woensdag 11 juli 2012

Hoe ga je om met de 'zwarte gaten' in je leven...

Iedereen heeft natuurlijk wel eens gehoord van een zwart gat.

Dit astronomische fenomeen treed op als een grote ster geen energie meer heeft, vervolgens 'sterft' en met een enorme explosie uiteenspat waarna hij compleet ineenstort...

Wat er overblijft is een kern met een extreme dichtheid en een zwaartekracht die zo sterk is dat zelfs het licht er niet aan kan ontsnappen...

Vandaar de naam 'zwart gat'. En alles in de nabijheid ervan zal worden opgeslokt.

Ja, zelfs de tijd komt er tot stilstand...

In haar briljante boek: Playing the quantum field: How changing your choices can change your life (in het Nederlands verschenen onder de titel: Spelen in het kwantumveld) beschrijft Brenda Anderson hoe dit fenomeen ook in je dagelijkse leven kan ontstaan.

Negatieve gedachtepatronen, frustraties, boosheid en andersoortige hersenspinsels kunnen leiden tot een negatief energieveld dat alle energie opslokt die je in je hebt.

En hoe meer negatieve energie je in dit persoonlijke zwarte gat stopt, des te sterker de aantrekkingkracht er van zal gaan worden.

Je voedt als het ware een orkaan die ooit eens begonnen is als een piepklein pluimpje opstuivend zand ergens in de Sahara woestijn in Afrika en die boven het warme oceaanwater met steeds meer energie gevoed wordt en uiteindelijk ergens in Noord- of Zuid-Amerika zijn verwoestende werking ten uitvoer zal brengen.

Pas daarom op met wat je de hele dag aanbiedt aan gedachten, emoties en acties want in het kwantumveld is alles met elkaar verbonden! (Meer hierover kunt u lezen in eerdere berichten).

Want als je bijvoorbeeld in de ochtend je teen stoot bij het uit bed stappen kan dit al een negatieve kettingreactie veroorzaken die de hele dag kan voortwoekeren.

Kleine irritaties zoals het niet vinden van een parkeerplek of een misverstand met een collega op je werk kunnen soms uitgroeien tot stormen van formaat!

Vroeg of laat in je leven kan je getroffen tot nog veel groter leed: het heengaan van een dierbare, een pijnlijke scheiding of het verlies van je baan.

Of misschien een faillissement van je zaak en het kwijtraken van het je huis wat ik helaas zelf aan den lijve heb ondervonden...

Nu kun je in zo'n situatie een aantal keuzes maken: van een brug afspringen, manisch depressief worden of misschien tot de tanden bewapend terug gaan naar dat bedrijf dat je er net heeft uitgegooid...

Maar je kan ook denken: okay, zwaar klote allemaal maar ik moet toch verder.... Veel slechter kan het niet allemaal worden toch? The only way is up! Ook al zal het niet meevallen de scherven bij elkaar te rapen.

Kijk, we hebben allemaal links en rechts onze littekens opgelopen van teleurstellingen en pijn die op onze ziel zijn gebrandmerkt. Want er is echt geen mens op deze aarde te vinden die nooit eens met tegenslag te maken heeft gehad. Da's al een hele troost.

Want tegenslag is inherent aan mens zijn! Vallen en weer opstaan. Dat begint al als je leert te lopen als peuter.

Maar, denk niet: tegenslag. Denk: uitdaging!! Snap je?

Troost je:  Er zijn lui die vele malen ergere dingen hebben meegemaakt dan jij en ik ooit zullen ervaren in ons leventje en die uiteindelijk toch de boel weer op de rit hebben gekregen. Die lieten zich ook niet kisten.

Vroeg of laat in je leven kom je wel eens in een 'zwart gat' terecht. Dit kan er eentje zijn van een dag of twee of soms van een paar weken of maanden maar zorg er voor dat je uiteindelijk dit fenomeen onderkent en de noodzakelijke stappen onderneemt om aan de zuigkracht ervan te ontsnappen.

Hier is natuurlijk wilskracht voor nodig want als je niets doet dan zal je vroeg of laat steeds dieper worden meegezogen in die 'whirlpool' van ellende. Want het is tenslotte veel makkelijker om negatief te denken en je neer te leggen bij al het 'ongeluk' dat jou ten deel is gevallen.

Let op! Dit is belangrijk. Niets is eenvoudiger dan lekker af te blijven geven op je huidige leven, je ouders, je collega's en andere misbaksels en 'misfortune' dat op je bordje terecht is gekomen.

Er is positieve kracht, moed en doorzettingsvermogen voor nodig om aan de aantrekkingskracht van het negatieve zwarte gat te kunnen ontsnappen.

Denk erom: alleen JIJ kan je leven veranderen in positieve zin.
Niet je baas, je man, je collega of je tante in Tokio.

JIJ hebt de macht. JIJ moet het doen!

Gelukkig maar!

Want je moet er toch niet aan denken dat er een ander verantwoordelijk is voor jouw leven? Alsjeblieft niet zeg! Ik moet er niet aan denken. Vreselijk...

Nee, JIJ hebt de touwtjes in handen. Nobody else! Take charge of your own life!

Laat de stuwraketten met positieve energie weer voluit ontbranden zodat je, als ware je een satelliet ergens op drift in het heelal, weer je vaste baan om JOUW wereld kan gaan draaien.

DIE wereld die vol is van alle dingen waar je recht op hebt: overvloed, liefde, succes, geluk en welzijn.

Ver weg van dat enge zwarte gat...

Verander jezelf in een wervelstorm van positieve energie. Een die zo krachtig is dat er voor alle voorspoed geen ontkomen meer aan is!