maandag 26 november 2012

Hoe kun je álles krijgen wat je hartje begeert? (Deel 1)

Kun je écht alles krijgen?

Ja, dit kan!

Nou ja, ...bijna alles dan...

President van de VS worden zal lastig zijn als je niet zelf in Amerika geboren bent.

Onmogelijk zelfs.

En de hoofdprijs van de lotto of de staatsloterij winnen is ook een moeilijke opgave omdat er simpelweg te weinig hoofdprijzen zijn voor veels te veel deelnemers.

Is ook niet echt een goede keuze als je meer geld wilt hebben. Het kost je meestal meer dan het opbrengt. Dus schrap gokken maar direct van je lijstje.

Maar waarom zou je staatsloten kopen als er vele andere én slimmere wegen leiden naar een meer welvarend bestaan?

Waarom zou je niet de beste paden bewandelen die uitkomen op een prettiger, gelukkiger en misschien compleet ander leven? Een leven waarin de dingen en situaties voorkomen waartegen jij volmondig JA, ik wil! zegt...

Kortom, je droomleven!

Hoe gaan we dit realiseren?

Welnu, hiervoor bestaat een stappenplan met 7 punten. En elk van die 7 stappen is een onmisbare schakel in de ketting die leidt naar alle geweldige dingen die jij wilt manifesteren in je leven.

Laten we maar gelijk van start gaan met de eerste stap.

Stap 1: Dromen!

Zorg dat je een idee, een droom of een mentaal plaatje in je hoofd of op papier hebt staan met wat jij in je leven daadwerkelijk voor elkaar wilt krijgen, wil bezitten of tot stand wil brengen.

Want zonder visie kom je echt nergens. Zonder een doel ben je niets dan een stuurloos schip op de woelige golven van de oceaan van het toeval.

En dat willen we nou net niet. Overgeleverd zijn aan het toeval. Zorg dat je een precieze wens of gedachte hebt over hetgeen dat je wilt. Want we nemen het heft van nu af aan zélf in handen!


Kijk, er is bijna geen ding hier op aarde dat niet ooit bedacht is door een of ander individu.

Ik zit nu bijvoorbeeld in mijn kantoor en letterlijk elk object wat ik ook maar zie, voel of hoor in deze ruimte, is ooit eens verzonnen door iemand.

En al die dingen die ik zie en voel, die zijn uiteindelijk niets anders dan gematerialiseerde gedachten... Ooit ontsproten aan het creatieve brein van een mens.

Neem bijvoorbeeld eens mijn Windows besturingssysteem. Waar de software op draait waar ik nu deze tekst op zit te tikken. Deze is ooit eens verzonnen door Bill Gates ergens in de jaren '70. En de oorspong van mijn HP monitor, waarnaar ik nu zit te kijken gaat zelfs nog veel verder terug. Helemaal terug naar de heren Hewlett en Packerd die ooit in 1939 in een garage met een startkapitaal van 538 dollar een vennootschap startte.

Zo zijn er natuurlijk talloze voorbeelden. Pak een willekeurig ding op en het is ooit door iemand verzonnen. Ontstaan in de oneindig creatieve geest van een tweebenig wezen. 

Maar wat verzin jij? Wat ga jij manifesteren?

Je hoeft nou niet direct de wereld revolutionair te gaan veranderen of het ei van Columbus opnieuw uit te vinden maar ga eerst maar eens proberen je eigen leven wat prettiger te maken. Dat kunnen de kleinste dingen zijn. Maar ook hele grote dromen. Het maakt niet uit.

Er zijn geen limitaties. Alleen in maar in je hoofd!

Stel vast wat je dromen en wensen zijn (en die zijn er vast genoeg) en schrijf ze desnoods op papier. Een elektrische fiets, de nieuwste iPad, een betere relatie met je ouders, een nieuwe lieve vriendin, meer cash in je pocket, een baan als welzijnswerker in Oeganda, weet ik veel...

Het maakt niet uit wat! Als er maar iets is. Als je maar een idee hebt. Want zonder ideeën kom je echt helemaal nergens...  Er valt altijd wel wat te wensen dus aan de slag!  En denk erom: de sky is the limit!


Stap 2: Verlangen!

Zorg dat je hevig verlangt naar je gewenste nieuwe ding of situatie. Want iets willen is één maar pas als je het bezwangert met het zaad van een sterk verlangen, pas dán zal het zaadje in je hoofd tot volle wasdom kunnen komen. Pas dan zal het wortel kunnen schieten en gaan groeien tot iets schitterends dat daadwerkelijk in je leven gemanifesteerd kan gaan worden.

"Raak opgewonden en enthousiast over je eigen droom.
Deze opwinding is net als een bosbrand.
Je kunt het ruiken, proeven en van mijlenver al zien!"
Denis Waitley

Wordt enthousiast! Voel je de opwinding al? Verheug je erop!

"Hoe sterker je een verwachtingsvolle emotie kunt koppelen aan het gewenste, des te krachtiger wordt de energie die er voor zal zorgen dat je dromen werkelijkheid kunnen worden!"

Energie zet alles in beweging. Zonder energie gebeurt er niks. Dan blijft je wens een futloos ding dat nooit het daglicht zal zien. Zorg dat je intens verlangt naar bijvoorbeeld een nieuwe spetter in je leven en de tandwielen van de kosmos zullen gegarandeerd voor je in beweging komen!

Zorg dat de drijfraketten van verlangen jouw idee, zwanger van energie, superdiep de kosmos in kunnen slingeren. Hoe krachtiger die energie, des te sneller en preciezer jouw virtuele spaceshuttle gevuld met al je gemanifesteerde wensen zal terugkeren naar de baan om jouw aarde.

Dus stap 1 is een idee en stap 2 is een daar aan vastgekoppeld hevig verlangen...

Stap 3: Geloven!

Geloof dat het mogelijk is om je droom of ding daadwerkelijk te verwenzelijken! Want zonder geloof lukt er niks. Als je niet ergens in gelooft dan hoef je er zelfs niet eens aan te beginnen.

Hele volkstammen hebben het geloof in de maakbaarheid van het leven verloren. Die zijn murwgebeukt door tegenslag en zitten thuis gedesillusioneerd voor zich uit te staren...

Maar tot die groep gaan wij niet behoren! No way! Je bent niet voor niets op dit blog terecht gekomen. Wij gaan het maken en er is niets dat ons kan tegenhouden! Alleen jezelf...!

En aangezien wij geen enkele limitatie hebben ten aanzien van onze wensen is ons geloof rotsvast!

"Als je geen geloof hebt in je eigen kunnen en geen geloof hebt in het feit dat je nagenoeg álles kunt krijgen wat je maar hebben wilt, dan zeg je in feite dat je het niet verdient!
Denk erom: geloven is toelaten!

Geloven is een onmisbare schakel in onze ketting die je al dromen zal verbinden met je huidige leven. Die garant zal staan voor daadwerkelijke manifestatie van elk van je ideeën en je wensen.

En elke stap in het 7 stappenplan is een noodzakelijke en onmisbare schakel.

Verwijder je een schakel dan zal de hele ketting uiteenvallen!

En je hoeft niet naar de kerk te gaan om te geloven in jezelf of in een van je ideeën. Maar het mag wel natuurlijk want er is geen vastomlijnde route of weg die leidt naar jouw einddoel.

Voel jij je lekker in een kerk of in een moskee of voor mijn part in een Tibetaanse toendra tent, dan zeggen wij: houwen zo! Prima. Anything goes!

Alles is goed. Alles is geoorloofd. Wij oordelen over niets. Als jouw route goed aanvoelt nou, blijf die dan vooral volgen want een goed gevoel is waar alles uiteindelijk om draait.

En heb je nog overtuigingen die je ervan weerhouden om je wensen te manifesteren? Spoor ze dan op, zie ze onder ogen en constateer dat deze tot nu toe op geen enkele wijze hebben bijgedragen aan een beter bestaan.

"Kijk om je heen en als je dingen ziet die je niet aanstaan dan weet je dat de overtuigingen die je tot nu toe over jezelf en je leven hebt gehad simpelweg niet hebben gewerkt."  

Die vastgeroeste beperkende mentale plaatjes die jij over jezelf had of hebt, die hebben niet gewerkt en die zullen ook nooit gaan werken. Sterker nog, die hebben je tot nu toe alleen maar tegengewerkt!

"Breek die fossiele overtuigingen steen voor steen af en vervang deze door nieuwe, frisse ideeën over jezelf als een fundament waarop jij je droomleven gaat bouwen!"

En focus je alleen maar op overtuigingen die aansluiten op de wensen die je hebt. En op niks anders. Knoop dit in goed in je oren!

Resumerend: Koppel een idee of wens aan een krachtig verlangen en geloof dat het je gaat lukken! 

In het volgende deel gaan we vrolijk verder met de andere punten. Succes!