maandag 11 juni 2012

Maak korte metten met je lager zelf!

In mijn vorige bericht schreef ik dat het streven naar perfectie doodvermoeiend kan zijn.

Er zijn legio hoogstrevende doelen die je in het leven kan hebben maar die je drang naar meer geluk sterk kunnen ondermijnen.

Onder druk van de heksenketel, die onze naar goed-beter-best strevende maatschappij is, komen we soms gewoon hopeloos met onszelf in de knel te zitten.

We jagen onszelf op met torenhoge verwachtingspatronen. Want we willen elke situatie onder controle houden. En uiteindelijk worden we gefrustreerd als we geen grip op het leven en over onze alledaagse problemen blijken te hebben.

We vinden dat er van alles en nog wat niet deugd aan ons leven en projecteren onze frustraties op anderen. En er is altijd wel iets te vinden waar wat aan mankeert. Met als gevolg hiervan spanningen en stresssituaties.

Maar waar komen deze negatieve gedachtepatronen eigenlijk vandaan?

Dat zit zo: je hebt een Lager Zelf en dat lager zelf is verantwoordelijk voor al je tekortkomingen, zwakheden, egoïsme en andere narigheden. Dit verwende kind wil altijd zijn zin hebben en het liefst ook nog zonder ergens maar enige moeite voor te doen.

Het is de 'bad boy or girl' die binnenin je huist maar dan wel een hele onplezierige. En bovenal een drammerige. Het lager zelf is namelijk geenszins van plan zichzelf te veranderen en aan te passen en zal alleen maar twijfel en angst willen zaaien in je dagelijkse gedachtegoed.

Het lager zelf heeft geen enkel vertrouwen in je en zal echt alles in het werk stellen om je onderuit te halen, je ervan te overtuigen dat de hele wereld tegen je is en dat je niets kan, nergens goed voor bent en dat je gedoemd bent te mislukken.

Een soort overbezorgde ouder waar je geen greintje zelfvertrouwen van krijgt en die geen kans onbenut laat om je in de grond te boren.

Omdat hij je onzekerheid aanwakkert zorgt hij er voor dat je als het ware een soort masker bent gaan dragen en dat je ware zelf geen kans krijgt om zich aan de wereld te tonen.

Door middel van de manipulatieve natuur die je lager zelf zich bij je opdringt, heb je via je masker een façade gecreëerd voor de buitenwereld met een vals image van hoe jij denkt dat de buitenwereld jou graag zou willen zien.

Zonder dat je ware ik te voorschijn kan komen.

Het is dus zaak om deze angstzaaier en onruststoker met wortel en blad uit te roeien en het masker dat je nu draagt definitief af te gooien.

Hoe gaan we dat nu klaarspelen?

Nou, door meer te gaan luisteren naar je Hogere Zelf!

Want het Hogere Zelf is een altijd aanwezig en altijd stromend universeel reservoir van vertrouwen, liefde, creativiteit, overvloed en geluk. En als je daar je focus op richt en vertrouwen in stelt, dan zal het onkruid van het lager zelf geen kans krijgen om aan de oppervlakte te komen.

Luister naar je innerlijke zelf en de onuitputtelijke, onmetelijke kracht en wijsheid van het universum zullen korte metten maken met dat kleine rottige andere stemmetje. Het hogere zelf heeft een visie die positief voor je uit zal werken en bezit de wijsheid die een oplossing heeft voor elke 'uitdaging' die je te wachten staat, hoe donker het soms ook kan zijn in de spelonken van het leven.

Als je je hoger zelf aanspreekt dan weet je dat je elke situatie kan tackelen en dat alles op dit moment goed is.

Geen gerace meer tegen de klok. Je bezit het vertouwen dat alles, hoe moeilijk en uitzichtloos sommige situaties ook kunnen zijn, weer op zijn pootjes terechtkomt.

Laat alles lekker los, zet je niet schrap, probeer niets te verdedigen, wees jezelf en klamp je niet vast aan denkbeeldige veiligheden!

Als je vaker luistert naar je hoger zelf zul je merken dat het leven veel soepeler zal gaan lopen dan dat je tot nu toe gewend bent geweest. Het Universum buigt zich als het ware naar je toe.

Want weet dat ALLES bereikbaar is en dat alleen je mindset je ervan kan weerhouden om iets niet te bereiken.

Neem rust om eens meer naar je hogere zelf te luisteren. Ga eens een dag de natuur in, in je tuin werken, lekker zwemmen of in een bos wandelen om de geest te ontspannen. Je zal merken dat als je de teugels in het leven een beetje laat vieren er zich plots allerlei nieuwe verhelderende inzichten zich zullen aandienen.

De inzichten die jij nodig hebt om elk probleem op te lossen!

Succes!

...enne pluk de verlichtende vruchten door te luisteren naar je Hoger Zelf! ;-)