vrijdag 30 november 2012

Creëer je eigen parallelle Universum van geluk!

Het zijn met name onze vastgeroeste denkpatronen, ingebeelde ideeën en percepties over jezelf en het leven die je ervan weerhouden een steeds groter geluk te ervaren.

“Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself.”
(George Bernhard Shaw)

Dus, doe voortaan dit: Ga elke dag op zoek naar situaties en handelingen die je het grootst mogelijke plezier en opwinding verschaffen*!

...ook al staan deze acties misschien haaks op je bestaande overtuigingen.

(*Buiten roken, zuipen, gokken en hoeren en snoeren om uiteraard...;-)

Ga bijvoorbeeld vanmiddag eens even lekker een balletje slaan op de driving range bij de golfbaan. Of neem eens snipperdag en ga met je kids naar een pretpark. Of ga die schilderlessen nou eens gewoon volgen of die pianolessen. Of ga voor mijn part parachutespringen. Ken mij het schelen.

Wat dacht je hiervan: Neem ontslag als je je werk niet meer leuk vindt. (Durf je dat?) Of gooi je vriend de deur uit die je al maanden de keel uit hangt. (Loser) En zeg je schoonmoeder nou eens de waarheid! Of je baas zonder bang te zijn voor de gevolgen. (Feel the fear and do it anyway!) Of verklaar nou eindelijk eens de liefde aan je collega op wie je al maanden heimelijk verliefd ben...

"Het maak niet uit WAT je doet, ALS je maar je passie volgt!"

Als je maar iets doet wat leuks is. Als je maar een actie onderneemt waarbij jij je goed voelt. Als je maar een gedachte hebt die beter aanvoelt dan de vorige. Voel jij je goed achter de kassa bij Appie? Prima. Sta je tot je nek in de modder geulen te graven en ben je lekker bezig? Houwen zo!

Als jij maar lekker in je vel steekt. Da's het enige dat telt.

"Als je niet graag doet wat je doet en niet doet wat je wél graag doet, dan heb je wanklank boven muziek verkozen."
(Kahlil Gibran - Libanees tekenaar en schrijver 1883-1931)

Het is trouwens zelfs je heilige plicht er voor te zorgen dat jij je zo goed mogelijk voelt. En dit hoeft niet ten koste te gaan van een ander. Denk nou niet dat jouw goede gevoel egoïstisch is of dat er door jouw acties minder aandacht en voorspoed over is voor een ander. Bullshit. Als jij je goed voelt heb je ook meer energie om anderen te helpen toch?

Wat is de zin van dit alles?

Dingen en acties ondernemen waardoor je je uitstekend voelt brengen je vibratie of gemoedstoestand in lijn met je ware ik. Want de naald van je innerlijke kompas wijst altijd naar het noorden. Het punt binnen in je dat altijd wijst naar de weg van het ware geluk.

Dus ga je in oost, west, of in zuidelijke richting en van het pad af van wat jouw innerlijk als prettig ervaart dan zal je ware ik, je hogere ik, de jij die je werkelijk bent altijd een signaal afgeven dat niet prettig aanvoelt. Je emoties vertellen je dan direct dat je de verkeerde kant op gaat.

Zodra je een frequentie uitstraalt die meer in lijn is met de vibratie van je ware zelf, dan zul je steeds meer geluk ervaren. Dit is een universele wet want de kosmos is zo geschapen. En jij bent er een onlosmakelijk onderdeel van.

"Het heelal heet niet voor niets: YOUniverse!"


Dit proces gaat 24 uur per dag door. Elke jaar, elke uur, elke minuut, nee elke nanoseconde bouw jij aan je eigen leven binnen je eigen universum. Jij bent het middelpunt. Want als jij je goed voelt trek je steeds meer voorspoed aan. Je creëert je eigen realiteit. Binnen in je eigen parallelle Universum!

Nogmaals, een geloof, een gedachte of een overtuiging die je hebt die niet in lijn is met je ware ik zal er voor zorgen dat je je niet optimaal gelukkig kunt voelen. Dus kieper er al je beperkte ideeën en al je twijfels die je tot nu toe had over jezelf en je leven in de bak bij het grofvuil!

Je kunt er nu voor kiezen om je goed te voelen. Je kunt er nu voor kiezen een ander pad te gaan bewandelen. Je kunt er nu voor kiezen de kant op te gaan in je leven die jij wilt, nee die je MOET uitgaan. Het is je plicht. En je geboorterecht. En het is geheel in lijn met de heersende natuurwetten.

"Niemand kan je tegenhouden. Alle sleutels heb je zelf in handen."

Kijk, Je wordt je hele leven bestookt met goedbedoelde adviezen, suggesties en aannames van je ouders, je vrienden, je geliefden en weet ik veel wie. Maar maak altijd de volgende afweging: Is dit iets waar ik achter sta? Is dit iets waar ik in wil geloven? Is deze keuze goed voor mij? Voelt het goed aan? Nee? Nou, smijt het dan maar gelijk weg.

Waarom zou je vasthouden aan waanideeën en angsten van anderen? Aan gedachtepatronen die in strijd zijn met wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt? Je bent toch niet gek? Want jij bent jij en zij zijn zij.

"Denk er ook niet aan over wat anderen al dan niet misschien over je zouden kunnen denken of zeggen." 

"Lekker belangrijk zeg!"

Denk aan die spiegel: Als je er voor staat en je lacht dan MOET die spiegel teruglachen! Die spiegel is jouw universum. Maar jij moet wel beginnen met lachen anders kun je wachten tot Sint Juttemus voordat je een smile in de spiegel weerkaatst ziet.

Ervaar je tegenslag? Geweldig! Yes! Juich het toe! Verandering is goed!

Is je vent er net vandoor met die jongere secretaresse? Mooi zo! Opzouten! Voor hem tien anderen. Je bent het waard. Je hebt de keus uit miljoenen andere geweldige kerels die jou graag willen beminnen!

Net gehoord dat jouw baan weggesaneerd wordt? Wow!! Fantastisch nieuws! Het universum opent een caleidoscoop aan nieuwe mogelijkheden voor je! Je kunt nu eindelijk gaan doen wat je altijd al hebt willen doen!

Denk erom: Verander je gedachten en BAM! je leven veranderd!


Nu. Meteen. Direct. Zie je nog niks? Niet wanhopen! Het komt eraan! Het pakket zit in de post. En als je het openmaakt dan zul je zien dat het geschenk nog 100x mooier is dan in je stoutste dromen.

"Lach, en de wereld lacht terug! Het is een spiegel. Niets meer en niets minder!"


Gogogo! Tot de volgende keer.

Enne....neem die sprong in het diepe!