maandag 5 januari 2015

Financiële tip: Spaar zonder moeite 1378 euro in 1 jaar tijd!

Laten we 2015 goed beginnen. Financieel dan. Goeie voornemens moet je gelijk bij de horens vatten anders komt er weer niks van terecht. Het geld vliegt er in het nieuwe jaar vast wel weer met bakken tegelijk uit dus waarom niet eens wat extra sparen?

Voor de mensen die denken geen geld over te hebben voor een spaarplan of potje heb ik hier een mega makkelijk 52-weken durende spaaruitdaging. Het kost geen enkele moeite. Zeker in het begin niet. En als je klaar bent dan heb je binnen een jaar toch maar mooi 1378 euro gespaard.

Niet verkeerd toch?

Hoe het werkt? Nou, het gaat als volgt: je spaart de eerste week 1 euro. De week erop doe je 2 euro in je spaarpot. De week daarna 3 euro, enzovoorts, enzovoorts.

En dat hou je 52 weken vol. De laatste week van het jaar leg je dus 52 euro in.

Resultaat? 1378 euries moeiteloos sparen binnen één jaar zonder grote offers!

Is dat niet geweldig?

Het ziet er als volgt uit dus:

Week 1 : 1 euro inleg  =   1 euro totaal
Week 2 : 2 euro inleg  =   3 euro totaal
Week 3 : 3 euro inleg  =   6 euro totaal
Week 4 : 4 euro inleg  = 10 euro totaal
Week 5 : 5 euro inleg  = 15 euro totaal
Week 6 : 6 euro inleg  = 21 euro totaal

Enzovoorts...tot de laatste week:

Week 52 met 52 euro inleg = 1378 euro totaal

Je kunt onderstaand schema printen of anders zelf via google een schema downloaden of printen als je alles makkelijk wilt bijhouden. Even Googelen op: 52-Week Money Challenge. Da's handig maar zonder overzicht kan ook. Je hebt er eigenlijk nauwelijks omkijken naar.

Je kunt cash in een spaarpot stoppen maar makkelijker is gewoon via je betaalapp overboeken via je telefoon bijvoorbeeld. Via mijn ING app gaat het reuzemakkelijk. Ben zelf vorig jaar juni met dit spaarplan begonnen dus ik schiet al lekker op!

Je hoeft natuurlijk niet in week 1 te beginnen in het nieuwe jaar. Je kunt elke week van het jaar beginnen. Ook leuk voor kinderen om een gevoel voor sparen bij te bengen. Kan ook met kleinere bedragen. Je kunt er op varieren maar dit voorbeeld is wel zo leuk en makkelijk.

En een lekkere som geld verzamelen voor een 'rainy day' is nooit weg toch? 

Ik zal in de komende weken ook andere slimme spaarplan variaties toevoegen. 

Geen opmerkingen: