maandag 14 oktober 2013

Slecht weer bestaat niet...alleen in je hoofd!

Dag lieve mensen...!

...hier weer een stukkie spiritueel geneuzel...was ff weer een tijdje ff weg...dingetjes doen..geen tijd om te sgrijven...sorry..!

Nee, heb niet gedronken. Ben gewoon vrolijk! Ondanks het ongelofelijke takkenweer...

Wist u trouwens dat 'slecht weer' in feite niet eens bestaat?

Weer is eigenlijk neutraal. Je kan wel weer hebben dat even niet zo goed uitkomt. Zoals een dermate warme zon die er voor zorgdraagt dat jij met je lange latten in een papperige groene alpenwei staat in plaats van op een oogverblindende knersperende witte skihelling.

Of dit soort regenachtige weer op de 'mooiste dag van je leven'. (...mijn keuze zou trouwens zijn om van elke dag in je leven de mooiste ooit te maken....met af en toe een slechte er tussendoor...dit even terzijde...).

Dus het is maar net hoe je met de omstandigheden omgaat. Bepalen zij (externe situaties) je humeur? Of neem je zelf de verantwoording voor hoe jij je voelt? Ik hoop wel het laatste. Want we gaan net de herfst in dus er zullen nog wel wat natte plensdagen volgen.

Probeer te genieten van ieder seizoen. Het is maar wat je er van maakt. Zo zat ik ooit negen maanden in Curaçao. Na twee maanden verlang je echt weer naar een hollandse natte herfstdag. Heerlijk!


Hieronder nog wat tips waar je misschien wat meer mee kunt:

1. Er is niet één vastomlijnd juist pad dat leidt waar je naar toe wilt gaan. Er zijn vele paden. En voor ieder persoon is er weer een ander pad. En als je je op het verkeerde pad bevindt, weet dan dat je ten alle tijd kunt besluiten om een andere richting in te slaan. Terwijl je ook wellicht weet dat niet een pad of richting echt fout is. Alleen doe je soms er wat langer over om er te komen. Je ervaart ook weer andere dingen. En daar leer je weer van. Dus er is niet een foute weg. Het is alleen een andere route.

Dit geldt ook voor anderen. Dus veroordeel ze niet om hun pad. Je veroordeelt daarmee jezelf. Maar één ding is zeker: als je maar lang genoeg je gevoel volgt dan is ieder gekozen pad de juiste. 

2. Maak je je zorgen om iets? Je gebruikt dan je fantasie averechts. Namelijk om iets te manifesteren dat je NIET wilt? niet egt slim toch?!

3. Lukt het allemaal niet zo de laatste tijd? Je laat het dan simpelweg niet toe.. Jij denkt dat je wel goed bezig bent? Soms blokkeer je voorspoed door tegenstrijdige gedachten en gevoelens zonder dat je het door hebt. Pas daar voor op. Het zijn de sluipmoordenaars van een beter leven...

4. Succes is niet de hoeveelheid dingen die je hebt bereikt in je leven. Het is niets meer dan de hoeveelheid plezier die je dagelijks hebt. That's all that matters...

5. Wil je meer doen voor anderen? Ga dan zo lekker mogelijk in je vel zitten. Het werkt aanstekelijk. Iedereen voelt zich dan onmiddelijk beter in jouw nabijheid! Ze gaan dan meeresoneren met jouw prettige frequentie. Simpel.

6. Je bent hier om te worden wie je wilt zijn. Heb dus schijt aan anderen. En vooral aan hun mening. Maar laat ze zelf ook zijn wie ze willen zijn... Da's hun keuze.

7. Alles begint met een verlangen... met wensen... met dromen. Droom je niet meer? Dan ben je langzaam aan het dood gaan dus aan de slag! Er is altijd wel iets te willen en te ervaren dat leuk is. (Wees niet bang...je leeft eeuwig....dood ga je toch nooit echt...dus zorg dat je leven leuk is...want pas op...een eeuwigheid niet leuke dingen doen is heel errug lang hoor!).

8. O ja....dit nog: Omdat je toch eeuwig leeft heeft elke stap die je zet in je leven nut. Ook babystapjes brengen elke gewenste situatie dichterbij. Niets is tevergeefs. Je vergeet niks. Ook al zou je morgen knetterdemend zijn....in het non-fysieke ben je weer helemaal de ouwe. Met alle herinneringen die daar bij horen. Niet alleen van dit leven maar ook die van de honderden daarvoor.

9. Laat je niet gek maken met berichten over terrorristische aanslagen of andersoortige crimineel geneuzel. Ik hou me er geen seconde mee bezig. Alleen met me de hele dag zo goed mogelijk voelen. De rest zal me allemaal worst weze.. En in die vibratie van superwelzijn kun je liftend door Yemen op vakantie of 's-nacht fluitend wandelen door Watts, de gevaarlijkste wijk in Los Angeles want je bent onaantastbaar!

(Overdrijf dit echter niet. Ga geen kogels terugkoppen of stap niet zomaar een leeuwenkuil in. Je bent niks meer dan een maaltijd in de dierenwereld. Want ook dieren gaan direct op zoek naar díe zaken die ze het liefst doen. En da's in dit geval eten.).

10. Angst is een emotie die in strijd is met alles dat je wél wilt. Angst is een gedachte die niet 'matcht' met je verlangens. Veel mensen kiezen voor hun oude vaak niet gewenste situatie alleen maar omdat ze nóg banger zijn voor het onbekende. Elke keus die gepaard gaat met angst is per definitie fout. Het is altijd de verkeerde keus. Zonder uitzonderingen.

Voel je angst? Stel je zelf dan de vraag waar die angst vandaan komt. Probeer de oorsprong ervan op te sporen. Zoek uit wat je ervan weerhoudt om dátgene te doen dat je juist in jubelstemming zou brengen. Je zult er achter komen dat er geen enkele gegronde reden is om het gewenste niet te doen. Breek door je angst heen en ervaar hoe vrij jij je voelt. Hoe geweldig! In je nieuwe situatie. Wees trots dat je het durfde! Wow!

En gaat het toch mis? Blijf ademhalen. Mislukken bestaat niet. Je hebt weer iets ervaren en geleerd waar jij je voordeel mee kunt doen. Da's alles wat er toe doe doet. Want daar draait het om. Ga direct door naar de startblokken en probeer weer wat anders. Net zolang tot het lukt om daar aan te komen wat jij je voorstelde. Het uitzicht op die bergtop is van adembenemende schoonheid.

En luister naar je innerlijk. Het is de Tenzing Norgay die je zal begeleiden naar de top. Jouw eigenste Sherpa die je geen moment in de steek laat. Al zijn de rotswanden nog zo stijl en glad. Aankomen op de top zal je. Waar het uitzicht duizend keer mooier is dan in je stoutste dromen!

...over doorzettingsvermogen gesproken...lees ook het boek van Wilco van Rooijen over de beklimming van de K2...leest als een razendspannende thriller..   
 
 

Geen opmerkingen: