donderdag 1 november 2012

Hoe word ik tevreden en gelukkig met mezelf?

Vraag: Hoe kan ik meer tevreden worden met mezelf? Ik probeer het wel maar op een of andere manier lukt het niet helemaal. Ik heb vaak een gevoel dat ik gefaald heb in mijn huidige leven. Op diverse gebieden. Hoe los ik dit op?

Veel mensen zijn bijzonder kritisch op zichzelf. Ze zijn niet tevreden over hun relatie, baan, uiterlijk, de financiële situatie. Noem maar op. Er is een hele scala van pijnpunten.

Inderdaad. Ik kan er zo een paar uit dit lijstje vissen!

Denk erom dat je zelf de stuurknuppel van je leven in handen hebt. Jij zit aan de knoppen en niemand anders. Gelukkig maar. Dus da's mooi. Dat betekent dat je zelf de controle over je leven hebt en dat je niemand anders nodig hebt om gelukkig, rijk, gezond en welvarend te worden.

Ja, okay, maar als je nu de weg kwijt bent?

De kaart die de juiste route aangeeft zijn je emoties. Die vertellen je altijd of je in de juiste richting gaat. Als jij je goed voelt dan komt al het goede als vanzelf naar je toe. Simpeler kan bijna niet. Je kan op zo'n moment zelfs de stuurknuppel loslaten. Want loslaten is het nieuwe toelaten!

Een kind kan de was doen. Waarom denk je anders dat kleine kinderen zo vrolijk door het leven heen stappen? Die maken zich geen seconde druk om vandaag of de dag van morgen.

Klinkt makkelijk. Maar als ik nou...

Niks maar! Maak het leven nou niet ingewikkelder dan het al is... Laat los en laat toe.

En als je je niet goed voelt dan blokkeer je de weg naar meer voorspoed. Die kan dan simpelweg niet bij je komen. Want voorspoed, welzijn en gezondheid zitten allemaal op die hogere frequentie. Die hogere golflengte. Dus als jij een bromtoon uitzend kunnen al deze gewenste situaties niet resoneren met je ware ik.

"Verschans u in tevredenheid want dat is een onneembare vesting."
Epictus - Romeins stoïcijns filosoof 50-130

Het Universum kan al je dromen verwezenlijken maar als jij alleen maar zit te mopperen over je huidige levensomstandigheden dan krijg je er alleen maar meer van. Want mekkeren, ellende, gebrek en armoe zijn allemaal lagere energiekeuzes en lagere frequenties. Niet de vibraties de je leven naar een hoger plan tillen. Pas dus heel goed op met wat voor gedachten en emoties je kiest. Wees daar zorgvuldig in.

Okay.

Denk ook hieraan: Er is geen bron van kwaad, ziekte, tegenslag en ellende. Maar je kunt wel de voorspoed, welzijn en het geluk blokkeren dat je wilt ervaren. Da's iets totaal anders. Dus maak de juiste keuzes in gevoelens en gedachten.

Nogmaals, jij bent de dirigent van je eigen Universum. En het orkest zit klaar voor je. In een overvloedig Universum met alles er op en eraan inclusief alles wat je hartje begeert. Maar jij bent wel de enige die het kan toelaten. Simpelweg door je vibratie in lijn te dirigeren met het gewenste. Dus aan de slag maestro!

Maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik gefaald heb?

Wees niet zo kritisch joh! Het leven is nooit af en dat zal het ook nooit worden. Perfectie bestaat niet. Perfectionisten zijn doodongelukkig. Streef naar een goed gevoel over wat je nú ervaart. De enige sleutel die past op het slot naar de kast met al je wensen is tevreden zijn met wat je nu hebt.

 "Tevredenheid is de steen der wijzen die alles wat hij
aanraakt in goud verandert."
Benjamin Franklin - Amerikaans staatsman en fysicus 1706-1790

Pas als je dit door hebt zal het slot opengaan. Pas als je vrede vindt over het heden en hoe je nu bent, ondanks dat een aantal dingen nu misschien heel moeilijk gaan, dan zal je merken dat de sleutel plots wel past. En als die deur open gaat dan zal al het gewenste nog vele malen mooier zijn dan in je stoutste dromen!

Kun je hier iets mee?

Ik denk het wel. 

Waar je nu bent is prima. Is goed. Stop met lopen. Stop met denken. Sta even stil en kijk om je heen. En constateer hoe goed je het eigenlijk wel niet hebt.

Soms zie je de dingen niet eens meer omdat ze zo gewoon zijn geworden. Je vrouw, je kinderen, die warme douche en kachel. Sta je wel eens stil bij het feit dat je gezond bent? Nee? Nou, loop dan maar eens even het dichtstbijzijnde ziekenhuis binnen. Dan ben je zielsgelukkig als je zo direct weer gezond naar buiten de frisse lucht kan inlopen. Iedereen binnen zó zou met je willen ruilen.

Kijk ook niet teveel naar anderen die veel meer hebben dan jij. Leg jezelf niet langs die meetlat. Vergelijk jezelf niet met anderen. Je hebt niks met een ander te maken! Je hebt alleen te maken met de relatie die je met jezelf hebt. En met die fijne plek waar je nu bent.

En vanuit het punt waar je nu bent kun je overal naar toe! Geweldig toch?

Ja prima! 

Okay, succes!