zondag 12 juni 2011

Geef je gevoelens een voldoende!

We weten nu dat fijne gedachten en een lekker gevoel een geweldige combinatie zijn en dat emoties (gevoelens) de graadmeter zijn voor welke richting je op gaat in je leven…

Als je die graadmeter zou indelen op een schaal van 1 tot 10 dan zou 1 staan voor manische depressiviteit en een 10 zou staan voor een ronduit euforisch gevoel….

Het is dus zaak om zo veel mogelijk een voldoende proberen te halen voor je gevoelens dus minimaal een cijfer 6, maar we streven naar een cijfer 7 of 8. Een cijfer 9 of 10 zou kunnen maar we beginnen met kleine stapjes. Je kan moeilijk als je qua gevoel op een 4 zit ineens springen naar niveau 8….

Stel, je hebt een ongelofelijke klote dag gehad op werk. Die promotie is aan je neus voorbijgegaan inclusief de bijbehorende salarisverhoging en status, en tot overmaat van ramp is die collega (waar je toch al een bloedhekel aan had…) er met die baan vandoor gegaan! Ze wordt dus naast een vervelende collega ook nog je eens nieuwe cheffin!

Erger kan bijna niet en als je thuis komt sta je natuurlijk op ontploffen!

Je gemoedstoestand zit in die situatie dan waarschijnlijk op een zeer mager drietje, maar waarschijnlijk zelfs lager….eerder zelfs een tweetje….

Nou moet er die avond wel iets heel spectaculairs gebeuren wil je diezelfde dag nog naar een euforische gevoelstoestand kunnen overstappen op niveau 9 of 10 maar doorgaans is de kloof in vibratie tussen een ongelofelijk K gevoel en euforie te groot om direct te kunnen overbruggen… 

In deze toestand moeten we dus stap voor stap onze gedachten zien te verschuiven naar een minder ellendige situatie. Dus denk bijvoorbeeld: “Laat ik anders even mijn beste vriendin opbellen om ergens een wijntje te gaan drinken dan kan ik gelijk even mijn gal spuwen en ben ik mijn verhaal kwijt".  

In de loop van de avond zul je waarschijnlijk een stuk relaxter zijn dan eerder die dag en voordat je het weet zit je misschien weer qua gevoel die avond op een zesje of een mager zeventje… wie weet hoe gezellig het nog wordt die dag en je hebt lekker stoom kunnen afblazen... 

Dit was een negatief voorbeeld maar we gaan er natuurlijk aan werken dat JIJ  in de toekomst die promotie binnen sleept!

Het moet je dominantie intentie zijn om elke dag op zoek te gaan naar beter aanvoelende gedachten!

Wen er vast maar aan! Deze techniek moet je dagelijks gaan toepassen.

Meer over vibraties in een volgende aflevering……

(....ga eens lekker dansen met je beste vriendin na een stressvolle dag! ;-)


Geen opmerkingen: