vrijdag 5 oktober 2012

Hoe krijg ik méér geluk, geld, welzijn en voorspoed! (3)

Luuk, vraagje: vertel mij inderdaad eens even hoe ik meer geld, welzijn en voorspoed kan krijgen? Want zo lekker gaat het allemaal niet.

Okay, here we go. Kijk, het zit zo:

Meer geld, meer welzijn, meer liefde, een beter figuur, een betere gezondheid, een nieuwe auto of desnoods de snelle verkoop van je huis waar al in geen maanden iemand voor is komen kijken, al deze dingen zou je kunnen vervangen door een noemer: voorspoed.

Of noem het desnoods welzijn, of geluk. of liefde. Whatever. Anyway, onder deze noemer voorspoed zou je mega veel dingen kunnen ophangen. Maar 'in a nutshell' komt het eigenlijk in feite allemaal op het een en hetzelfde ding neer.

En dat is? 

Dat is dit:

"Dat je ten alle tijde de vrijheid en de mogelijkheden hebt om de dingen te kunnen doen die je graag zou willen doen."

Okay, ja min of meer. Maar daar heb ik toch bijvoorbeeld meer geld voor nodig?

Niet noodzakelijk. In de stelling: "Ten alle tijde de vrijheid en de mogelijkheden hebben om de dingen te kunnen doen die je graag zou willen doen" daarin komt het hele woord geld niet eens voor! En waarom is dat denkt je?

Geen idee.

Dat zal ik je uitleggen. Dat is omdat geld niet noodzakelijkerwijs nodig is om bepaalde dingen te bereiken in het leven. Het kán natuurlijk wel een middel zijn om bepaalde dingen te doen of een deur naar bepaalde mogelijkheden te openen, maar het hoeft niet!

Sterker nog, als jij je helemaal en alleen maar focust op dat geld als zijnde de enige mogelijkheid om je die bepaalde dingen te brengen die jij graag wilt ervaren dan blokkeer je voor het Universum de complete mogelijkheid om het op een andere manier voor je mogelijk te maken. Begrijp je?

Ja, het begint te dagen.

Mooi. Kijk, alles ís er al voor je. Het staat klaar. Je hoeft de ervaring alleen maar toe te laten! Maar als jij zonodig allerlei spontane, briljante en 'toevallige' gebeurtenissen vanuit het heelal bijvoorbaat al de kop in drukt omdat jij zonodig de overtuiging moet hebben dat je het alleen door meer poen kan bewerkstelligen dan weerhoudt jij het universum ervan om je iets op een heel andere wijze mogelijk of duidelijk te maken.

Want als jij denkt dat iets niet kan en dat er maar op één bepaalde manier een realisatie mogelijk is dan vindt het Universum dat prima hoor. Ze zullen hierboven echt geen seconde wakker liggen van jouw 'beperkte' fantasie en visualisatievermogen.

Maar ze zullen het wel jammer vinden dat jij jezelf allerlei moois ontzegt, jezelf veel beperkingen oplegt en jezelf allerlei kansen ontneemt. Want dat is het in feite.

Jouw tunnelvisie inzake bepaalde levensdoelen zullen griezelig naadloos tot uiting komen in de realiteit van het leven. Daarom blijven ook hele volksstammen tobben omdat ze zichzelf in een cocon van beperking houden. Ze houden zichzelf gevangen door het beperkte geloof in henzelf.

Want je bent zelf namelijk je grootste vriend én vijand tegelijk. Dus welke kant kies jij? Welke perceptie heb jij over jezelf en je leven?

"Het universum is één grote spiegel. Alles wordt weerkaatst. Alles komt terug wat je er in slingert aan gedachten, aan vibraties, aan ideeën, aan fantasieën, aan emoties, aan kansen en aan beperkingen."

Got it?

Yep.

Ga dus aan de slag. Niet met 'moeten' en hard buffelen. Nee, 'The easy way'! Lekker ontspannen genietend en verheugend en verwachtingsvol eens zien wat er nou allemaal wel weer eens op je pad zou kunnen komen.

Want wat moet komen dat komt toch wel. Geef het universum wat ruimte en tijd om dingen voor je mogelijk te maken. Loop hen én vooral jezelf niet in de weg.

Die jongens van daarboven die zitten hele dagen duimen te draaien omdat jij zonodig van 9 tot 5 op een kantoor 'moet' zitten terwijl er een leger aan hulptroepen gereed staat met scenario's om 'toevallige' opportunities voor je te laten ontvouwen en om de meest fantastische wonderen in je leven te laten gebeuren!

Let it happen!! Laat los en laat toe!  Gogogo...! 

Okay? Kun je hier wat mee?

Ja prima!  Ik ga aan de slag! Oh nee, ik bedoel, ik ga niet aan de slag!

Okay! Haha! That's the spirit!

Tot de volgende keer!