dinsdag 10 april 2012

Dagelijkse Gelukstip 4: Blijf uit de buurt van kleine geesten!

Je kent ze vast wel. Die sukkels. Het zijn vaak je beste 'vrienden' en 'vriendinnen'. Collega's en soms zelfs familie. Ze hebben het beste met je voor. Yeah, 'keep on deaming'. Maar het moet vooral maar niet 'te goed' met je gaan want da's minder prettig voor deze mensen.

Ik kan boeken vol schrijven over dit soort kleine geesten. Klojo's zijn het. Ze zien je gewoon het liefst keihard op je bek gaan. Maar je moet schijt aan dit soort figuren hebben. In mijn geval sporen ze mij alleen maar aan om er nog harder tegenaan te gaan.

Als je plannen hebt om het te gaan maken in het leven dan is het soms verstandig je ideeën voor je te houden in plaats van deze met de hele wereld te delen.

Sommige mensen zijn nou eenmaal gedoemd te mislukken. Die begrijpen je toch niet. Hoe vaak je ook tegen die betonnen plaat aan blijft lullen. Die willen gewoon niet leren van hun fouten en kunnen zich niet voorstellen dat het jou het wel zou kunnen lukken. 

En die vogels willen maar een ding: twijfel in je hoofd zaaien en je plannen ondermijnen.   

Werk daarom gewoon lekker anoniem en in stilte aan je droomleven en deel je plannen alleen met mensen die op dezelfde golflengte zitten. Ga elke dag weer op zoek naar een verbeterde geestestoestand.

Niemand kan je stoppen! Alleen als JIJ anderen toestaat je eigen denkwereld binnen te dringen. Pas hier dus voor op! Alles waar je aandacht aan schenkt gaat opgenomen worden in je belevingswereld dus negeer de negatievellingen.

Denk erom: 'Cynisme is voor lafaards, JIJ bent dapper!'

Geloof me, JIJ gaat het maken! en als jij gearriveerd bent waar je wilt zijn dan lach je ze later zachtjes grinnikend uit en laat je je bagatelliserende 'vrienden' achter met hun mond open van verbazing...

Succes!

Geen opmerkingen: