maandag 28 oktober 2013

Er was eens een jij... en die leefde nog lang en gelukkig!

...en hoe doe je dat? Nou zo:

Je leeft nu en geen dag later! Maak jij je druk om je pensioen? Gaaaap. Lekker belangrijk zeg. Ga wat leuks doen. Ga leven. Ga op weg. Of blijf thuis. Als jij het maar naar je zin hebt. Laat je meevoeren met je diepste verlangens en alles zal goed komen.

Zit je te wachten op je prins met zijn witte paard? Get a life zeg...! Zorg jij nou maar dat het nú leuk is. Dan komt die gewenste partner vanzelf wel. Wil je promotie of een andere baan? Ga dan NU iets doen waardoor jij à la minute lekkerder in je vel komt te zitten want da's de beste voorbereiding.

Je leven begint niet wanneer jij dat mooiere huis hebt of die snellere auto. Je leven is nu met die ouwe roestbak onder je kont en met dat drie hoog achter appartement met die luidruchtige bovenburen. Als je het daarmee niet naar je zin hebt dan heb je een megaprobleem.

Je mag natuurlijk wel wensen hebben. Nee, je móet wensen hebben maar ga er niet 24/7 aan zitten denken met de pest in je lijf dat je leven nu nog niet op orde is.

Je leven is nu. Je leeft nu en je leven zal zich altijd in het nu ontvouwen. Denken aan morgen is lijden. Denken aan morgen is verlangen naar iets dat nooit zal arriveren. Want morgen zal altijd morgen blijven. Kijk morgen maar. Dan is morgen wéér morgen.

En als het je vandaag niet meer lukt dan ga je als je morgenochtend wakker wordt je voornemen er het beste van te maken vandaag (morgen dus...;-). Wat er ook op je pad zal komen. Whatever happens. Whatever it takes!

Je moet zonder compromis er het beste van maken en alleen op zoek te gaan naar die dingen die je doen glimlachen. Die je hart doen zingen. Die je blij maken. Die je vrolijk stemmen.

En probeer niet naar andere zaken te kijken. Zaken die je niet aanstaan. Richt daar je blik niet op. Moet jij aan het eind van de dag eens kijken hoe veel lekkerder jij in je vel steekt.

Haal alles uit de kast om je zo goed mogelijk te voelen en probeer je 'vibe' in een zo'n optimaal mogelijke frequentie te krijgen. Al je wensen resoneren met je mee als jij lekker in je vel zit en komen dan als vanzelf in jouw werkelijkheid. En niet omdat jij het verdient of omdat je er zo hard voor hebt moeten werken maar simpelweg omdat de natuur dan voor je werkt en daarom automatisch gaat meeresoneren met je uitstraling.

Het zal God werkelijk worst wezen hoe hard jij werkt. Die heeft veel liever dat je de hele dag druiven vretend op een chaise longue de ene na de andere dvd box van Desperate Housewives zit te verslinden dan dat jij je met de pest in je lijf je elke dag weer in een overvolle metro wurmt met onwelriekende vreemden die samen met je op weg zijn naar een naargeestig grijs kantoorpand ergens langs de Zuidas.

Jij voelt je toch ook aangetrokken tot gelijkgestemde mensen? Nou dan! Want zo werkt het universum ook en als je een stapel bakstenen moet verplaatsten dan kun je dat met de hand steen voor steen doen. Prima. Lekker doen als je dat leuk vind tenminste. Maar je kunt ook iemand inhuren die het voor je doet. Het zal ze hierboven allemaal geen moer interesseren. Er staat nergens geschreven dat je ergens voor moet buffelen of lijden.

En gebruik je verbeelding! Kijk naar kinderen. Die doen niks anders. Zij zijn niet voor niks zo enthousiast. Ze weten gewoon dat ze in een grote speeltuin leven waar je alles kunt krijgen wat je hartje begeert.

Alles ontvouwd zich op een griezelig perfecte manier. Je hoeft niks te fixen. Niks is kapot. Alles is goed. Alles is goed NU. En hoe meer jij er achter komt dat alles goed is dan zal dit alleen maar meer en meer situaties aantrekken die helemaal te wauw en goed zijn.

Tenzij jij je natuurlijk druk maakt om zaken zoals 'Global Warming' of andersoortig verzonnen negatief geneuzel. Want dan zul je net zolang blijven zoeken totdat je die dingen wél aangetrokken hebt. Dingen die inderdaad allemaal uit het lood staan. En dan kun je zeggen: "Zie je nou wel dat dit niet klopt? Ik wist toch dat het verkeerd zou aflopen?" "Ik zei het je toch? "

Laat alles varen. Je doelen, je goals, je idealen. Geen paniek! Go with the flow. Laat los en laat toe. Laat de flow toe van de eeuwigdurende altijd stromende universele bron van energie. Als je daarmee in verbinding staat, simpelweg door je goed te voelen, dan ben je krachtiger dan een miljoen anderen die niet verbonden zijn.

Yes you can! You can do it...door simpelweg niks te doen en alleen te ZIJN....!

...enne...die prins komt heus wel...!Geen opmerkingen: