zaterdag 9 maart 2013

Weeradvies voor zonnige lui met af en toe een bui...

Het valt niet altijd mee om de hele dag door positief te blijven. Ik word 's-ochtends ook wel eens wakker met de meest sombere bespiegelingen en neerslachtige buien...

Pas op dat je hier niet in blijft hangen want als je maar lang genoeg in een bepaalde negatieve mode blijft steken dan zou het wel eens de werkelijk kunnen gaan worden.

En dat willen we natuurlijk niet!

Hier nog wat geheugensteuntjes om uw houding zo positief mogelijk te houden en uw aandacht af te leiden van minder olijke overwegingen:

1. Denken is niets anders dan simpelweg je toekomst plannen.

Mooie gedachten? Prachtige toekomst. Zorgen maken? Donkere wolken zullen vroeg of laat aan je firmament verschijnen. Ben je een tevreden mens? Houwen zo!

Dus welke plannen ben jij aan het maken?

Denk er om: elke gedachte is een tegel in een weg die geplaveid wordt naar de toekomst. Leg hem zorgvuldig steen voor steen met optimistisch gemoed dan zal de route zonder valkuilen prettig verlopen.

2. Neem jezelf serieus!

JIJ bent het centrum van het Universum! Ja, echt! Ongelofelijk eigenlijk hè? Je staat er vast geen seconde bij stil... Maar je bent toch echt het stralende middelpunt van onze Kosmos. Álles draait om jouw persoontje! Jij bent ENORM belangrijk in het gigantische uurwerk dat ons heelal is.

Want zelfs het kleinste tandwieltje heeft effect in de alsmaar voortschrijdende klok van evolutie. Jij doet er toe! Vergeet dat nooit. Hoe klein en nietig jij je soms ook zal voelen op bepaalde dagen dat alles niet zo lekker draait.

"Zie je zelf als een gigantische planeet die met zijn eigen zwaartekracht de meest geweldige dingen kan aantrekken en deze in een baan om zijn massa heen kan laten draaien!"

Wat voor dingen trek jij aan? Is het ruimteafval? ...of zijn het soms kometen met de meest prachtige staarten vol vuur welke in jouw dampkring tot ontbranding komen? Manifesteer vallende sterren waarbij je de meeste wilde wensen de oneindige diepte van de kosmos kan in slingeren!  

3. Maak je geen zorgen!

Ook al is je wens ogenschijnlijk uit het zicht. Het Universum antwoord altijd. Het gewenste komt simpelweg altijd terug naar de bron waar het vandaan kwam.

4. Alles begint met een gedachte!

Zonder gedachten is er niks! Zo is ons hele universum ontstaan. Miljarden jaren geleden met een enkele gedachte van energie.

Geloof je het niet? Het staat zelfs in de Bijbel:
 'In den beginne was er het woord...'
Nou dan? Een woord begint toch met een gedachte?
En wie twijfelt er nou aan de bijbel? 
Het oudste sprookjesboek op aarde!  

Nee, ff serieus. Alles ís echt begonnen met een idee. En dit proces gaat na vijf miljard jaar nog steeds door!

Jouw gedachten bouwen steen voor steen verder aan ons Universum. Nogmaals, JIJ doet er toe! Je bent belangrijk. Blijf bouwen!
'Don't give up!'

5. Je moet niet werken om te leven...

Je moet het leven laten werken voor jou!

Geniet en maak plezier. Want ontspanning, vreugde en blijdschap resoneren in dezelfde frequentie van al die andere dingen die jij nog meer wilt zien!

En laat je niet misleiden door 'uitdagingen' die je nu ondervind. Problemen zijn lessen die je laten groeien. Problemen zijn spiegels om je te laten zien dat het soms ook anders kan. Soms zitten we zo vast in onze dagelijkse tredmolen dat we niet eens meer stil staan bij alle andere mogelijkheden die er nog zijn.

Je moet gewoon af en toe eens even een lekke band krijgen met je áltijd maar doorrazende auto, om stil te komen staan langs de snelweg van het leven en er plots achter komen dat het meest lommerrijke, dromerige en uitnodigende bospad vlák langs de vangrails lag.

Terwijl dit je nog nooit eerder was opgevallen!

En zeker niet als je 'toevallig' geen pech had gehad.
Want achter 'pech' kan vaak het grootste geluk schuil gaan!
Dus trap jij niet af en toe op de rem,
 dan doet het Universum het wel voor je!

En ga bewust dagelijks op zoek naar bewijzen dat je leven steeds beter wordt!

Ga op zoek naar aspecten waardoor je kan zeggen:
 'Zie je nou wel, het gaat écht steeds beter met me!"

Want we zijn meesters in het wijzen naar de dingen die niet lopen zoals we zouden willen. Geloof me nou maar. Het gaat steeds beter en beter met je. De bewijzen liggen voor je neus! Kijk er niet overheen want ze liggen zó dichtbij dat je er soms overheen kijkt.

Tot slot: Je kunt niet de verbinding verbreken met wie je werkelijk bent!

De razendenthousiaste, altijd naar vernieuwing en plezier verlangende geweldige gabber die jij bent! Nee, je kunt hoogstens je gepassioneerde gevoelens onderdrukken maar vroeg of laat komt de kurk van de 'True You' weer boven drijven.

Das geen Hocus Pocus! Zo is gewoon je natuur. Jouw werkelijke, waarlijke ik die altijd verlangt naar alleen het aller, allerbeste voor je. Die knaap heeft het goed met voor hoor! Luister er naar!

En luister naar zijn wensen...

Luister naar je 'I wish' en je leven zal completer dan compleet worden!

Gogogo!


1 opmerking:

Brigitte zei

Ik begon er al naar uit te kijken, (een nieuw blog)hahaha
Leuk geschreven weer! Heb je ook twitter/fb voor dit soort berichten of heb je dat voor gewone (prive)zaken?

Fijne zondag verder!