zaterdag 30 maart 2013

Dagelukse gelukstip verpakt in een mindfulnessmoment!

Het is Pasen. Mooi moment om even stil te staan bij nu. Want dat doen we veels te weinig. Stil staan. Nu stilstaan!

Want we zijn altijd onderweg. Altijd maar onderweg naar het volgende moment. Waar het waarschijnlijk beter is. Waar we vast gelukkiger gaan worden.

Tenminste, dat denken we...

Maar in werkelijkheid zit het ware geluk in het eeuwigdurende heden.

Stel je eens voor dat je in een raket zou stappen en dat je ergens in de ruimte zou zweven tussen de zon en de aarde. Die dag zou nooit voorbij gaan. Want de zon schijnt daar altijd. In een eeuwigdurend moment van nu. Je zou niet verblind worden door het ritme van dag en nacht. Want het is op aarde slechts de wereld die draait. Die een illusie creëert van dagen, van uren en van seconden op de klok.

Je zou eigenlijk een horloge moeten dragen dat maar een tijdstip aangeeft: Nu! Elke keer als je kijkt dan denk je: O ja, het is nu. Mooi moment om even stil te staan bij al je dingen die wél kloppen. Mooi moment om even tot rust te komen. Om stil te staan en om dan even te luisteren naar je ademhaling. Adem in.... adem uit....

Het denken even weghalen uit je koppie en richten op je lijf. Even helemaal in het moment zijn. In het huidige moment. Niet in het moment dat nog komen gaat. Niet in die dag van morgen. Das voor later zorg. We genieten nu.

Fijne dagen!

O ja, mocht u nog vragen hebben over het leven, luister dan maar eens even naar dit 9 jarige ventje.


2 opmerkingen:

Brigitte zei

Nou dat was een verrassing; Een lang paasweekend en extra blogs van jou, net als "vroegah" hadden we met feestdagen en vakanties een dubbeldik nr van de okki/taptoe enzo ;-)

Filmpje is weer bijzonder; zo zie je maar weer dat je, als je net geboren bent, alles al (nog) weet maar door alles wat je (bij)leert meer en meer vergeet! Dit kind heeft gelukkig de gave nog en wéét... Thanks for the blogs!

Warme groet,
Brigitte

Brigitte zei

Nou dat is weer frappant zeg; heb ik vannacht hier een reactie achtergelaten waarbij ik zei dat het filmpje zo bijzonder is, komt er zojuist een tweet bij mij binnen van Deepak Chopra met daarin hetzelfde filmpje! Was ook zo sterk over je blog over water; ik vond sites waarin stond dat kraanwater slecht is, ik vond sites waarin stond dat kraanwater juist zo gezond is, ik wist het niet meer en meteen die avond luister/kijk ik zoals bijna elke avond naar Abraham Hicks en krijg het antwoord!!! Enorm grappig :X