zaterdag 17 november 2012

Wat staat er te gebeuren op 21 december 2012? (Deel 1)

Vraagje: Vergaat de wereld op 21 december 2012?

Als ik een euro kreeg van elke halve gare die in het verleden voorspelde dat de wereld weer eens verging op datum X dan was ik allang binnen geweest...

Dus je bent niet bang?  

Nee, natuurlijk niet. Maar als je op Google 21-12-2012 in tikt dan krijg je maar liefst 17 miljoen 820 duizend resultaten. Dus veel mensen zijn er mee bezig. Er moet wel íets aan de hand zijn...

De Maya kalender eindigt dan. Dat weten we. Althans, in ieder geval voor een bepaalde periode van 5000 jaar heb ik gelezen. Maar dan breekt er gewoon weer een nieuwe tijd of nieuwe periode aan. Dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken.

Dus er gebeurt niks?

Er gebeurt van alles! En we zitten er midden in...

Hoe bedoel je?

Er is een bepaald astronomisch fenomeen aanstaande dat maar eens in de 26.000 jaar gebeurt. De Aarde, de Maan, de Zon en ons melkwegstelsel staan op 21 december op één lijn. En er schijnt ook een centrale zon te zijn in het midden van ons heelal die ook in die lijn staat. Daardoor komt er een grote kosmische energiestroom op gang die onze planeet in een hogere vibratie zal brengen. Hierdoor zijn er grote veranderingen gaande én op komst volgens de verhalen.

Maar ik ben geen astronoom of helderziende dus wat er allemaal precies van waar is dat weet ik zelf ook niet. De wildste theorieën gaan rond op het internet. Maar dit verhaal sprak me wel aan omdat ik erg bezig ben met de kosmos en alles wat daarbij hoort. En de rol die wij daarin spelen.

Uiteindelijk zijn we allemaal niets meer of minder dan bewegende energiedeeltjes die allemaal in dezelfde vissekom zitten. We zijn onderdeel van één grote pan kosmische soep waarin alles onlosmakelijk onderdeel van uit maakt.

Wat gaan we hier van die astronomische toestanden dan merken? 

Nogmaals, we zitten al middenin een periode waarin megaveel veranderingen gebeuren. De belangrijkste reden hiervoor is echter deze:

"Alles wat niet goed werkt in deze wereld dat zal gaan verdwijnen"

Leg uit? 

Nou, je hoeft maar om je heen te kijken en je ziet de meest ongelofelijke veranderingen tot stand komen. Wie had ooit gedacht dat er binnen een tijdsbestek van een paar jaar bijna het halve Midden-Oosten verlost zou zijn van dictatoriale heersers? Niet dat het nu zo lekker gaat in de landen rond de Middenlandse zee maar da's een ander verhaal.

In ieder geval: 'Any change is good! Aldus Bill Murray in Groundhog Day.

De despoten van deze wereld gaan het nog heel moeilijk krijgen. Het is natuurlijk een kwestie van tijd voordat Assad van Syrië verdwijnt. En als de olie- en gasprijzen gaan zakken is Poetin de volgende kandidaat. Die kan nu nog met zijn oliedollars de massa rustig houden maar als die inkomsten straks verminderen dan heb je de poppen aan het dansen.

En als de menigte in China in beweging komt dan kunnen we ook nog lachen. Er is daar veel sociale onvrede. Die mensen worden ook steeds mondiger. Die zijn de corrupte Communistische partij allang zat en met social media kun je in een zeer rap tempo grote groepen in beweging krijgen die niet te grijpen zijn. Dat hebben we recent gezien.

En verder? 

Wat dacht je van de economische crisis? Als iets niet werkt dan is het wel ons huidige financiële systeem. Al is een land nog zo groot, als je meer uitgeeft dan er binnenkomt dan val je vroeg of laat om. Daar weet ik zelf alles van.

Ik denk dat de hele Eurozone uiteen gaat vallen. Griekenland gaat als eerste natuurlijk. Die zijn al zes keer failliet maar ze worden overeind gehouden uit angst dat hierna een dominosteeneffect optreed. Hoe slechter de Grieken echter hervormen en bezuinigen, des te meer tijd en geld ze krijgen! Dat hebben die rakkers allang door. Slecht gedrag wordt beloond.

Het is natuurlijk uiteindelijk allemaal te gek voor woorden maar ik dwaal af. De Grieken gaan uit de euro en terug naar de Drachme. Kwestie van tijd.

Spanje is de volgende op het lijstje. Maar die zijn eigenlijk 'too big too fail'. Griekenland kunnen we nog wel missen maar als Spanje gaat is het over met de huidige eurozone. Kijk, als je in Spanje een willekeurige tegel op tilt dan vindt je weer een nieuwe miljardenschuld. De helft van alle ellende weten we nog niet eens. Die knoflooklanden liegen alles aan elkaar.

Dus na Spanje gaat Italië en Frankrijk schijnt er nu ook heel slecht voor te staan. Dus maak je borst maar nat. Er waren vorige week de grootste protesten en sociale onlusten ooit in Zuid-Europa dus dat gaat nog leuk worden. Een hete winter.

Ik zal in mijn volgende bijdrage hier meer over vertellen.

Oh! Ik was Portugal vergeten! Die zijn ook failliet...helaas.

Nou lekker allemaal zeg... Ook nog goed nieuws? 

Nou ja, de wereld vergaat toch niet in december! Da's het goeie nieuws. Haha!

Nee, ff serieus. We gaan een compleet nieuw tijdperk in. Daar zijn we natuurlijk allang mee bezig. Onze grote blauwe planeet gaat in een hogere frequentie draaien. Dat wil zeggen; de vibratie wordt verhoogt en hierdoor verandert alles.

En wie niet mee wil doen of kan die zal de gevolgen merken. Dat geloof ik. Niet als bangmakerij maar de systemen waar we het tot nu toe allemaal mee gedaan hebben die blijken niet goed te werken. Onze moeder aarde gaat de komende jaren nog eens flink met zijn veren schudden. En dat hebben we de afgelopen maanden en jaren al aardig gemerkt.

We trekken een enorme wissel op het milieu en dat kan niet zonder gevolgen blijven. Het extreme weer zorgt voor heel veel overlast. Net een super grote orkaan in New York gehad, deze week nog half Italië onder water, aardverschuivingen, grote droogten waardoor oogsten mislukken, noem maar op. En het lijkt wel of er steeds sneller en steeds meer rampspoed bij komt. 

Wat nog meer?   

We gaan van een min of meer egoïstische en materialistische aarde naar een meer sociale en spirituele wereld. En wie dit niet onder ogen wil zien die moet de gevolgen maar voelen. Zo simpel is het. Als je nog steeds denkt dat alles alleen maar om jou draait en dat wij op aarde het middelpunt van de kosmos zijn dan moet je toch echt je oogkleppen maar eens afdoen.

Wat moet ik dan doen nu?

Het wordt minder dit: "Ik wil dat en dat en hiervoor moet ik deze stappen zetten" naar: "Ik wil dat maar wat zegt mijn gevoel?" Minder ego en meer je Hogere Zelf. Een intuïtiever leven. Spiritueler. Minder: 'Onderweg naar morgen' en meer Mindfulness: 'Leven in het eeuwige heden.'

En ga alsjeblieft niet denken dat de wereld vergaat. Anders wordt het een 'self fulfilling prophecy! En dat moeten we natuurlijk niet hebben. We leven in een razend spannende en opwindende tijd. Niet even makkelijk voor iedereen maar we moeten wel even wakker worden. De schouders er onder zetten. Met zijn allen!

Het leven houdt nou eenmaal meer in dan je alleen maar bewegen van het 'all-inclusive' zonnebakoord in Turkije naar de 'all you can eat' spare-rib vreetschuren elders en dan gaan zitten uitbuiken op je Ikea 'Benny' bank terwijl je onder het genot van een kratje Heineken in slaap zit te kakken tijdens ‘Ik hou van Holland’. Of zoiets…

We gaan ons meer bewust worden van ons hogere zelf en het grote organisme dat de kosmos is waar we allemaal een onlosmakelijk onderdeel van uit maken. We staan voor mega grote uitdagen zoals de plasticsoep in de oceaan die langzaam maar zeker onze voedselketen begint binnen te dringen.

Drastic times calls for drastic measures! En als wij het niet doen dan drukt Moeder Aarde ons wel met de neus op de feiten. Maak je daar maar geen zorgen om.

Maar blijf positief. Hoe meer positiviteit op de aarde, des te beter alles zal worden. Want ik las ook dat er snel een punt bereikt zal worden waarop het aantal positief ingestelde mensen op deze planeet in de meerderheid zal zijn.

En dat zal een vliegwieleffect hebben op de gehele mensheid. Ondanks alle ellende die je om je heen ziet. Laat je daardoor niet verblinden. Dus wees matig en selectief met informatie die je absorbeert. Niet te veel rampen op YouTube of TV of in de krant bekijken. Daar wordt je niet vrolijker van.

We staan op de drempel van een nieuwe tijd. Een nieuwe tijd maar hopelijk ook een betere tijd. En wij hebben zélf alle troeven in handen om die betere tijd daadwerkelijk tot stand te brengen.

Dus doe je best!

Okay. Dank je! 

Graag gedaan! Enne... don't worry.. we halen de kerst wel! ;-)

Klik hier voor deel 2.