zaterdag 1 december 2012

Ongeschreven wetten voor gegarandeerd geluk!

Indien u mijn vuistregels voor een weldadiger leven opvolgt dan moet een gelukkiger bestaan vanzelf volgen want ik zal gebruik maken van de Universele wetten die voor ieder mens gelden op deze planeet.

Ik garandeer resultaten. Niet goed geld terug!

Maar alles is hier gelukkig gratis. U moet er alleen wat moeite voor doen. Maar wat is moeite als elke stap die u neemt zal leiden tot een beter en gelukkiger bestaan?

Waarheid nummer 1:  

'Er bestaat geen 'happy end' aan een leven waarvan de
reis onprettig verloopt.' 

Dit zal ik even nader toelichten:

Veel mensen zitten in een situatie waarin zij niet geheel gelukkig zijn. Dat kan bijvoorbeeld een baan zijn waarin men zich chronisch ongelukkig voelt. Óf het feit dat je geen baan hebt. Wat helaas in toenemende mate voorkomt.

Laten we even van situatie 1 uitgaan:

Henk zit de hele dag op kantoor maar zou veel liever iets totaal anders willen doen. Hij droomt ooit nog eens als hovenier zijn dagelijks brood te kunnen verdienen. Maar hij is bang dat hij hierdoor in geldproblemen komt want ondernemen is een onzeker bestaan. Hij durft niet de stap te nemen om een andere koers te varen en zijn passie te volgen.

Henk wacht wel totdat hij 67 is zodat hij de hele dag thuis kan tuinieren.

Als je nou denkt dat alles beter gaat worden als je eenmaal met pensioen bent dan maak je een enorme, mega-gigantische supergrote denkfout!

Het draait allemaal hier om: Je moet er voor zorgen dat de reis (je leven) prettig verloopt anders heb je echt een enorm groot probleem.

"Een ongelukkig leven zal niet en kan niet leiden tot een happy end. De reis is namelijk álles wat je hebt. Morgen zal nooit komen. Je zal nooit arriveren Je hebt alleen maar het heden."
"Nu. Vandaag. Dit leven. Deze reis!"

Denk maar aan dat bordje in dat café waar op staat: "Morgen gratis bier!" Je gaat morgen langs om je gratis pilsje op te halen maar als je aankomt bij je stamkroeg staat er weer dat zelfde bord. Die dag van morgen met dat gratis gerstenat, die dag zal nooit aanbreken!

De juiste actie voor waarheid nummer 1 moet dus deze zijn:  

"Volg onbevreesd je hart."

"Welzijn en voorspoed zullen in het kielzog volgen!"


Succes!