dinsdag 21 mei 2013

Hoe draai je negatieve gevoelens en emoties om naar positieve?

Het hebben van minder plezierige gevoelens zoals neerslachtigheid, boosheid of verdriet, wil zeggen dat jij je vasthoudt aan bepaalde overtuigingen ten aanzien van bepaalde zaken. Het kan niet zo zijn dat jij je rot voelt door iets dat je niet gelooft als zijnde de waarheid. 

Voorbeeldje: er komt iemand naar je toe op een feestje en die zegt: "Ik vind jou maar een verwaande kwast".

Dan zou jij je door die opmerking misschien gekwetst kunnen voelen. Maar niet zonder dat je die uitspraak van die persoon op een of andere manier gevalideerd hebt. Als jij vind dat er een kern van waarheid in die opmerking schuilt dan zul jij je toch minder prettig voelen dan het moment van voor die opmerking.

Stel nu dat je weer op een feestje staat. Er komt een ander persoon aangewandeld die tegen je zegt: "Ik vind je spuuglelijk in die blauwe jurk".

Je draagt op dat moment echter helemaal geen blauwe maar een rode jurk! Dan denk je natuurlijk: "Die vent of vrouw is gek". Want ik draag een rode jurk. Die moet opgenomen worden".

Je lacht de persoon in kwestie natuurlijk hard uit en je gaat gewoon door met jezelf te amuseren. Zo'n opmerking zou totaal geen vat op je hebben omdat je weet dat het natuurlijk baarlijke nonsens zijn.

Het is natuurlijk een vreemd voorbeeld maar het gaat erom dat je beseft dat jij je alleen maar minder goed kan voelen als je daadwerkelijk geloof of waarde hecht aan iets van een bepaalde perceptie of overtuiging.

Wat zeggen minder goede gevoelens en negatieve emoties je nu eigenlijk in feite? 

Welnu, minder prettige emoties zoals bijvoorbeeld angst, onzekerheid en wanhoop zijn feitelijk boodschappenjongens die jou het volgende willen duidelijk maken:

"Zeg Van Zanten, luister is effe... Je zit weer geloof te hechten aan iets dat volkomen in strijd is met je Ware ik." "Kappen hiermee en wel nu!"  

En ga vervolgens direct op zoek naar wat voor verkeerde overtuiging je hebt ten aanzien van een bepaald onderwerp. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Het feit dat jij je bijvoorbeeld niet goed genoeg vind voor die knappe vriend die je hebt of dat jij jezelf bestempelt als loser omdat je toevallig nog niet allemaal je dromen hebt verwezenlijkt op dit moment en je vrienden wel.

De bottomline is dat je Ware Ik of je Hogere Zelf altijd, maar dan ook altijd, het allerbeste weet wat goed voor je is. En handel jij in strijd met deze principes dan zullen er direct minder prettige emoties volgen. En dat kan een hele scala zijn van klotegevoelens.

Dit is geen zweverige prietpraat maar gewoon een keiharde universele wetmatigheid. Ik verzin het niet. Dit komt niet uit een boek van Hans Christian Andersen maar het is gewoon zo. Zo werkt het leven, zo werkt het Universum. Gevoelens zijn er niet voor niets. Doe er je voordeel mee!

En zeg tegen die negatieve boodschappers:

"Dank je wel, klotegevoelens! Dank je voor het feit dat je mij er op wijst dat ik ten aanzien van bepaalde denkbeelden er volkomen naast zit."
"Dank je, dank je, dank je!"

En ga vervolgens meteen aan de slag om je misplaatste denkbeelden te repareren. Identificeer ze en schakel ze uit.

Want als jij wél je ware weg zou volgen dan zou jij je op dit moment je helemaal super heerlijk lekker in je vel zittend, zitten te genieten van wat voor ding je ook op dit moment aan het doen zou zijn.

Helemaal te wow gewoon lekker bezig zijn met weet ik veel wat. Het maakt niet uit wat je doet, ALS je je maar goed voelt door de dingen die je doet.

Als je maar de dingen doet die je hart laat zingen! That's all that matters!

Je rot voelen komt omdat je energie gefilterd wordt door percepties die in strijd zijn met wie je werkelijk bent. Die in strijd zijn met de kernvibratie of de correcte frequentie van je hogere zelf.

Heb je daarentegen de juiste ideeën, acties en overtuigingen die in lijn zijn met jouw basisfrequentie dan zul je ook naar de muziek kunnen luisteren die je hart uitzend. Je zult resoneren met wie je werkelijk bent en dat zal zich uiten doordat jij gewoon simpelweg superlekker in je vel zit.  

Het gevoel waar je dagelijks recht op hebt en waarnaar je ieder moment moet streven.

Ben je het niet met deze methode eens, dan heb je waarschijnlijk nog steeds bepaalde overtuigingen waar jij jezelf mee in de weg zit. Hou deze percepties nog eens kritisch tegen het licht en doe alles wat in je macht ligt om je denkwijze bij te stellen naar de frequentie van je hart.

Alleen via de weg van je Ware Zelf zul je gelukkig kunnen worden. Een andere route is er niet! 

Tenzij je denkt van wel.

Want je bent wat je denkt dat je bent.

Maar voel jij je vervolgens nog steeds niet prettig, weet dan dat de boodschappenjongens hun werk doen. Sla hun advies niet in de wind!

Gogogo!
        

Geen opmerkingen: