dinsdag 20 januari 2015

Lijkt uw leven ook op dat van Sky Radio?

Wat 'n geweldige zender is dat zeg... Sky Radio. Tenminste... Als je hem niet te vaak op hebt staan. Want anders wordt je helemaal depressief.

Ze draaien nooit twee keer dezelfde plaat. Zeggen ze. De realiteit is echter dat als je een paar dagen zit te luisteren je Africa van Toto wel dertien keer voorbij hoort komen. Om nog maar te zwijgen over Y.M.C.A. van de Village People....15 keer welgeteld.

Levensgevaarlijk dit station. Het begint onopvallend. Je merkt niet eens dat het opstaat. Je loopt nietsvermoedend een lift in, of een supermarkt. En dan ineens...Bam! En zonder dat je het in de gaten hebt sta je bij de vleeswaren ineens mee te blèren met Easy Looover....!!

Agressief wordt ik van die platen die al decennia 'way over' de houdbaarheidsdatum zijn.

Met de kerst is het helemaal erg. Dan trekken ze na de Sint een bak met kerstklassiekers uit de la. Do They Know It's Christmas Time, Felice Navidad en Flappie het Konijn. Je gelooft het niet maar ze draaien het echt. Ik heb het zelf gehoord.

En elk jaar begint die ellende weer opnieuw. Net zo lang totdat ze je kunnen opsluiten.


Herkent u dit?

Dat uw leven bestaat uit een repetitie van dingen waar je een gruwelijke pesthekel aan hebt?

Dat je bijvoorbeeld jezelf elke dag weer naar dat naargeestige kantoor moet slepen. In die vreselijke files waar ook geen ontsnappen aan mogelijk lijkt? Om op kantoor aangekomen de gehele dag naar dat uitgestreken smoelwerk van die baas van je moeten gaan zitten kijken?

Die omhooggevallen manager die drie keer zoveel salaris binnen harkt dan jij terwijl jij nota bene het werk binnen haalt!

Die incapabele nietsnut zie je godverdomme nog vaker dan je eigen vrouw. Oh, wat zou je die kerel graag een keer op zijn smoelwerk willen timmeren zeg!

Ja, de emoties kunnen hoog oplopen als je vast zit in de dagelijkse sleur. Soms lijkt er geen uitzicht mogelijk.

Misschien een beetje over de top deze voorbeelden maar je zou de mensen de kost moeten geven die de hele dag zo denken. Je zou je rot schrikken van de aantallen.

Anyway, als de zender met muziek die je hoort jou niet zo bevalt dan zul je toch echt een keer aan die knop van je toestel moeten gaan draaien wil je andere geluiden horen dan voor de miljoenste keer Hotel California.

Je moet de frequentie van je zender veranderen om bijvoorbeeld klassiek of misschien jazzmuziek te horen. Simpeler kan haast niet.

Toch laten veel mensen de ontvanger maar op hetzelfde station staan. Omdat ze nou eenmaal niet beter weten en denken dat er geen ontsnappen aan de dagelijkse sleur is. Of omdat ze murw gebeukt zijn door tegenslag.

Net als in het universum werkt men op de radio ook met golflengtes. En je hoeft er maar een klein stukje naast te zitten en je hoort alleen maar ruis op de zender. Dan hoor je niet die klanken die je nu juist zo graag zou willen ontvangen. Muziek die je hart doet zingen. Die je rikketik sneller doet slaan!

Dáár ben je naar op zoek. Andere frequenties. Die heb je nodig als je wilt ontsnappen aan alles wat je niet bevalt. Aan de dagelijkse Sky Radio terreur.

Er is nog zoveel moois te ontvangen in deze wereld. Nog zo'n stortvloed van overvloed, welzijn en geluk. En het ligt allemaal voor het oprapen vlak bij je. Je hoeft nog maar een kleine draai aan die knop te geven zodat je gelijkgestemd bent met jouw favoriete station.

Het woord zegt het al: Gelijkstemmen. Resoneren met iets dat je wilt ontvangen. Dat moet je doen.

En blijf niet kijken naar de zaken die je niet meer wilt zien. Trek alles uit de kast om je frequentie naar een hoger niveau te brengen. Ga lekker sporten, wandelen, kijk sitcoms, neem een snipperdag.

Ga lekker vissen of dansen. Ken mij het schelen. Als jij je maar goed voelt. Als je maar lekkerder in je vel komt te zitten. Alles is geoorloofd. Het is oorlog! Als je wilt ontsnappen aan je huidige golflengte is alles toegestaan.

Alles is geoorloofd met het oog op een verbeterde vibe in de core van je bestaan. Trek je niks aan van want anderen denken of van je vinden want dat is dodelijk. Of van wat je van je ouders geleerd hebt.

Die wisten vaak niet beter dus die kun je niks kwalijk nemen maar als je geen kloon wil worden van je pa zul je de bakens moeten verzetten.

Maak een visionboard met zaken die je nog graag zou willen hebben of bereiken. Maak een lijstje met doelstellingen voor 2015 die je nog graag gemanifesteerd zou willen zien.

En des te langer je de focus op gewenste zaken houdt des te eerder deze zich zullen gaan manifesteren in je realiteit.

Maak een bucketlist van 100 dingen die je nog zou willen doen voordat je het loodje legt. Er was eens kerel die depressief en werkloos thuis zat totdat zijn vrouw een keer thuiskwam met een boek over positief denken en doelstellingen.

De volgende dag stond hij te springen op de bank van enthousiasme toen zijn vrouw thuiskwam van het werk. Hij had een lijst gemaakt met 100 dingen die hij wilde doen en toen hij 72 jaar oud was had hij 92 van alle punten gedaan! Waaronder presidenten ontmoeten, dineren in Het witte Huis and so on... 

Het kan dus wel!

En luister naar je innerlijk. Als jij je goed voelt kan er simpelweg niks misgaan. Want als jij lekker in je vel zit dan zegt je ware ik: Ga zo door Henk! Houdt vast Gerard! Lekker bezig zo Jojanneke!

Als jij van slecht naar beter naar goed voelen gaat dan zul je merken dat er steeds mooiere dingen in je leven komen. Je bent dan een magneet voor gewenste en welkome zaken. En ongewenste dingen kunnen simpelweg niet bij je komen omdat ze niet resoneren met jouw golflengte.

En dit alles omdat jij nu eenmaal een harmonieuze, goed afgestemde zender én ontvanger bent die plots de prachtigste tonen uit de speakers kan laten knallen waar iedereen in je omgeving ook nog eens hartstikke blij van wordt dus...win win!

...enne...blijven lachen op kantoor!

1 opmerking:

Brigitte zei

hahahaha En OMG dat filmpje, waar haal je het vandaan, die blikken van die mensen in die zaal... briljant!!!

Even zomaar vraagje; lijkt het je niet leuk(er) om een fb pagina te openen met deze verhalen van je? Naar mijn idee bereik je daar mee mensen mee, wordt makkelijker gedeeld etc. En iedereen verdient het om dit allemaal te weten, en jij verdient het om veel lezers te hebben (mijn mening hoor) Warme groet,
Brigitte