zondag 26 juni 2011

Lees eerst de handleiding voor u gaat leven!

Zou het niet geweldig zijn geweest als er een gebruiksaanwijzing voor het leven bestond die bij uw geboorte werd uitgereikt? Dat had ons heel wat ellende bespaard. Helaas was dit niet het geval en moesten we in onze jeugd maar vertrouwen op wat onze ouders ons bijbrachten. En op latere leeftijd mocht je het lekker allemaal zelf uitzoeken.

Wat zou er in die handleiding hebben gestaan? Zou het een vuistdikke bijbel zijn geweest waar van alles in stond? Persoonlijk denk ik van niet… Eerder een flinterdun boekje waar het volgende in zou hebben gestaan:

“Welkom op de planeet Aarde. Er is niets dat je niet kan hebben, zijn of worden. Jouw levenslange taak is om op zoek te gaan naar plezierige dingen en fijne ervaringen.”

Had u misschien een andere tekst verwacht? De meeste mensen wel denk ik…

Het is echter je geboorterecht om elke dag weer op zoek te gaan naar al het mooie van wat het leven je te bieden heeft. En er verder naar te streven om je te ontplooien en het maximale er uit halen van wat er in zit.

Want de droevigste woorden die een mens op zijn sterfbed kan zeggen zijn: “Had ik maar…”

Vaak denken mensen: “Ja maar later als ik meer geld heb en meer vrije tijd dan ga ik wel leuke dingen doen”. Knoop een ding van mij in uw oren: als de reis van uw leven niet prettig verloopt, dan wordt de eindbestemming dat zeker niet!

“Okay”, zeg je misschien, “Maar ik doe echt mijn uiterste best om de dingen die ik wil voor mekaar te boksen, maar op een of andere manier lukt het maar steeds niet… Het lijkt wel of alles tegen zit”.

Die geweldige dingen die jij zo graag wilt hebben of ervaren in jouw leven die vibreren vaak op een andere frequentie dan de situatie die jij nu ervaart en waar jij waarschijnlijk een minder prettig gevoel over hebt.

Je zal daarom eerst je radio op een andere zender moeten gaan afstemmen voordat dat je jouw favoriete muziek kan gaan beluisteren!

Het zit zo: Jij wilt bijvoorbeeld meer geld in je leven. De vibratie die je echter op dit moment uitzend is er een van een gevoel van schaarste. Maar het hebben van meer geld en het ontbreken aan geld staan echter lijnrecht tegenover elkaar. Die vibreren op twee verschillende niveaus en kunnen dus niet op elkaar afgestemd worden en nader tot elkaar komen. De een heft de ander op.

Hetzelfde liedje gaat bijvoorbeeld op voor het vinden van een partner. Jij zoekt een leuke vent maar het signaal dat je afgeeft is er een van eenzaamheid. Snap je? Geen wonder dat datingwebsites goud geld verdienen. Ze staan vol met mensen die elkaar niet kunnen vinden.

Probeer daarom eerst je gedachten te trainen in een positief en tevreden gevoel over jezelf en je leven en vervolgens zul je zien dat er allerlei mooie dingen op je pad gaan komen. Wees blij met wie je bent en verwacht alleen het allerbeste dat voor je in het verschiet ligt.

Met deze positieve verwachtingstechniek wordt je in feite de schepper van je eigen voorspoed! Je zal straks blij verrast zijn als je ziet welke aangename dingen er plots in je leven kunnen gaan gebeuren.

Straal een tevreden en positieve vibratie uit naar de wereld en dan komt al het goede van wat het leven te bieden heeft automatisch naar je toe. Dat is een universele wet. Maak er gebruik van. Hij is er niet voor niks. Hij is er voor jou!

Je hebt er recht op…en recht op een geweldig leven! Go for it!

...over twee dagen weer een nieuw bericht...

Geen opmerkingen: