woensdag 22 juni 2011

Hoe word ik gelukkig?

Heeft u alles in uw leven al op een rijtje op het gebied van werk, relaties en of financiën? Of zijn er nog dingen bij die u misschien wel anders zou willen zien? Misschien een betere gezondheid of een slanker figuur?Het maakt allemaal niet zoveel uit wat u wilt maar het gaat erom dat u in ieder geval actie gaat ondernemen om bepaalde dingen te veranderen om te komen op de plek waar u wilt zijn in uw bestaan.

De eerste stap die we moeten nemen is te gaan bepalen waar we NIET naar toe willen met ons leven!

Om vervolgens vast te stellen wat we dan WEL willen!

Dan kunnen we daarna de exacte koers uitstippelen om te komen van A, de plek in uw leven waar u nu bent maar waar u waarschijnlijk niet helemaal 100% tevreden over bent, en situatie B, waarin u heerlijk in uw vel steekt.

De plek waar u als mens recht op heeft!

We gaan dit als volgt doen; u pakt twee vellen papier en een pen zoekt een rustig plekje waar u ongestoord kan gaan zitten. Het is belangrijk dat u alleen bent en niet door uw kinderen, man of wat dan ook lastig gevallen kan worden.

Dan pakt u het eerste vel papier en begin daar puntsgewijs op te schijven want u allemaal niet bevalt in uw huidige leven of waar u angst voor heeft. Dat kan van alles zijn: de buren die altijd herrie maken, het saaie werk wat u heeft, geldgebrek, de moeilijke relatie met uw moeder, het maakt niet uit wat, alles wat u op uw lever heeft wordt aan het papier toevertrouwd.

Neem hier rustig de tijd voor... Het is erg belangrijk en zeker geen haastklus!

Als u hiermee klaar bent, dan  leest u alles nog eens goed door en daarna maakt u er een flinke prop papier van die we vervolgens op een schoteltje in de fik steken zodat we letterlijk al uw zorgen verbranden! (Pas op voor de gordijnen! ;-) Daarna vegen we de overgebleven as in de wc en trekken het restant van uw zorgen door….

Zo.... weg er mee!

Het is natuurlijk maar een symbolische daad maar we willen met deze actie onze kwalijke schepen achter ons verbranden zodat we met een schone lei kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk in uw leven.

Als we hiermee klaar zijn pakken we vel twee en gaat het belangrijke werk beginnen. We gaan noteren wat we nou WEL willen in de rest van uw leven. Dat gaan onze doelstellingen worden voor de komende tijd.

Het hoeft nou niet direct een villa met zwembad te zijn (mag wel!) maar probeer eens te beginnen kleine stapjes. Bijvoorbeeld een betere relatie met uw collega’s op uw werk, of meer waardering van uw baas.

Het maakt niet uit wat u opschrijft, als het maar dingen of situaties zijn waardoor u zich beter kan gaan voelen. The sky is echter the limit dus laat u door niets weerhouden om ook groot te denken.

Alles is mogelijk: 'The only limitation is your imagination!'

Let op! Het is zaak alles positief te benaderen dus schrijf niet op: “Ik wil niet ziek worden” want dan ligt de focus op het woord 'ziek'! 

Zeg dus: “Ik wil gezonder zijn” of “Ik wil meer geld.” in plaats van “Ik wil minder armoede.” Niet vergeten!

Dit is een belangrijk onderdeel van deze opdracht. Want je krijgt waar je aan denkt!

"Mekker je over armoede of over ziekte dan krijg je alleen maar meer gebreken!!"

Ga deze oefening nou gewoon doen van de week…denk niet ”dat komt nog wel een keer” want van uitstel komt alleen maar afstel… Dus aan de slag!

Alleen doelgerichte actie kan je leven veranderen!

Over twee dagen meer tips!

Nog eentje van uncle Albert:

"Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid.
Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker..."

...stap voor stap naar een welvarender leven...!

2 opmerkingen:

Ludo zei

Boeiende artikels op een mooie blog. Ik kwam er toevallig op terecht omdat ik in google wou bekijken hoe hoog mijn eigen blog lesseningeluk.blogspot.com 'scoort'.

Je hebt er een fan bij!
Ludo

Jack Koole zei

Hallo heel inspirerend stuk hoe kan ik dit volgen ben een leek