woensdag 29 mei 2013

Misverstanden over hoe gelukkig te worden!

Je hoeft niet te lijden om aan te komen waar je graag wilt zijn. Staat nergens geschreven. En al zou het ergens geschreven staan dan zou je er goed aan doen om er grote vraagtekens bij te zetten. Want er is geen God die geniet van jouw mislukkingen en die er gniffelend bij staat te kijken hoe jij weer eens onderuit gaat.

Nee, er is er alleen maar een die langs de kant staat te roepen:

"Kom op joh! Je kan het! Niet opgeven...Ga door! Gogogo!

......................................

Alles is trilling. Alles bestaat uit een bepaalde frequentie. Snap je dit concept nog niet kijk dan een paar hoofdstukken terug in mijn blog. En als je deze theorie niet begrijpt dan is er nog steeds geen man overboord. Als je maar de juiste stappen zet. Je hoeft niet te weten hoe alles in elkaar zit. Het zal mij worst wezen hoe een koelkast precies inmekaar zit. Als mijn bier maar koud is aan het einde van een warme zomerdag.

Dus...alles vibreert op een bepaalde golflengte. Dus als jij je aandacht richt op iets van een bepaalde golflengte dan wordt deze frequentie als het ware ingesloten in jouw frequentie. Die veranderd daar door. Begrijp je nu hoe belangrijk het is om je blik te richten op de zaken die je graag wilt en niet op de zaken die je verafschuwt?

Of drink je liever lauw bier?

......................................

Er zijn geen grenzen aan wat je allemaal wel niet zou kunnen doen. Als je het werkelijk zou geloven zou je over water kunnen lopen. Er zijn er meer die het gedaan hebben in het verleden dus waarom jij niet? Je zou zelfs kunnen vliegen. Is er echter een cel in je lijf die er aan twijfelt dan val je als een baksteen naar beneden. Dat is de wet van zwaartekracht. Daar hoef je ook niet aan te twijfelen. Die werkt ook 24/7. Net als de wet van aantrekking.

Dus maak er gebruik van.
Wat ga jij aantrekken? 

.....................................

Wees blij dat je stoutste wensen niet direct gemanifesteerd worden in je dagelijks leven. Want anders zouden je meest gruwelijke horrordromen ook direct aanbellen bij je voordeur en dat hebben we liever niet.

Dus er is een tijdsbuffer. Die is er om te zeggen: "Laat die angstige gedachten nou maar varen. Daar kopen we niks voor." Het geeft je de tijd om te focussen op die zaken die er echt toe doen. Te kijken naar de dingen die we echt graag willen.

En laat je niet misleiden door 'wat is'. Want 'wat is' dat is gemanifesteerde realiteit uit het verleden. Het is geschiedenis. Net als het licht van de sterren dat je 's-nachts kunt zien. Dat licht vertrok van zonnen ver ver weg in een tijd dat er hier op aarde nog dinosauriërs rondliepen. Maar je ziet het licht nu pas.

Gelukkig hoeven wij niet zo lang te wachten. Al je wensen komen sneller uit dan je denkt. Laat het los en geef het tijd. Ongeduld is een emotie die alles verder weg van je afduwt. Gaat niet werken. Ga liever leuke dingen doen zodat je de tijd vergeet. Of op gaat in de tijd.

Leef in het nu en je wensen komen uit als de mooiste bloem welke de dag er voor nog in de knop zat.


Veel mensen denken vele stappen te moeten ondernemen om aan te komen bij het punt waarvan zij denken dat ze dan eigenlijk gelukkig zijn. Het probleem is alleen dat dat punt nooit zal komen. Alleen daar komen ze pas achter als er om de hoek van de door hen afgelegde weg weer een nieuw stuk weg blijkt te liggen. Dat pad houdt nooit op zich te ontvouwen.

Mijn advies zou zijn om van dat uitgestippelde en uitgewerkte plan af te stappen want dat werkt dus niet. En vervolgens gewoon aanvangen met a la minute gelukkig worden. Nu. Now. Vanavond nog of uiterlijk morgen. Maar geen dag later. Is dat niet veel makkelijker en veel sneller? Ja toch?

Zodra je begint te lullen over díe dingen die je echt wilt en stopt met zeiken over wat je allemaal niet wilt en over wat er allemaal mankeert aan je leven dan zul je merken dat je direct volop in je eigen kracht komt te staan. Je wordt dan niet meer geleefd door je omstandigheden maar door de beslissingen die je zelf neemt.

Ingefluisterd door je hart. En door niemand anders.

"Doe de dingen die je hart doen zingen. En helemaal niks anders! 
Nada. Niente."

............................................. 

Voel je goed that's al that matters. En als jij je goed voelt dan voelen de mensen zich in jouw omgeving zich ook goed. Het werkt aanstekelijk. Net als de Mexicaanse griep. Besmet maar zoveel mogelijk luitjes. Feel good en je wordt een onweerstaanbaar graag gezien gezelschap voor anderen.

Probeer je zo goed mogelijk te voelen. De rest komt op de tweede plaats. Ja, zelfs anderen. Voel je goed en je leven zal een probleemloze, moeiteloze aaneenschakeling worden van fijne ervaringen. Geloof je me niet? Probeer het nou maar. Het werkt. Het werkt bij mij en vele andere dus waarom zou het bij jou niet zo werken. Je hebt er recht op. Je bent het waard!

Ga je eerst goed voelen voordat je een bepaalde actie onderneemt. Dingen doen en je er tegelijkertijd niet goed voelen gaat niet werken. Neem de tijd om je goed te voelen. Begin er morgen mee. Ga bewust op zoek naar zaken waardoor jij lekker in je vel komt te zetten.

Doe het en doe het nu! 

Ciao, ciao!

Geen opmerkingen: