donderdag 31 januari 2013

Ik heb goed nieuws voor u: er is geen slecht nieuws meer!

...althans...
...er is alleen nog maar goed nieuws!
...en irrelevant nieuws...

Dat wil zeggen: we gaan ons vanaf nu af aan alleen nog maar fixeren op die dingen die er echt toe doen voor ons. Over slecht nieuws, of beter gezegd, ongewenste situaties, halen we vanaf nu af aan onze schouders op. We besteden er niet meer aandacht aan dan strikt noodzakelijk.

Waarom? 

Om de doodeenvoudige reden dat alles waar je focus op komt te liggen jouw punt van aantrekking wordt! Het maakt de oneindige intelligentie die diep in onze kosmos zetelt geen ene moer uit waar jij je aandacht aan schenkt. Het antwoordt simpelweg altijd op iedere vraag die je stelt. Onder het motto: 'What you think about is what you bring about!'

En voor ons Universum bestaat er trouwens ook helemaal geen slecht nieuws. Er is alleen maar 'goed nieuws' en het blokkeren van goed nieuws. En die blokkades zijn vaak bepaalde 'waarheden' binnen uw belevingswereld waardoor meer fijne ervaringen niet nader tot u kunnen komen. 

Dan nu wat praktische tips waarmee u voortaan élke dag mee aan de slag dient te gaan. Want lezen is één maar een daadwerkelijk praktische toepassing zal uw leven pas echt veranderen! 

Tip 1:

Maak een lijstje met dingen waarvoor u dankbaar bent.

Al zit je nog zo in de knoop, er zijn altijd zaken (de soms zelfs meest doodgewone dingen waar je vaak geen seconde bij stil staat) waar je dankbaar voor kunt zijn: je gezondheid, je kinderen, het dak boven je hoofd, je gloednieuwe BMW 5-serie met 3.4 liter injectiemotor met lichtmetalen velgen en instelbare achterstoelverwarming...you name it! 

Schrijf het op en leest dit lijstje elke dag als je wakker wordt, onderweg in trein naar je werk of 's-avonds voor het slapen gaan. En werk het bij wanneer nodig. 

Waarom? 

Tevredenheid is een turbotool naar een prettiger leven. Voldoening met de dingen die je hebt is in feite niets anders dan het ware geluk ervaren!

"Het is een mindfullnessmoment dat de altijd voortrazende aandrijfraket van het leven tot stilstand brengt en jou tot een in de ruimte zwevende astronaut transformeert, welke in een oase van gewichtsloosheid is terecht gekomen, volmaakt aanwezig in een tijdloze oceaan van
stilte waarin alles goed en vredig is."

De zijnstoestand waar ieder van ons recht op heeft en nastreeft!

Tip 2: 

O ja, toch nog ff wat slecht nieuws. Sorry....ik was een dingetje vergeten: je zult nooit aankomen bij het eindpunt! Er is alleen maar de reis...!

Dus geniet er maar van. Ontspan je en ga lol maken terwijl je onderweg bent. That's all there is...!

Tip 3:

Als iemand in je omgeving niet lekker in zijn vel zit ga dan in hemelsnaam niet jezelf zielig voelend er naast liggen. Je helpt daar die ander niet mee en bovendien creëer je alleen maar weerstand voor alle goede dingen die naar jou onderweg zijn. Er is geen enkele reden om hier vanaf te wijken. Je maakt een zieke niet beter door zelf ook ziek te worden en er naast te gaan liggen.

Tip 4:

Stop met klagen. Klagers creëren weerstand. Weerstand tegen al het goeie nieuws waar we het al eerder over hadden. Mopperen is niets anders dan dingen wegduwen die je juist graag wilt! Niet doen dus. Zeuren houd je vast in de plaats waar je van weg wilt. Je schuldig voelen of boos zijn, zijn perfecte voedingsbodems om een virtuele wielklem vast te koppelen aan jouw boodschappenkarretje vol excellente boodschappen.

Mekkeraars gaan direct door naar de gevangenis en ontvangen geen 20.000 euro! Zo zijn de Universele Monopoly spelregels nou eenmaal...en niet anders.

Sorry. Het spijt me, maar ik heb ze niet verzonnen...

Tip 5:

Wees nergens tegen. Gaat niet werken. Je krijgt er alleen maar meer van omdat je focus, je aandacht er naar toe gaat en het ongewenste juist je punt van aantrekking wordt. Loop nooit mee in een optocht tegen oorlog. Wandel wel mee in een parade voor vrede! Snap je? ;-)

Tip 6:

Je kan verkeerde gewoontes meestal binnen 40 dagen veranderen. Maar dat hoeft niet noodzakelijk zo lang te duren. Het kan ook in 1 minuut 23 seconden en 16 honderdste... mits jij je pure, onvoorwaardelijke, honderd procents volle aandacht zou geven aan de gewenste toestand.

Dus wat let je?

Tip 7:

Je hebt gelukkig niks met een ander te maken. Heerlijk toch? Of je buurman nou stinkend rijk is of mee doet aan 'Uitstel van Executie'. Het zijn je zaken niet. Het zijn je zorgen niet. Zorg jij nou maar dat jouw leven op de rit komt. Daarna mag je aandacht geven aan al die andere zes miljard op deze in de ruimte zwevende bol.

Totdat je een ons weegt.

Tip 8:

Blijf in balans. Eis niet te veel van je zelf. Brand de kaars niet op aan twee einden. Het is je zaak om je zo goed mogelijk te voelen. En h e l e m a a a l niks anders... Nice and easy does it. Ontspan, laat los en laat toe.

Tip 9:

Geniet van elke seconde, elke minuut en elke uur. Rek ze uit tot een eeuwigdurend moment. Met het grootst mogelijke plezier dat je maar kunt vinden! Ingewikkelder is het leven niet. De handleiding is echt een flinterdun boekje van slechts enkele pagina's.

Flikker die hele dikke gebruiksaanwijzing die op het nachtkastje van elk hotel ligt maar in de open haard. De afgelopen 2000 jaar heeft dat ding helemaal niet gewerkt. Dus waarom zou die dat nu wel doen?

Je weet vast zelf wel het beste hoe het moet. Dat voel je toch gewoon? Dat hoeft toch niemand jouw uit te leggen? Daar heb je toch geen duizenden jaren oud sprookjesboek voor nodig. Je bent zélf een God!

Met een goddelijk lijf en met een goddelijk leven!

Gogogo!


...enne...bewandel je EIGEN weg...!
Geen opmerkingen: