maandag 22 augustus 2011

…en je leefde nog lang en gelukkig! …maar hoe?

Heeft u nog steeds uw draai niet gevonden in het leven? …of heeft u alles al voor elkaar maar wringt toch nog ergens de schoen? Geen probleem, u kunt ten allen tijde beslissen om het roer om te gooien. Dat hoeft niet direct 180 graden maar dat kan ook middels kleine stapjes op de weg naar een gelukkiger en meer bevredigend leven.

Soms zeggen mensen als ze niet happy zijn over hun professionele leven: ‘Ik wil liever niet werken’. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat ze niet ergens heen willen gaan om geld te verdienen met dingen doen die ze eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Klinkt logisch toch? Waarom doen dan toch zoveel mensen het?

Natuurlijk moet de kassa rinkelen om het huishouden te bekostigen maar zou het niet veel prettiger zijn als je dat zou kunnen doen met iets wat je echt leuk vindt? Natuurlijk! Dat zou iedereen wel willen.

Voorbeeld: veel mensen hoppen van baan naar baan om er uiteindelijk achter te komen dat die nieuwe baan niet veel beter is dan de oude.

Wat is nou het probleem: deze personen nemen steeds ook hun oude ik mee naar hun nieuwe job!…die ouwe ik met dat zelfde ontevreden gevoel.

Hoe los je dit nou op?  

De clou zit hem namelijk in het feit dat je eerst moet gaan stoppen met klagen over de dingen die mis zijn in je leven. Of het nou gaat om je carrière, je huwelijk, je gewicht of de relatie met je overbuurvrouw, het maakt niet uit.

Het volgende principe gaat namelijk op voor alle aspecten in het leven: je moet je eerst mentaal gaan afstemmen op de situatie die je wilt ervaren in het leven voordat je het gewenste in je leven kan gaan ervaren.

Daarom is het heel belangrijk om te stoppen met klagen over WAT IS! Dat is echt een belangrijke stap. Echt superbelangrijk. Hoe langer je blijft stilstaan en klagen over WAT IS, des te meer WAT IS er op je bordje zal komen! De frequentie van WAT IS trilt namelijk op een ander niveau dan de frequentie van wat je wenst. En zolang die frequenties verschillen kan het gewenste nooit tot je komen.

Want dat is een universele wet. Een universele natuurwet net als zwaartekracht.

Want of je nou Henk of Ingrid heet of Obama, als je van een flatgebouw springt sla je te pletter. Het maakt niet uit wie je bent. De wet van zwaartekracht trekt iedereen hoe dan ook genadeloos hard naar beneden.

Zo werkt het ook met de gedachten die je aanbied aan het universum. What you think about is what you bring about! Het universum geeft je alles wat je maar hebben wilt. Maar jij denkt de hele dag en het universum luistert altijd mee en geeft altijd! Wat je ook denkt. Het maakt niet uit. Positief of negatief. Wat gevraagd wordt dat wordt gegeven.

Pas daarom op met wat  je denkt!  

En denk niet NIET! Want het universum kent het woord NIET niet! Klinkt misschien grappig maar het tegendeel is de waarheid. Niet ziek zijn en niet rijk zijn, zijn gedachten die je niet moet denken en zijn woorden die niet in het vocabulaire van een gelukkig mens moeten voorkomen. Ik heb het al vaker aangekaart in mijn blog maar blijf het herhalen.

Wees daarom bijvoorbeeld voor vrede en niet tegen oorlog want dan zaai je bommen en granaten!!!  

Dus, als jij steeds gedachten en vibraties blijft aanbieden van ontevredenheid dan zal het universum je met alle plezier er meer van geven. En wees niet bang, de voorraad is groot genoeg. Sterker nog, die is onuitputtelijk. Als je maar lang genoeg blijft zeuren en klagen over wat er allemaal niet deugt in je leven dan komt er vanzelf meer van.

Wordt daarom geen grammofoonplaat met krassen. Als een elpee vroeger bleef hangen hoorde je toch ook steeds hetzelfde liedje?

Stop met focussen op wat er nu allemaal NIET klopt maar denk en spreek over dingen die je WEL wilt. Ik weet het, ik val soms in herhaling maar alleen door repetitie komen we vooruit en onthouden we de dingen die echt belangrijk zijn.

Ken je die ezel die achter die wortel aanloopt die aan een stok met een touwtje voor zijn kop hangt? Die wortel staat symbool voor alles wat we willen hebben in het leven: geluk, liefde, rijkdom whatever. You name it. We blijven het maar najagen maar toch komt het op een of andere manier maar niet dichterbij.

Als je nu van A (het nu waar je misschien niet helemaal happy bent…) naar B (gelukkiger) wilt gaan dan zul je eerst je moeten gaan focussen op wat je wel wilt.

En maak gelijk een lijst met dingen die wel prettig zijn in je leven. Tevredenheid brengt je geluk sneller dichterbij. Schrijf op wat reeds goed is in je leven. Hoe rot het ook gaat, er is altijd wel iets om tevreden over te zijn!

En word enthousiast over de prettige veranderingen die al naar je onderweg zijn. Je ziet ze nog niet maar ze komen er aan!

Stop met zorgen maken en blijf gefocust met een goed en positief gevoel op waar je naar toe wilt. Het universum MOET en ZAL antwoorden. Op een manier die duizend maal beter zal zijn dan in je aller stoutste dromen!

Ga aan de slag. Je bent er klaar voor!!


Stel je dromen nooit bij!

Maak geen concessies. Doe wat je moet doen. Alle fouten, gevaren en obstakels op je pad zijn onderdeel van het plan; treden van een trap naar een beloofd land; naar een tijd en plaats die veel dichterbij zijn dan je kunt vermoeden.

Laat je ogen niet bedriegen, want zelfs terwijl je deze woorden
leest komt jouw schip snel naderbij!


…en wordt de wortel! ;-)  Geen opmerkingen: