dinsdag 12 augustus 2014

De kunst van het toelaten

De snelste manier om die dingen te manifesteren die je graag zou willen ervaren in je leven is door middel van een gevoel van waardering te voelen. Tevredenheid hebben met wie je bent, waar je bent en wat je hebt is de loper die past op alle sloten van je stoutste dromen.

De golflengte van tevredenheid en dankbaarheid is een van de allerhoogste frequenties in het universum. En laat dat nou precies het niveau zijn waar al die andere zeer fraaie dingen vibreren die jij ook zo graag in je realiteit zou willen zien.

Ga bewust op zoek naar zaken waar je waardering voor kunt voelen. Daardoor kom je direct in een toestand van toelaten. Je hoeft dan niet meer te worstelen totdat je een ons weegt om fijne dingen te kunnen realiseren maar al het gewenste zal moeiteloos op een soms wonderbaarlijke manier voor je ogen ontvouwen en in je ervaring binnensijpelen.

Als een roos die zich vanuit de knop blaadje voor blaadje ontvouwt om zijn prachtige bloemenpracht te kunnen laten zien en zijn heerlijke geur los te laten.

Zo zal je leven dan er dan uit zien.


Er zijn mensen die nu hun droomleven leven en die ooit stonden waar jij nu ook stond. Dus maak je geen zorgen. Laat los en laat toe. Moeite is weerstand die geluk blokkeert. Alles gaat prima. Geloof me. Elke stap die je zet is er een in de goede richting. Je kunt niets fout doen. Alleen verschillende wegen bewandelen.

Heb je wel eens een dier gezien met een 'To do' lijstje? Nee, natuurlijk niet. Het heeft wel wat beters te doen. Het geniet gewoon van elk moment en zal zich geen seconde druk maken om het volgende moment.

Wees er gewoon. Net als dat dier. In het moment. Niks meer. Niks minder. Je kunt niks verkeerd doen en het komt allemaal ook nooit af. Je komt ook nooit op een eindpunt. Genieten en zijn is toelaten en dan volgt geluk in het kielzog.

Zo is de universele wet.

Knoop in je oren dat een staat van overvloed geen ene malle moet te maken heeft met de acties die je dagelijks onderneemt. Overvloed is een antwoord op de vibratie die je aanbiedt. Daar hebben ondernomen activiteiten niets mee te maken.

Tenzij je geloofsovertuigeningen daar haaks op staan. Dan zul je hard aan de slag moeten. Maar als je daar weer plezier in hebt is er natuurlijk ook niks mis. Volg altijd je hart. Dat is de vuistregel. Dan kan er simpelweg niks misgaan.

Vergeet niet dat het niet jouw taak is om anderen gelukkig te maken. Jouw taak is het om in balens te blijven en je goed te voelen. Je wordt dan vanzelf een stralend middelpunt waar velen zich aan kunnen laven. Andermans geluk moet nooit ten koste gaan van jezelf. Goed voelen is je mantra. Je maakt tenslotte een zieke ook  niet beter door er ziek naast te gaan liggen net zo min dat je armen rijker maakt door zelf straatarm te worden.

Blijf elke dag weer aandacht schenken aan hoe jij je voelt. Da's je kompas. Schenk aandacht aan wie jij werkelijk bent. Als dat lekker aanvoelt heb je de turbo aan naar een supergelukkig leven.

Blijf elke dag werken aan jezelf. Als je in de ochtend voor de spiegel staat zeg dan: "Marie, ik hou onvoorwaardelijk veel van je!". Of zeg een paar keer als je in de auto zit: "Karel, toffe peer. Je bent goed bezig! Ik hou van je kanjer! Niemand die je toch kan horen. Moet jij eens kijken hoe lekker jij je gaat voelen. Is ff wennen maar werkt megagoed.

Gewoon doen!

Hou van jezelluf is de reep met gouden wikkel van Sjakie. Een pil van geluk die je elke dag weer moet nemen. Een supermedicijn tegen mistroostige hersenspinselen. Positief denken is goed maar het gesproken woord is nog veel krachtiger!

Focus op de dingen die je graag zou willen. Stop met kijken en denken aan zaken die eventueel fout kunnen gaan want dat is levensgevaarlijk. Gedachten worden dingen! Of je ze nou wilt of niet. Vroeg of laat staat de universele butler voor de deur en als die aanbelt dan kun je er maar beter zeker van zijn dat er een aangename verrassing voor je klaar staat want ongewenste zaken daar zit niemand op te wachten.

Blijf kijken naar die dingen en situaties of personen in je dagelijks leven waar je waardering voor kunt opbrengen. Hoe moeilijk je het nu misschien ook hebt, er is altijd wel iets te vinden. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven dan hoef je ook niet tot Sint Juttemus te wachten op iemand die je leven weer zou moeten repareren.

Je hebt zelf de touwtjes in handen. Vergeef  je ouders, je oom, je buurman of weet ik veel wie die je ooit iets aangedaan heeft. Vergeving lost zelfs karma op. Zo sterk is deze toverspreuk. Of wil nog 1000 keer teug naar aarde om het spelletje telkens weer opnieuw te spelen? Nee toch zeker?


Move on en blijf niet blijven zaniken over gedane zaken. Of kijk je tijdens het autorijden ook de hele tijd in de achteruitkijkspiegel? Nee, als je wilt blijven leven niet natuurlijk.

Wees blij met wie je bent, waar je bent en met wat je wel hebt en laat gevoelens van dankbaarheid, tevredenheid en waardering stromen in je leven waardoor je de sleutel kan grijpen die het slot opent van de zelf opgelegde ketens van beperking.

Hierdoor bevrijdt je jezelf van een leven vol middelmatigheid en ongeluk en zal een tsunami van onbeperkt welzijn, overvloed en wonderbaarlijke geluk je deel zijn!

Grijp het leven bij de ballen! Gogogo!

 


Geen opmerkingen: