecht heeft in jouw denkwereld. Want wie niet luisteren wil die moet maar voelen!

Er is niets maar dan ook h e l e m a a l niets dat voorspoed, welzijn en geluk kan weghouden uit jouw leven behalve infantiele vooroorlogse denkpatronen en percepties.

Jij bent een supersterke magneet die overvloed aantrekt, maar pas op!

Tegenslag, ziekte en pure 'pech' kan ook in overvloed tot je komen als jij er de focus op richt. Als jij het op een of andere manier rechtvaardigt.

Het zal het universum echter echt allemaal worst wezen. God heeft wel wat beters te doen zeg!

Jij krijgt wat je denkt dat je bent en vaak in ruimere mate dan jij zou willen dus pas op waar jij naar zit te staren...

Wees blij dat je vandaag nog kan beginnen met bijsturen. Wees dolblij dat je dit leest want bij onwetenden kan het wel eens heel lang duren voordat ze dit besef krijgen. Die kunnen nog vele levens tegenslag ervaren omdat ze nog steeds niet snappen hoe het spelletje werkt.

Gaat heen en ga genieten!

Vandaag nog. En als het vandaag niet meer lukt maak dan vast plannen voor de dag van morgen. Maar geen dag later want de toekomst bestaat niet. Als je nu niet kunt genieten wordt je nooit gelukkig. Laat geen steen ongemoeid om iedere dag weer op zoek te gaan naar A dingen om blij over te zijn en B die zaken te doen die je het grootst mogelijk plezier verschaffen en voldoening geven.

Meer geheimen heeft het leven niet. Sorry.

Ciao ciao!

...Je kunt zoveel meer dan jij denkt dat je kunt..Fantaseren geeft je vleugels!


Geen opmerkingen: