woensdag 7 november 2012

Hoe overleef ik mezelf? ...en het leven dat ik leid?

Vraag: Ik heb het idee dat ik compleet vast zit in een vicieuze cirkel. Het is werken, eten, drinken, slapen en dan begint het hele circus weer van voren af aan. Ik weet wel dat ik niet moet klagen want ik heb een baan en kan er goed van leven maar ik mis gewoon iets... Hoe kom ik uit deze sleur? Hoe overleef ik mezelf?  

Veel mensen hebben hier last van. Het idee in een vaste routine te zitten en er gewoon niet aan kunnen ontsnappen omdat allerlei zaken je als het ware 'vasthouden' in de baan die je draait om je eigen kleine planeet.

Inderdaad. Hoe kan ik ontsnappen uit deze cirkel?

Je hebt vastgesteld dat er aspecten zijn die je als niet prettig ervaart. Dat is goed. Dat is prima. Om te weten waar je dan wel naar toe wilt gaan zul je eerst moeten vaststellen dat je op de verkeerde weg bent. Dat is stap een.

Je zult trouwens schrikken van de aantallen mensen die niet eens doorhebben dat ze in de verkeerde richting uitlopen. Die blijven als kippen zonder kop doordraven. Murw gebeukt door alle tegenslag die ze ervaren. Denkend dat ze hun leven een bepaald kruis moeten dragen. Maar ze beseffen niet dat als zij niet van richting veranderen er niets zal wijzigen in hun miserabele bestaan.

Maar mag ik jou iets vragen?

Ja.

Welk aspect uit je leven zou je het liefst willen veranderen?

Ik zou misschien een andere baan willen of iets voor mezelf willen beginnen maar ik weet niet goed welke kant op te gaan. Ik wil eigenlijk een compleet ander leven maar ik heb het idee dat ik vast zit.      

Waarom doe je er dan niets aan?

Ik ben onzeker en weet niet goed wat te doen of wat voor stappen ik zou moet ondernemen. Er is ook een grote crisis bezig dus het is wellicht beter te blijven zitten waar je zit.   

Een ding weet ik zeker en dat is dit: Als je blijft zitten waar je zit ben je niet anders dan een konijn dat een donkere weg wil oversteken maar midden op de weg stopt en apathisch blijft staren in het aanstormende licht van een paar koplampen.

Okay...

Kijk, om verandering in je leven aan te brengen zal je eerst in beweging moeten komen. Je hoeft niet gelijk heel Rome te gaan bouwen. Denk erom dat de kleinste verandering in je denken en je doen direct effect sorteert in je huidige bestaan.

"Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze
die het heeft veroorzaakt."
Albert Einstein

Neem als voorbeeld maar een klok. Het kleinste tandwieltje dat in beweging komt zorgt ervoor dat álle tandwielen van het uurwerk zullen gaan bewegen. En zo werkt het universum, waar jouw leven een onlosmakelijk onderdeel van uit maakt, ook. Maar je zal wel tot actie over moeten gaan. Niets doen is geen optie!

Begrijp je dat?

Ja, min of meer.

Het is voor jou misschien nog een té grote stap om nu direct ontslag te nemen en voor jezelf te beginnen. Want als je vanaf een rots een ravijn in springt dan zul je wel heel zeker moeten zijn dat je kunt vliegen. Het kleinste stukje twijfel zal er anders voor zorgen dat je meedogenloos te pletter slaat.

Om deze klip van twijfel te omzeilen is het verstandig om op zoek te gaan naar activiteiten die je een prettig gevoel geven. Die de passie, het enthousiasme, het geloof en het vuur weer in je aanwakkeren. Je hoeft niet direct de wereld te veranderen maar verander eerst jezelf door simpelweg leukere dingen te gaan doen. Dingen die je een goed of lekker gevoel geven zonder direct de moraal aan je laars te lappen.

Maak een strandwandeling of ga eens langs bij een oude vriend. Ga eens naar het theater of een museum of bel je moeder. Daarna naar de bios of ga lekker winkelen of zwemmen. Verzin maar iets. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos. En als je een van deze dingen hebt ondernomen ga dan op zoek naar de volgende actie die je een lekker gevoel kan geven.

Het klinkt misschien een beetje vreemd en simpel maar dit is echt alles wat je hoeft te doen.

Als je altijd op zoek gaat naar acties, ideeën en omstandigheden die je een enthousiaster, beter en lekkerder gevoel geven dan daarvoor, dan zit je op de goede weg.

Het gigantische uurwerk dat het universum is zal dan piepend en krakend in beweging komen. Alleen maar omdat jij een kleine shift of verschuiving in je emotionele toestand hebt aangebracht. Het kleine tandwieltje dat jij bent zal er uiteindelijk voor zorgdragen dat de wijzers op de klok de juiste tijd voor jou gaan aanwijzen. De tijd voor méér geluk en méér welzijn. 

I see..

En heb je het ene leuke ding gedaan ga dan op zoek naar de volgende goed aanvoelende actie die je gevoel en je toestand kunnen verbeteren. And so on... Want als het grote kosmische uurwerk eenmaal in beweging is gezet is er geen houden meer aan. Langzaam maar zeker zal je leven ten goede veranderen.

Je loopt misschien plots een oude bekende tegen het lijf die een andere baan voor je weet. Of een wildvreemde kerel die wel wil investeren in je geweldige gedurfde ondernemersplannen die je zojuist hebt onthuld op de tennisclub waar je toevallig was.

Je zult merken dat de meest onverwachtse dingen zich plots kunnen gaan manifesteren in je leven. Verrassende kansen en opportunities zullen zich ineens dienen. En alleen maar omdat jij in actie bent gekomen en omdat jij een verandering hebt aangebracht in je vibratie.

Want het Universum komt alleen maar in actie als jij je golflengte veranderd. Als jij je innerlijke radio hebt afgesteld op de zender die jouw favoriete liedjes afspeelt. En niet die grijsgedraaide elpee van vroeger.

Want al die leuke acties die jij recent hebt ondernomen die brengen je ware ik weer op dezelfde lijn met al die verbeterde aspecten die jij zo graag wilt ervaren in je dagelijks realiteit.

En denk niet na over het Hoe en Waarom? Dat is alleen maar geneuzel van je 'verstand'. Dat moeten we uitschakelen want je verstand heeft er tot nu toe altijd naast gezeten. Daar luisteren we niet meer naar. Ga terug naar je gevoel en wakker het aan door je nou eerst eens even heel goed te laten voelen en de kosmische soep zal daardoor dan als vanzelf in beweging moeten komen.

"Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder."
Lao-Tse  -  Chinees filosoof +/- 600 v.C.

Het leven kan zó simpel zijn dat het voor velen te mooi klinkt om waar te zijn. Die denken alleen door strijd verder te kunnen komen. Maar de realiteit is echter dat strijd alleen maar gevolgd zal worden door meer strijd. En strijd is weerstand en daardoor gaan de dingen juist moeizaam.

En dat is iets dat we nou net niet willen.

"Om fijne en leuke dingen te kunnen oogsten zul eerst je plezier en lol moeten zaaien!"

Anders blijf je met onkruid zitten.

En zet je oude overtuigingen bij het grofvuil. Denk niet te veel na. Je hebt veels te veel volkomen ongefundeerde beperkende overtuigingen over jezelf opgeslagen in je 'verstand' om je ervan te overtuigen dat je iets niet kan of dat dingen niet ten goede kunnen veranderen.

Vertrouw op het universum en op je onderbewustzijn. Die hebben het beste met je voor. Je ware ik zal middels een goed en prettiger aanvoelend gevoel laten merken dat je in de goede richting gaat.

Is dit een beetje duidelijk?

Ja, behoorlijk.  

Het geeft niet dat je nog twijfels hebt. Maar ga in godsnaam in elk geval aan de slag! Dat is het allerbelangrijkste als je verandering wilt zien. Je zult er gauw genoeg achter komen dat er dingen anders gaan lopen in je leven. Ten positieve. Dus ga nu gauw op weg naar Goed, Beter en Best!

Positieve ontwikkelingen zullen hun opwachting maken. Dat kan niet uitblijven. Schakel je onzekere kleine 'ik' uit en zorg dat je grotere JIJ aan de slag kan. Maak hier plaats voor. Die heeft het beste met je voor.

Denk erom: elke verandering is goed, elke wijziging veranderd álles! Soms niet direct zichtbaar maar elke draai aan het tandwiel van het leven brengt de versnellingsbak van verbetering in beweging. Het is een kettingreactie. Als ware het een dominosteentje dat als eerste omvalt in een rij van ontelbare steentjes.

Maar je zal wel het eerste steentje omver moeten duwen. Anders blijft elke steen overeind. Dus zet die stap. Des te sneller staat jouw droomleven voor de deur.

Je hebt jezelf dan 'overleefd' en je LEIDT je leven weer in plaatst van dat je lijdt!

Succes!

Dank je!